Despre asigurarea privată de sănătate
Asigurările private de sănătate pot fi cu decontare directă prin Rețeaua de unităti medicale acreditate sau avizate din România. Există și posibilitatea ca decontările de bani să se facă direct către asigurați pentru evenimentele medicale.
De asemenea, prin asigurarea de sănătate, asigurații primesc indemnizații sub forma unor sume de bani pentru evenimente cuprinse în asigurare.
Clauzele din contractul de asigurare de sănătate
- Spitalizare datorită unei boli sau unui accident
- Intervenții chirurgicale în urma unei boli sau unui accident
- Analize medicale
- Tratament dentar
- Acoperire boli grave (cancer)
- Cheltuieli medicale
- Arsuri sau fracturi
- Imobilizare în ghips
- Recuperare medicală
Alegi cabinetul medical sau spitalul pentru tratamente și asistență medicală. Poate fi din categoria unităților medicale publice sau private.
Poți modifica valoarea beneficiilor primite prin alegerea unui pachet cu acoperiri medicale care îți oferă sume mai mari de bani, sau chiar alegerea medicului dorit.
Prețul unei asigurări de sănătate este în funcție de vârstă, starea de sănătate și clauzele dorite de tine.
Clarificăm toate aspectele încă de dinainte să încheiem asigurarea. Vei știi de la bun început dacă poți fi preluată sau preluat pe asigurare, pentru ce anume plătești și cum să beneficiezi de asigurare în cel mai rapid mod posibil la apariția unui eveniment medical care necesită tratament, operație, și chiar transplant de organe.
Asigurarea de sănătate
Factorii de risc care afectează starea de sănătate a românilor sunt excesul de greutate, alcoolul, fumatul, nutriție deficitară. Contează stilul de viață adoptat și asigurările de sănătate prin care îți poti evalua periodic starea de sănătate.
Citește despre riscurile acoperite prin polițele de asigurare de sănătate.
Vezi care sunt particularitățile serviciilor de ambulatoriu și ale serviciilor de spitalizare care sunt incluse în polița de sănătate.
Factori de risc comportamentali și de mediu
Aproape jumătate din totalul deceselor din România pot fi atribuite factorilor de risc comportamentali, care includ alimentația nesănătoasă, tutunul, consumul de alcool, activitatea fizică scăzută.
Alimentația sănătoasă
Peste trei sferturi dintre adulții români au raportat în 2019 că nu mănâncă cel puțin un fruct pe zi și o pondere similară nu consumă legume.
Activitatea fizică
38% dintre adulții români au raportat că desfășoară săptămânal cel puțin activități fizice moderate, aceasta fiind cea mai mică pondere înregistrată la nivelul Uniunii Europene.
Excesul de greutate și obezitate
Unul din cinci adolescenți este obez. Rata obezității la adulții din România este cea mai mică din Uniunea Europeană, doar 11% dintre adulți erau obezi în 2019, în timp ce media U.E. era de 16%.
Cu toate acestea, ratele excesului de greutate și obezității în rândul adolescenților au crescut constant în ultimele două decenii în România, cu puțin peste media U.E.
Rata fumatului în România
Unul din cinci adulți români fumează zilnic. Există o disparitate de gen majoră în ceea ce privește fumatul, ratele fumatului în rândul bărbaților (31%) fiind de aproape patru ori mai mari decât cele în rândul femeilor (8%).
Rata fumatului la adolescenți
O treime dintre tinerii români fumează.
Consumul excesiv de alcool
Peste o treime dintre adulții din România au declarat că consumă episodic alcool în exces, cel puțin o dată pe lună, ceea ce reprezintă una dintre cele mai ridicate rate din Uniunea Europeană (35% comparativ cu 19% în medie în UE).
Impactul factorilor de risc
România înregistrează o situație mai gravă decât majoritatea țărilor UE în ceea ce privește mulți factori de risc: fumatul, consumul de alcool, alimentație, exces de greutate și obezitate adolescenți.
Rolul nostru în calitate de consultanți în asigurări este să oferim soluții care să protejeze oamenii în cazul apariției unor riscuri care le afectează sănătatea.
