Treceți la conținutul principal

CE ACOPERĂ ASIGURAREA TA PENTRU CONȚINUTUL DIN LOCUINȚĂ

Conținutul din locuința ta este acoperit prin asigurarea imobilului dacă este specificat în contractul de asigurare.

Asigurarea conținutului locuinței te ajută să înlocuiești bunurile din casă în caz de furt, incendiu, distrugeri accidentale și o serie de alte avarii. Se întâmplă lucruri cu impact financiar mare. Folosește un plan ca să nu te prindă pagubele cu "garda jos". Asigură-te.

Acoperirea conținutului din casă, asigurarea proprietății personale, asigurarea locuinței sunt denumiri folosite în ceea ce privește asigurarea pentru toate bunurile din casa ta. Aceste obiecte personale pot include garderoba ta și tot conținutul acesteia, toate articolele electronice din casă, vesela, bijuterii și practic orice poate fi mutat cum ar fi lucrări de artă, articole de decor pentru casă, mobilier.

Există diferite tipuri de asigurări din care poți alege: asigurarea locuinței, asigurarea casei/vilei, asigurarea de apartament, precum și asigurarea pentru chiriaș. Fiecare dintre aceste polițe oferă acoperire până la o anumită valoare pentru bunuri personale, cheltuieli cu daunele în anumite scenarii și cu răspunderile civile asociate cu distrugerea bunurilor. Există, desigur, limitări și excluderi pentru fiecare asigurare.

asigurare continut locuinta

  1. Ce fel de acoperire este disponibilă?
  2. Care este suma la care pot fi asigurate bunurile tale personale?
  3. Ce este mai bine, costul de înlocuire sau valoarea de nou?
  4. Care este cea mai ieftină asigurare pentru conținutul din casă?
  5. Ale cui bunuri sunt acoperite în asigurarea de imobile?
  6. Ce ar putea fi inclus în asigurarea de conținut?
  7. Ce se poate adăuga la Asigurarea ta pentru conținut?

1. Ce fel de acoperire este disponibilă?

Indiferent ce tip de poliță alegi în funcție de situația ta, proprietar sau chiriaș, ideea de bază pentru acoperire rămâne în mare măsură aceeași pentru fiecare:

  • Acoperirea este pentru un risc specific (de exemplu, incendiu) sau mai multe riscuri (de exemplu, incendiu, evenimente naturale - furtună, grindină, etc., avarii la instalațiile de apă, canalizare, încălzire, aer condiționat)
  • Care este valoarea bunurilor tale?
  • Ai optat pentru valoarea de nou sau doar pentru valoarea reală, de înlocuire?
  • Care sunt limitările sau excluderile asigurării tale?

2. Care este suma la care pot fi asigurate bunurile tale personale?

Atunci când alegi polița de locuință pentru proprietar sau chiriaș, ai opțiunea de a decide asupra valorii de asigurare pentru bunuri. Prima de asigurare pe care o plătești este calculată în funcție de suma asigurată pe care ai furnizat-o. În cazul asigurărilor de locuință, limita poate fi un procent din valoarea casei care reprezinta clădirea și conținutul din locuință.

Valoarea bunurilor din locuință poate fi chiar de 50% din valoarea casei sau mai mult în anumite situații.

În Cluj-Napoca sunt încheiate asigurări de locuință care acoperă 100000 de euro (cca 492000 lei) la clădire și 100000 de euro pentru bunurile din casă.

Recomandare:
Dacă tocmai te-ai mutat și nu ai reușit încă să îți cumperi cele necesare în locuință, valoarea asigurată a conținutului este mai mică pe asigurare (poate 5000 de euro sau 24600 de lei) și crești suma asigurată ulterior.

Suma asigurată poate fi mărită sau scăzută în funcție de cerințele tale. Conținutul nu este de obicei taxat dacă este deja acoperit în polița de casă.

3. Ce este mai bine, costul de înlocuire sau valoarea de nou?

Cât de mult vei fi despăgubit depinde de alegerea ta pentru valoarea de nou sau acoperirea costului de înlocuire. Acoperirea costurilor de înlocuire, la valoarea reală, înseamnă că asigurătorul îți oferă bani pentru o înlocuire și plătește costul articolului minus deprecierea care i s-a produs bunului. Acoperirea la valoarea de nou înseamnă că primești bani pentru cumpărarea bunurilor noi.

