Treceți la conținutul principal

Asigurări de călătorie

Asigurarea pentru călătoria în străinătate 

Relaxează-te, călătorește în vacanța pe care probabil ai planificat-o de ceva timp. Sau poate mergi la studii, participi la un proiect legat de schimbul de experiență profesională, muncești pentru o perioadă de timp în altă țară, călătorești cu scopul de a face afaceri cu parteneri din străinătate. Sunt multe situații ca să călătorești și oricare ar fi aceea, ar fi bine să îți cumperi asigurarea de călătorie. Pentru tine și pentru partenerii de drum.

De când începe valabilitatea asigurării de călătorie?

Ești asigurată sau asigurat din momentul achiziției biletelor de călătorie sau de la ieșirea din țară. Toate riscurile înscrise în polița ta, cum ar fi accidente, îmbolnăviri, pierderi sau furt de bagaje, documente, sunt valabile pe teritoriul țării sau țărilor în care călătorești.

Dacă ai inclus și pachetul storno - de anulare a călătoriei, atunci asigurarea devine operantă și în România. Tu primești banii înapoi pentru călătoria cumpărată și la care tu renunți, în cazurile specificate în asigurare (cu titlu de exemplu: îmbolnăvire, spitalizare). 

Până când este valabilă asigurarea de călătorie?

De obicei asigurarea de călătorie este valabilă până în momentul când te întorci în România, așa cum este menționat și pe contractul de asigurare. În principiu, corespunde cu perioada de timp aferentă cazării cumpărate sau rezervate. Mai trebuie să ții cont și de orele sau zilele petrecute pe drum atât la plecare, cât și la întoarcere.

vacanta
  
Important
Asigură-te că ai cuprinse în contractul de asigurare pentru călătorie și serviciile medicale publice sau private.

Cât costă asigurarea de călătorie?

Primele de asigurare diferă în funcție de durata călătoriei, vârstă, țara în care vei călători și riscurile pentru care vrei să te asiguri. Evenimentele pentru care poți primi despăgubiri sunt legate de:
  • Probleme de sănătate, accidente sau îmbolnăviri;
  • Tractare sau reparații autoturism în cazuri specificate; 
  • Pierderea sau furtul bagajelor;
  • Storno bilete de călătorie;
  • Daune produse din cauza ta;
  • Pierderea sau furtul documentelor.

Ai la dispoziție ajutor permanent pentru evenimentele asigurate, prin Centrul de Asistență disponibil 24 de ore din 24 pe întreaga perioadă a călătoriei tale.

Cere detalii prin Formularul de contact sau email consultantasigurari@consultant.com

Dacă ai asigurare, cu siguranță vei avea o călătorie plăcută! 

Harta lumii - Destinații de călătorie 

destinatii de calatorie din Romania

Sursă: https://www.google.ro/maps/@45.8615576,20.5301334,3z / captură de ecran



Practici sporturi cu un grad de risc mai ridicat: schi, rafting, windsurfing, scuba-diving, bungee-jumping, motociclism, alpinism, skateboarding?

Ți-ai planificat o vacanță în străinătate și vei practica un sport considerat extrem? Asigurarea pentru sporturi extreme te poate proteja financiar dacă ți se întâmplă accidente în timpul practicării sportului, indiferent de locație (pe pârtia de schi, în timpul ascensiunilor montane, pe apă sau în apă pentru sporturi practicate până la anumite adâncimi, etc.).

Asigurarea de călătorie și sporturi este valabilă pentru participarea la activități cu un înalt grad de periculozitate, precum cele menționate mai sus.

Te-ai decis să pleci în călătorie? Contactează-ne și îți dăm toate detaliile despre clauzele care pot fi incluse pe asigurarea ta de călătorie. Și pentru partenerii tăi de drum, dacă e cazul. Practic, afli cum să folosești asigurarea de călătorie.

Utilizează formularul de contact, trimite-ne un email sau sună-ne. Folosește oricare variantă îți este ție mai ușor. Citește despre contractele de asigurare pe care le putem încheia pentru tine.


Asigurare de calatorie

Bucură-te de călătorie!

Comentarii

  1. Vă mulțumesc mult pentru asigurare! Nu am crezut că rezolvați totul așa de rapid.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Comentariul nu trebuie să conțină expresii vulgare, discriminări, atacuri la adresa persoanelor.

Postări populare de pe acest blog

Documente transcriere sau înmatriculare autoturism second hand ori nou. Inclusiv asigurare RCA

Actualizare 29.07.2024 Cartea de Identitate a Vehiculului (CIV) are un nou format , conform legilor actuale. Modificarea formei CIV a fost necesară datorită cerințelor OG nr. 78/2000, conform căreia datele proprietarilor și numerele de înmatriculare ale autovehiculelor nu mai sunt înscrise în CIV. De asemenea, ordinul comun MTI/MAI/MF nr. 211/28/391/2024 stabilește noul format al CIV.  Pentru deținătorii de autovehicule această schimbare nu vine cu nicio obligație.  În noul format, documentul CIV păstrează aceleași categorii de informații despre vehicul, dar dispar câmpurile destinate completării datelor despre posesor și numărul de înmatriculare.  Noul model de CIV se eliberează în reprezentanțele RAR. Documentul în forma anterioară va rămâne în continuare valabil. Transcrierea unui autovehicul în România înseamnă că mașina este deja înmatriculată în România și are Cartea de Identitate a Vehiculului (CIV) obținută la Registrul Auto Român (R.A.R.).   Înmatricula...

Cum să gestionezi riscurile în proiecte

Cum să gestionezi proiecte și riscuri - Ghid în 5 pași Managementul riscurilor în proiecte (risk management, project risk management) sunt expresii folosite în orice tip de proiect. Proiectul poate fi o afacere, administrarea unui eveniment, crearea digitală. Procesul de management al riscului include cinci pași, respectiv identificarea, analizarea, evaluarea, tratarea și monitorizarea. Poți atenua riscurile prin evitare, acceptare, reducere sau transfer. Cum ar putea fi definit managementul riscului în managementul proiectelor? În managementul de proiect, riscul este orice eveniment potențial care îți poate afecta proiectul, pozitiv sau negativ. Managementul riscului este procesul de identificare și abordare a acestor evenimente înainte sau pe măsură ce acestea se întâmplă. Riscul poate apărea în multe forme diferite cum ar fi boala angajaților, vremea nefavorabilă, costurile neașteptate, întârzierile de transport. Toate proiectele au riscuri și abilitatea de a conduce un proiect prin...

Primești despăgubiri pentru mașina inundată pe asigurarea casco?

Primești despăgubiri pentru mașina inundată pe asigurarea casco? Ce faci dacă mașina ta a fost inundată? Evită pagubele totale Ploile torențiale, furtunile, fenomenele naturale extreme din ultima perioadă au produs pagube în multe zone ale țării, inclusiv în Cluj. Sistemele de colectare a apei nu au mai putut face față ploilor torenţiale, iar partea carosabilă, parcările auto, mașinile au fost inundate. Ce trebuie să faci dacă mașina ta a fost inundată? Dacă ai asigurare casco pentru autoturismul tău, te adresezi asigurătorului sau service-ului auto pentru evaluare, despăgubiri, reparații. Elementele autoturismului care pot fi afectate de staționarea sau circulația pe un drum inundat  Problema principală este apa care intră în motor în urma staționării sau circulației pe un drum inundat. Mașina poate este parcată, sau o conduci pe o stradă inundată. Dacă motorul este oprit când apa se apropie de el, există șanse mari să eviți o daună totală.  Apa poate pătrunde în camera de a...