Riscurile acoperite prin polițele de asigurare de sănătate
Asigurarea de sănătate este un contract încheiat între contractant și asigurător, prin care asigurătorul preia riscurile medicale stipulate în contract.
Asigurarea de sănătate acoperă costurile legate de îngrijirea medicală a asiguratului. Oferă o formă de protecție financiară împotriva cheltuielilor imprevizibile asociate cu serviciile medicale, inclusiv:
- consultații medicale,
- tratamente,
- intervenții chirurgicale,
- medicamente,
- spitalizare
- și alte servicii de sănătate.
Probabilitățile de apariție a riscurilor
Conform I.N.S. din România, probabilitatea de a suferi un accident rutier este de cca 1%, iar probabilitatea de a suferi o invaliditate în umra unui accident este de 2,5%.
Probabilitatea de îmbolnăvire din cauze cardiovasculare este de cca 50%.
Probabilitatea de îmbolnăvire de diabet este de cca 10%.
Probabilitatea de îmbolnăvire de cancer este de cca 28%.
Prioritizarea riscurilor pentru clienți și asigurați
Ajutăm clienții să prioritizeze riscurile la care sunt expuși și implicit să aleagă produsele de asigurare care acoperă riscurile în ordinea priorităților, prin urmărirea statisticilor legate de riscuri. Statisticile în asigurări sunt importante pentru client deoarece scot în evidență riscurile la care poate fi expus.
Principalele evenimente acoperite de asigurarea de sănătate includ servicii de ambulatoriu și de spitalizare.
Categoria de servicii de ambulatoriu (nu necesită spitalizare) poate cuprinde diferite tipuri de servicii cu niveluri de acoperire:
1. Consultații medicale cum ar fi consultații de:
- medicină generală,
- medicină internă,
- pediatrie,
- medicină de familie,
- oftalmologie, etc.
2. Proceduri medicale și investigații care țin de:
- obstetrică - ginecologie - colonoscopie,
- electrochirurgie,
- oftalmologie - prescriere ochelari, lentile,
- dermatologie - proceduri dermatologice de patologie prin cauterizare, excizie cu laser
- și altele conform condițiilor de asigurare.
3. Teste de laborator cum ar fi:
- seturi bacteriologice,
- biochimie,
- electroforeză,
- electroliți,
- enzime,
- teste urină, etc.
4. Alte servicii de ambulatoriu
- servicii stomatologice,
- servicii de imagistică,
- medicină de recuperare,
- vaccinuri,
- reduceri la servicii medicale de ambulatoriu neacoperite în contractul de asigurare.
Asigurarea familiei
Polița de asigurare de sănătate permite includerea în contract cu aceleași riscuri acoperite și a persoanelor dependente - familia asiguratului.
Servicii de spitalizare
Serviciile de spitalizare sunt evenimente medicale acoperite de polița de asigurare de sănătate.
Costurile de spitalizare pot include:
- medicația administrată,
- perioada de convalescență
- și investigații medicale.
În concluzie, principalele evenimente acoperite de polița de asigurare de sănătate includ servicii de ambulatoriu și servicii de spitalizare. Chirurgia estetică nu este acoperită prin polița de asigurare de sănătate. Anumite tipuri de asigurări de sănătate pot să includă pachete de asigurare prin care să primești despăgubiri în urma îmbolnăvirii cu Covid-19.
Prima de asigurare și procedurile de subscriere a riscului
Prima de asigurare este suma de bani pe care asiguratul o plătește asiguratorului în schimbul acoperirii riscurilor specifice oferite de asigurare.
Prima de asigurare este esențială pentru menținerea poliței active și pentru ca asigurătorul să ofere acoperirea necesară în cazul producerii evenimentelor asigurate. Factorii care înfluențează nivelul primelor pentru asigurările individuale de sănătate sunt:
- tipul și complexitatea acoperirilor;
- vârsta asiguratului;
- nivelul limitei de acoperire;
- frecvența de plată a primelor.
