Treceți la conținutul principal

Asigurarea locuinței

Locuința fiecărui proprietar asigură confortul dorit în apartament sau casă. Cu siguranță vrei să beneficiezi cât mai mult timp de investițiile efectuate în locuința proprie.

Apar situații în care evenimente, precum spargerea unei conducte sau, mai grav, un incendiu sau cutremur, produc pagube foarte mari. Rezultatul este un dezastru în bugetul tău. La categoria bunuri din locuință, poți include în asigurare întreaga valoare a conținutului din locuință, mobilier, aparatură electronică și electrocasnică, îmbrăcăminte și încălțăminte, alte bunuri de valoare.

Care este valoarea unei locuințe de reconstruit?

Despăgubiri asigurare de locuință

Prețul pe metru pătrat de reconstruit al unei locuințe - clădire nefinisată este de aproximativ 400 euro până la 600 euro sau chiar mai mult dacă folosim materiale mai scumpe și o forță de muncă calificată superior. În plus, există cheltuieli pentru materialele de finisare a locuinței și manoperă, precum și  taxe pentru proiect, autorizație de construcție, costuri neprevăzute (vreme nefavorabilă, lipsa materialelor, etc.). Astfel, prețul pe mp al unei locuințe finisate ar putea ajunge la 800 - 1000 euro.

În urma unui eveniment devastator cum ar fi un incendiu sau alunecare de teren ori cutremur, structura clădirii este afectată în cele mai multe cazuri. Este necesară demolarea și transportul deșeurilor în locuri special amenajate conform legii, iar costurile aferente măresc prețul de reconstrucție a locuinței.

DEȘEURI DIN CONSTRUCȚII - Cluj-Napoca

Deșeuri de construcții și demolări rezultate din gospodăriile populației în urma activităților de amenajare/reamenajare interioară a locuințelor. Din categoria deșeurilor de construcții și demolări este permisă colectarea următoarelor deșeuri:

  • Beton
  • Cărămizi
  • Țigle și produse ceramice
  • Amestecuri de beton, cărămizi, țigle și produse ceramice, fără conținut de substanțe periculoase
  • Polistiren
  • Rigips
  • Vată minerală
Deșeurile de construcții și demolări (beton, cărămizi, țigle și produse ceramice, amestecuri de beton, cărămizi, țigle și produse ceramice, fără conținut de substanțe periculoase) pot fi colectate de către operatorii de salubritate, de la domiciliu, la solicitarea deținătorilor de deșeuri, persoane fizice

Deșeurile de polistiren, rigips și vată minerală pot fi:

– colectate de la domiciliu, transportate și depozitate la cele două centre, de către operatorii de salubritate, la solicitarea cetățenilor (persoane fizice). Punctele de colectare din Cluj-Napoca sunt pe str. Fabricii fn loc. Cluj-Napoca și str. Bucium fn loc. Cluj-Napoca.

La un calcul simplu pentru o locuință de 100 mp, luând în considerare să zicem un preț mediu de 1000 euro/mp, valoarea clădirii de asigurat ar fi de 100 000 de euro.

Despre evenimentele devastatoare care pot fi preluate de asigurarea de locuință

Asigurarea facultativă de locuință poate acoperi evenimente neprevăzute care se produc frecvent sau daune foarte mari.

Riscurile frecvente la care suntem expuși includ explozii, incendii, inundații ca urmare a unor avarii la instalațiile de apă, furturi, vandalism, fenomene naturale, furtună, vijelie, daune provocate vecinilor în urma unor evenimente care au avut loc în proprietatea noastră. 

În plus, ceea ce ne dorim foarte mult este ca despăgubirea să se plăteasca rapid!


Clauze asigurare casă

Contractul de asigurare facultativă a locuinței poate avea mai multe clauze și primești despăgubiri în urma evenimentelor înscrise în asigurare

Clauzele care pot fi incluse în asigurarea imobilului

  • Incendiu, trăsnet, explozie, fum, gaz, vapori, cheltuieli cu stingerea incendiului, cutremur
  • Daune produse de avarii la instalațiile de apă și alte instalații din locuință
  • Furt prin efracție, tâlhărie, vandalism, precum și daune produse în aceste evenimente nedorite
  • Pagube produse terților, vecinilor, altor persoane

În contractul de asigurare se pot include și alte riscuri în funcție de bugetul alocat pentru asigurarea de locuință.

