Treceți la conținutul principal

Câștiguri mai mari din asigurările de viață?

Prin cumpărarea unei asigurari de viață, câștigul cel mai mare este probabil faptul că asigurătorul îți dă bani la producerea riscului asigurat. Asigurările de viață pot avea dobânzi garantate dacă alegi o poliță de viață cu economisire. Un alt avantaj este faptul că venitul obținut din asigurarea de viață nu se impozitează.

Asigurarea de viață protejează financiar atât asiguratul cât și familia asiguratului. Este utilă oricărei persoane, indiferent de expunerea ei la anumite riscuri. Începând de la accidente, până la eventuale probleme de sănătate care se ivesc brusc sau deces, aceste riscuri fac parte din viață noastră. Aceste tipuri de riscuri pot fi incluse pe polița de asigurare de viață.

Cum se calculează câștigul pentru asigurarea de viață cu economisire?

Câștigul prin asigurarea de viață se obține prin investirea unei sume din primele de asigurare plătite în diferite instrumente financiare (exemplu: titluri de stat, acțiuni). Pentru a ne proteja împotriva inflației, putem majora anual suma asigurată cu indicele prețurilor de consum. Detalii despre inflație se pot obține din orice sursă economică din țară cum ar fi https://bnro.ro/.

Participarea la câștig a Contractului de Asigurare de Viață este determinată de
  • rezultatele investiționale ale fiecarui Asigurător,
  • durata asigurării,
  • moneda în care s-a încheiat contractul de asigurare
  • și plata integrală a tuturor primelor de asigurare până la data alocării câștigului.

Prima de asigurare este calculată pe baza tarifelor fiecarui Asigurător, care iau în considerare
  • vârsta,
  • tabela de mortalitate a populației României,
  • durata asigurării,
  • suma asigurată,
  • modalitatea de plată,
  • dobanda tehnică
  • și cheltuielile Asigurătorului.
Contractul de asigurare participă anual la câștigul obținut din investirea rezervelor matematice, conform rezultatelor financiare calculate la data de 31 decembrie a fiecărui an.

Pentru asigurările de viață cu dobândă garantată, participarea la câștig este garantată de un Asigurător. Banii primiți de către asigurat pe parcursul contractului de asigurare pentru riscurile suplimentare, nu scade valoarea participării la câștig.

Altfel spus, chiar dacă asiguratul primește anumite sume de bani pe parcursul contractului, nu scade suma de bani primită la finalul contractului. Suma de bani primită la sfârșitul contractului de asigurare, o cunoști încă de la încheierea contractului. Dacă au loc modificări pe parcursul contractului (indexare, neindexare, plăți restante, înghețarea contractului, eliberarea de la plata primelor), bineînțeles că suma de la final va fi alta. Totul este specificat in condițiile de asigurare.

Asigurarea de viață se poate completa cu riscuri suplimentare precum Deces din accident sau îmbolnăvire, Invaliditate permanentă, Spitalizare, Intervenție chirurgicală, Imobilizare în ghips, Cheltuieli medicale, Fracturi, Arsuri, Boli grave.

O asigurare de viață cu acoperiri din accident este mai ieftină decât una cu acoperiri din îmbolnăviri. Boala existentă înainte de încheierea contractului nu se preia pe asigurare în cele mai multe situații, mai ales dacă documentele medicale nu atestă însănătoșirea completă. Cere-ne detalii suplimentare dacă ești în situația aceasta și te ajutăm cu drag.

Asigurarea pentru boli grave cuprinde afecțiuni precum accident vascular cerebral, infarct, insuficiență renală cronică, scleroză multiplă, intervenție chirurgicală bypass, coronaroplastia sau angioplastia periferică, implantul de pacemaker sau defibrilator implantabil, transplant de organe, intervenție chirugicală pe cord deschis, cancer.

Riscurile din orice cauză accident sau îmbolnăvire includ și evenimente legate de diferite boli, probleme de sănătate, tratamente specifice.

Poți să pierzi câștigul de pe asigurarea de viață?

Obiectivul tău la cumpărarea unei asigurări de viață este de a te proteja financiar pe tine și pe cei dragi. Dacă alegi o variantă cu economisire, aceasta se recomandă să fie pe termen lung. Perioada de contract recomandată este perioada maximă oferită de asigurător, uneori pe toată viața sau până la vârste înaintate (de exemplu, 75 de ani).