Oferim consiliere personalizată, adaptată la situația ta financiară și necesitățile tale specifice care ar putea fi preluate prin asigurări.
Explicăm costurile clar și transparent, modul de calcul al primelor de asigurare și te ajutăm să înțelegi costurile asociate cu diferitele tipuri de acoperire și niveluri de protecție.
Oferim soluții de asigurare adecvate. Știind cum sunt dimensionate primele, putem evalua corect riscurile asigurate și îți putem recomanda opțiunile care se potrivesc bugetului și nevoilor tale, fără a supra-asigura sau sub-asigura.
Dezvoltăm relația cu clientul și prin explicarea modului de calcul al primelor. Construim încrederea clienților în serviciile de asigurare oferite de noi. Ne dorim să creștem și nivelul de educație financiară al clienților pentru a lua decizii financiare optime.
Prima de asigurare are rol de finanțare a acoperirii. Prima de asigurare sau, altfel spus, suma de bani pe care o plătești pentru o poliță de sănătate reprezintă contravaloarea acoperirii oferite de polița respectivă. Asiguratul plătește o sumă pentru a se asigura că, în cazul evenimentului asigurat (boală, accident, etc.), va primi beneficiile stipulate în poliță. Astfel, prima de asigurare în acest caz are funcția de a finanța acoperirea și reprezintă contravaloarea protecției.
Prima de asigurare are rol de gestionare a riscurilor. Prima de asigurare contribuie la fondul de risc al asigurătorului, din care sunt plătite despăgubirile pentru evenimentele asigurate. Este o modalitate de a gestiona colectiv riscurile deoarece mai mulți asigurați plătesc prime, iar riscurile sunt distribuite între aceștia. Astfel, prima de asigurare în acest caz are funcția de a gestiona riscurile și contribuie la fondul de risc.
Prima de asigurare are rol de stabilire a prețului. Dimensiunea primei de asigurare este calculată ținând cont de riscurile estimate ale asiguratului, de tipul de acoperire, de istoricul medical și de alte caracteristici specifice. În acest caz, prima de asigurare are funcția de stabilire a prețului și determină costul asigurării.
Prima de asigurare are rol de generare a veniturilor. Primele de asigurare sunt o sursă importantă de venit pentru companiile de asigurări. Aceste venituri contribuie la plata despăgubirilor, costurile administrative și la realizarea profitului. În acest caz, prima de asigurare are funcția de a genera veniturile pentru asigurător și reprezintă o sursă a acestuia de venit.
Prima de asigurare are rol motivațional pentru menținerea poliței. Plata regulată a primei motivează asiguratul să mențină polița activă, asigurându-se că beneficiază de protecția oferită. În acest caz, prima de asigurare are funcția de a motiva asiguratul pentru menținerea poliței și reprezintă o contribuție regulată.
Subscrierea riscului în cazul asigurărilor suplimentare de sănătate
Asigurătorii își rezervă dreptul de a efectua evaluări conform procedurilor specifice de subscriere, înainte de preluarea riscurilor legate de sănătatea asiguraților.
Procedurile de subscriere presupun analizarea informațiilor colectate prin intermediul unor chestionare specifice și a documentelor medicale.
Subscrierea în domeniul asigurărilor este o etapă extrem de importantă în cadrul procesului de emitere a polițelor de asigurare.
Subscrierea riscului
Întrebare: Sunt clienți respinși de companiile de asigurare?Răspuns: Da, unii clienți sunt respinși de către companiile de asigurare și nu pot să îți încheie o asigurare.
Există proceduri de subscriere pe baza cărora clienții sunt evaluați din mai multe perspective, pe baza unor informații m,ultiple, înainte de a se încheia o asigurare de sănătate sau o asigurare de viață.
Companiile de asigurări pot solicita și efectuarea unor evaluări medicale pentru a decide dacă preiau acoperirea riscului.
Acestea sunt detaliile despre asigurările de sănătate și riscurile asigurate. Urmează să afli detalii despre riscurile excluse.
Excluderile asigurării de sănătate
Informăm corect clienții, le gestionăm așteptările și le oferim soluții personalizate nevoilor lor.