4. Care este cea mai ieftină asigurare pentru conținutul din casă?

Atunci când se compară între ele, acoperirea la valoarea de înlocuire este mai ieftină decât acoperirea costurilor la valoarea de nou. Acest lucru se datorează faptului că plata unei despăgubiri este mai mică.

La fel, asigurarea limitată doar la anumite riscuri este mai ieftină decât o poliță care cuprinde multiple riscuri, deoarece polița este limitată la riscuri specifice. Asigurarea mai ieftină nu este însă o modalitate sigură de acoperire ideală. Este important să îți evaluezi bunurile și să iei o decizie inteligentă pentru situația ta.

5. Ale cui bunuri sunt acoperite în asigurarea de imobile?

Prin definiție, polițele de asigurare pot include bunurile tale și ale persoanelor aflate în întreținere, cum ar fi copiii, soțul / soția. Dacă nu esti sigur, consultantul tău de asigurări poate să clarifice lucrurile și să îți facă cunoscute detaliile necesare.

Trebuie să existe un interes asigurabil pentru bunuri. În contractul de asigurare este specificat Contractantul, Asiguratul și Beneficiarul. Despăgubirea se plătește Asiguratului/Beneficiarului, ori Terțului prejudiciat. Beneficiarul poate fi și succesorul legal sau testamentar în cazul decesului Asiguratului, ori poate fi o Bancă creditoare. Terțul prejudiciat este persoana care poate primi bani pentru daune dacă intervine răspunderea civilă a Asiguratului.

Caz:
Dacă închiriezi un apartament cu un prieten, atunci în funcție de numele căruia se află pe poliță, acea persoană va fi despăgubită, cu excepția cazului în care colegul de apartament a fost numit în poliță. Polița cu acoperiri pentru chiriași este o idee mai bună în astfel de cazuri pentru o acoperire mai cuprinzătoare.

Musafirii care sunt în casă la momentul producerii riscului acoperit prin asigurare, nu vor fi acoperiți de poliță pentru bunurile lor dacă nu există răspunderea civilă inclusă în asigurarea cumpărată. Acestea sunt detalii pe care va trebui să le verifici atunci când optezi pentru forma de asigurare.

6. Ce ar putea fi inclus în asigurarea de conținut?

Asigurare când dorești să pleci sau ești în vacanță: asigurarea pentru conținutul casei acoperă de obicei bunurile tale chiar și atunci când nu ești acasă. Acoperirea nu se modifică și va fi aceeași, până la suma asigurată menționată în poliță. Cu toate acestea, asigurarea pentru renunțarea la călătorie este mai specifică și se recomandă să discuți cu consultantul tău acest aspect.

Vor fi acoperite proprietățile comerciale? Conținutul poliței de asigurare acoperă în mod special bunurile personale. Chiar dacă lucrezi de acasă sau ai bunuri în legătură cu munca prestată, acoperirea disponibilă este limitată. Vorbește cu distribuitorul tău de asigurări pentru a vedea ce este acoperit.

Acoperire la mutare: Există asigurări specifice de transport al bunurilor care pot acoperi diferite riscuri. Pot fi într-o anumită măsură limitate și în funcție de modul de mutare a bunurilor. Vor exista limitări, excluderi, precum și situații specifice care vor fi luate în considerare la despăgubire. În general, firmele de transport și mutări au asigurări specifice.

Recomandare:

În timp ce iei în considerare asigurarea de conținut, merită să evaluezi și modul în care îți securizezi casa. Acest lucru poate avea un impact asupra costurilor de asigurare.

7. Ce se poate adăuga la Asigurarea ta pentru conținut?

Lucrul bun despre asigurarea cu acoperire a conținutului este că, la fel ca la orice altă asigurare, există clauze suplimentare pentru care poți opta pentru a avea o acoperire optimă.

Acoperire pentru articole cu valoare mare sau bunuri de preț: polițele de asigurare îți permit să adaugi acoperire pentru articole cu valoare ridicată, fie că este vorba de bijuterii, lucrări de artă, biciclete speciale, instrumente muzicale sau orice alt lucru de mare valoare. Acest lucru este de discutat cu furnizorul tău de asigurări.