Cere detalii și oferte personalizate: Formular de contact.
Email: consultantasigurari@consultant.com
Conform legii este necesară și asigurarea obligatorie de locuință PAD care acoperă calamitățile naturale: cutremur, inundații și alunecări de teren.
Citește despre toate tipurile de asigurări pe care le putem intermedia pentru persoane fizice.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. nu trebuie sa contina expresii vulgare, discriminari, atacuri la adresa persoanelor.

Postări populare de pe acest blog

Documente transcriere sau înmatriculare autoturism second hand ori nou. Inclusiv asigurare RCA

Actualizare 29.07.2024 Cartea de Identitate a Vehiculului (CIV) are un nou format , conform legilor actuale. Modificarea formei CIV a fost necesară datorită cerințelor OG nr. 78/2000, conform căreia datele proprietarilor și numerele de înmatriculare ale autovehiculelor nu mai sunt înscrise în CIV. De asemenea, ordinul comun MTI/MAI/MF nr. 211/28/391/2024 stabilește noul format al CIV.  Pentru deținătorii de autovehicule această schimbare nu vine cu nicio obligație.  În noul format, documentul CIV păstrează aceleași categorii de informații despre vehicul, dar dispar câmpurile destinate completării datelor despre posesor și numărul de înmatriculare.  Noul model de CIV se eliberează în reprezentanțele RAR. Documentul în forma anterioară va rămâne în continuare valabil. Transcrierea unui autovehicul în România înseamnă că mașina este deja înmatriculată în România și are Cartea de Identitate a Vehiculului (CIV) obținută la Registrul Auto Român (R.A.R.).   Înmatricula...

Cum să gestionezi riscurile în proiecte

Cum să gestionezi proiecte și riscuri - Ghid în 5 pași Managementul riscurilor în proiecte (risk management, project risk management) sunt expresii folosite în orice tip de proiect. Proiectul poate fi o afacere, administrarea unui eveniment, crearea digitală. Procesul de management al riscului include cinci pași, respectiv identificarea, analizarea, evaluarea, tratarea și monitorizarea. Poți atenua riscurile prin evitare, acceptare, reducere sau transfer. Cum ar putea fi definit managementul riscului în managementul proiectelor? În managementul de proiect, riscul este orice eveniment potențial care îți poate afecta proiectul, pozitiv sau negativ. Managementul riscului este procesul de identificare și abordare a acestor evenimente înainte sau pe măsură ce acestea se întâmplă. Riscul poate apărea în multe forme diferite cum ar fi boala angajaților, vremea nefavorabilă, costurile neașteptate, întârzierile de transport. Toate proiectele au riscuri și abilitatea de a conduce un proiect prin...

Asigurări pentru copii - Asigurarea copilului tău

Asigurările pentru copii sunt contracte prin care pui bani deoparte și de care copii pot beneficia după majorat. Asigurarea copilului tău este o formă de investiție și de responsabilitate financiară. Alege asigurarea pentru copilul tău. Dacă tu pățești ceva, continuăm noi planul de economisire. Investește acum în viitorul copilului tău ca să aibe un capital pus deoparte pentru când se face mare.   Când te gândești la asigurarea cu capitalizare ai în vedere protecție , economisire , investiție . Cumperi lucruri pentru copilul tău atunci când începe școala, când mergeți în concedii, când vrei pur și simplu să îți răsfeți copilul, toate fiind cheltuieli și nicio economisire de fapt. Cum poți să economisești bani pentru copilul tău? Asigurare de viață cu capitalizare Plan de economisire pentru copii Produse bancare de depozit Achiziție imobil Începe cât mai devreme să acționezi pentru a pune bani deoparte pentru copilul tău. Poate te întrebi câți bani ar trebui să pui deoparte? Re...