Afli despre situația sistemului de sănătate publică din România și rolul nostru ca distribuitori de asigurări în contextul social actual.
Vezi care sunt excluderile asigurării de sănătate pentru persoanele fizice, juridice și excluderile asigurării suplimentare de sănătate.
Afli de ce sunt necesare excluderile și care este importanța lor în piața de asigurări din România.
România alocă doar 6% din PIB pentru sănătate, unul dintre cele mai mici procente din Uniunea Europeană. Media europeană este de 9 - 10% din PIB.
Din cca 17 milioane de persoane care au dreptul la servicii medicale asigurate de stat, mai mult de jumătate respectiv 10 milioane nu plătesc contribuție. Aceasta înseamnă că fiecare persoană care muncește în România plătește, în medie, asigurări de sănătate atât pentru el, cât și pentru alte două persoane care nu plătesc nimic.
Asigurările de sănătate private
Alternative la sistemul medical de stat
În România, oamenii caută alternative și se îndreaptă spre serviciile medicale private.
Explicăm avantajele și valoarea asigurării de sănătate și pentru cei care nu au cunoștințe medicale sau despre asigurări. Te simți mai în siguranță în a cumpăra o asigurare de la noi, consultanții noștri care demonstrează expertiză.
Ne adaptăm la schimbări. Industria asigurărilor de sănătate este în continuă schimbare. Ne adaptăm la noile produse, tehnologii și tendințe pentru a rămâne competitivi.
Excluderile din polițele de asigurare de sănătate private în România sunt stabilite de către companiile de asigurări. Aceste companii au atunomie în a-și dezvolta politici și oferte specifice, inclusiv excluderi, sub rezerva conformității cu legislația privind asigurările și alte reglementări relevante.
Excluderile sunt condiții sau tratamente care nu sunt acoperite de poliță.
Este esențial ca asigurații să citească termenii și condițiile poliței pentru a înțelege clar ce este și ce nu este acoperit.
Exemple de excluderi comune:
- Afecțiuni preexistente: orice afecțiune sau boală preexistentă, nedeclarată în chestionarul medical din Cererea de asigurare și / sau neacceptată de Asigurător nu este acoperită prin asigurarea de sănătate.
- Participarea asiguratului la acțiuni cu risc ridicat, la acțiuni hazardate sau activități recreative (hobby-uri, pasiuni) care implică riscuri serioase precum parapantism, parașutism, echitație, înot cu sărituri de la trambulină, etc.
- Comiterea actelor penale, comiterea cu intenție de către asigurat a unei acțiuni pedepsite de legea penală.
- Sinuciderea, încercările de sinucidere, auto-mutilare, expunerea deliberată a asiguratului la un pericol.
- Consumul de alcool și substanțe periculoase, substanțe interzise, toxice sau narcotice, automedicația.
- Intervențiile estetice, operațiile chirurgicale estetice, care nu au un caracter recuperator în urma unui accident.
Fără excluderi, asigurătorii ar fi nevoiți să acopere o gamă mai largă de condiții medicale și tratamente costisitoare, ceea ce ar putea duce la creșterea semnificativă a costurilor pentru asigurările de sănătate. Aceasta ar putea determina creșterea primelor de asigurare pentru toți asigurații.
Asigurarea privată de sănătate este o opțiune pentru tine, familia ta și echipa ta de business dacă conduci o afacere. Prin deducere fiscală, asigurările reprezintă și modalități de acoperire în buget. Întreabă-ne și îți dăm toate detaliile despre asigurările de sănătate.
Eficiența utilizării mijloacelor digitale
Oamenii folosesc, în prezent, aplicații mobile pentru serviciile medicale și apelează la consultații online. Îți dăm toate detaliile despre accesarea serviciilor medicale prin aplicații medicale dedicate.
Contactează-ne, descrie situația ta împreună cu cerințele și necesitățile tale de asigurare, iar noi revenim prompt către tine.
Detalii: Formular de contactE-mail: consultantasigurari@consultant.com