Asigurare specifică pentru proprietatea personală de valoare ridicată: există polițe de asigurare care sunt concepute special pentru acoperirea proprietăților de valoare mare. Dacă ai un număr de bunuri care se încadrează în categoria cu valoare ridicată, atunci această asigurare poate fi o opțiune pe care să o explorezi. Limitele sumelor asigurate sunt mai mari, excluderile sunt mai puține, iar opțiunile de soluționare a daunelor sunt adecvate. Există companii de asigurări care se ocupă exclusiv de astfel de polițe de mare valoare.

Indiferent dacă ai o vilă, casă, un apartament, există mai multe opțiuni de asigurare disponibile care se potrivesc nevoilor tale specifice. Când iei în considerare o asigurare, evaluează toate bunurile tale și clasifică-le în funcție de valoare. Acest lucru te ajută să alegi tipul corect de asigurare și clauzele de adăugat. Atenția și compararea asigurărilor sunt, de asemenea, modalități bune de a cântări opțiunile și de a lua cele mai bune decizii pentru bunurile și stilul tău de viață.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Avocații și asigurarea de răspundere civilă profesională

Asigurarea de răspundere civilă profesională a avocaților este contractul dintre persoanele care desfășoară profesia de avocat și societatea de asigurări prin care se acordă despăgubiri ca urmare a unor erori profesionale. Persoanele care achiziționează aceste tipuri de asigurări pot fi persoane fizice sau persoane juridice sub anumite forme de organizare. Profesia de avocat se poate desfășura în următoarele forme, conform legislației în vigoare: avocat persoană fizică, definitiv sau stagiar, colaborator sau salarizat in interiorul profesiei; cabinete individuale; societăți civile profesionale; cabinete grupate; cabinete asociate; societăți profesionale cu răspundere limitată. Aceste forme sunt valabile la momentul scrierii articolului. Pentru detalii legate de forma de desfășurare a activității, apelează la autoritățile competente și/sau consultanți din mediul privat pentru a-ți alege forma care se potrivește cel mai bine pentru tine și profesia ta de avocat. Indiferent de forma ale

Granturi pentru retehnologizare. Asigurări

Asigurarea echipamentelor tehnologice, utilajelor, echipamentelor IT&C, în legătură cu granturile pentru investiții destinate retehnologizării IMM-urilor din (conform Anexei Nr.3 din Ordonanța de urgență 113/2022 referitoare și la Măsura POC 4.1.1 Bis în care sunt specificate toate codurile CAEN aferente): 10 Industria alimentară (secțiunea C)  16 Prelucrarea lemnului, fabricarea produselor din lemn și plută, cu excepția mobilei; fabricarea articolelor din paie și din alte materiale vegetale împletite 2 Fabricare produselor din cauciuc și mase plastice 23. Fabricarea altor produse din minerale nemetalice  25. Industria construcțiilor metalice și a produselor din metal, exclusiv mașini, utilaje și instalații  27. Fabricarea echipamentelor electrice  28. Fabricarea de mașini, utilaje și echipamente n.c.n.  41. Construcții de clădiri 42. Lucrări de geniu civil  43. Lucrări speciale de construcții Măsura POC 4.1.1 Bis este reglementată prin Ordonanța de urgență 113/2022 care prevede

Asigurarea echipamentelor și tehnologia 5G

Ce înseamnă 5G și cum îți asiguri echipamentele electronice cu noua tehnologie? 5G este denumirea pentru generația a cincea de tehnologie pentru rețelele celulare fără fir, cu viteze de transmitere de date foarte mari, latență mică, cu posibilitatea de a conecta mai multe obiecte - internetul obiectelor ( Internet of Things ), cu utilizare eficientă în realitatea augmentată - asistență remote, la distanță, între diferiți profesioniști inclusiv în medicină, furnizarea de utilități, în dezvoltarea caselor inteligente, transporturilor, orașelor inteligente. Echipamentele și tehnologiile mobile au evoluat: de la tehnologia 1G a primelor telefoane mobile, de la jumătatea anilor ʼ80, care permitea apeluri vocale la distanță prin intermediul terminalelor fără fir, cu semnal radio analogic; la tehnologia 2G, de  la începutul anilor  ʼ90, care permitea apeluri vocale precum și transmiterea de mesaje texte scurte (SMS), roaming național sau apeluri în așteptare, cu semnal radio digital și stand