Sunt limite de vârstă de intrare și de ieșire din contract. Dacă ai 30 de ani și asigurătorul îți oferă o perioadă contractuală de 35 de ani, câștigi mai mult. Pe lângă faptul că ești asigurat pe o perioadă lungă, banii au mai mult timp să lucreze pentru tine și pentru plata primelor de asigurare este mai mică.

Dacă renunți la contract înainte de sfârșitul acestuia, există penalități. Ia în considerare plata unei prime de asigurare pe care sa ți-o permiți atât acum cât și pe parcursul contractului.

Cu titlu de exemplu, dacă acum câștigi net 5000 lei pe lună, venitul tău anual este de 60000 de lei. Și participi la un proiect de muncă pe cinci ani. Conform contractului de muncă pe care îl ai, acest venit îți este garantat pe cinci ani. După cinci ani ce se poate întâmpla cu venitul tău? Să crească, să scadă sau să rămână aproximativ la fel. În acest caz, probabil că o primă de asigurare de 3000 lei pe an îți permiți să o plătești pentru o asigurare de viață atât acum cât și pe viitor.

Hai sa discutam despre o asigurare de viata pentru tine si cei dragi. Contacteaza-ne pentru detalii si oferte personalizate prin Formularul de contact.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Avocații și asigurarea de răspundere civilă profesională

Asigurarea de răspundere civilă profesională a avocaților este contractul dintre persoanele care desfășoară profesia de avocat și societatea de asigurări prin care se acordă despăgubiri ca urmare a unor erori profesionale. Persoanele care achiziționează aceste tipuri de asigurări pot fi persoane fizice sau persoane juridice sub anumite forme de organizare. Profesia de avocat se poate desfășura în următoarele forme, conform legislației în vigoare: avocat persoană fizică, definitiv sau stagiar, colaborator sau salarizat in interiorul profesiei; cabinete individuale; societăți civile profesionale; cabinete grupate; cabinete asociate; societăți profesionale cu răspundere limitată. Aceste forme sunt valabile la momentul scrierii articolului. Pentru detalii legate de forma de desfășurare a activității, apelează la autoritățile competente și/sau consultanți din mediul privat pentru a-ți alege forma care se potrivește cel mai bine pentru tine și profesia ta de avocat. Indiferent de forma ale

Granturi pentru retehnologizare. Asigurări

Asigurarea echipamentelor tehnologice, utilajelor, echipamentelor IT&C, în legătură cu granturile pentru investiții destinate retehnologizării IMM-urilor din (conform Anexei Nr.3 din Ordonanța de urgență 113/2022 referitoare și la Măsura POC 4.1.1 Bis în care sunt specificate toate codurile CAEN aferente): 10 Industria alimentară (secțiunea C)  16 Prelucrarea lemnului, fabricarea produselor din lemn și plută, cu excepția mobilei; fabricarea articolelor din paie și din alte materiale vegetale împletite 2 Fabricare produselor din cauciuc și mase plastice 23. Fabricarea altor produse din minerale nemetalice  25. Industria construcțiilor metalice și a produselor din metal, exclusiv mașini, utilaje și instalații  27. Fabricarea echipamentelor electrice  28. Fabricarea de mașini, utilaje și echipamente n.c.n.  41. Construcții de clădiri 42. Lucrări de geniu civil  43. Lucrări speciale de construcții Măsura POC 4.1.1 Bis este reglementată prin Ordonanța de urgență 113/2022 care prevede

Asigurarea echipamentelor și tehnologia 5G

Ce înseamnă 5G și cum îți asiguri echipamentele electronice cu noua tehnologie? 5G este denumirea pentru generația a cincea de tehnologie pentru rețelele celulare fără fir, cu viteze de transmitere de date foarte mari, latență mică, cu posibilitatea de a conecta mai multe obiecte - internetul obiectelor ( Internet of Things ), cu utilizare eficientă în realitatea augmentată - asistență remote, la distanță, între diferiți profesioniști inclusiv în medicină, furnizarea de utilități, în dezvoltarea caselor inteligente, transporturilor, orașelor inteligente. Echipamentele și tehnologiile mobile au evoluat: de la tehnologia 1G a primelor telefoane mobile, de la jumătatea anilor ʼ80, care permitea apeluri vocale la distanță prin intermediul terminalelor fără fir, cu semnal radio analogic; la tehnologia 2G, de  la începutul anilor  ʼ90, care permitea apeluri vocale precum și transmiterea de mesaje texte scurte (SMS), roaming național sau apeluri în așteptare, cu semnal radio digital și stand