Treceți la conținutul principal

Cine ne oferă ajutorul în alegerea pensiei private

Revenind la rezultatele sondajului de opinie "Consideri că vei avea o pensie mai mare dacă optezi și pentru o pensie privată?" efectuat aici, răspunsul afirmativ (în proporție de 69%) al celor care au votat, a fost probabil și din cauza dorinței de a avea un trai decent în momentul în care vom atinge vârsta pensionării sau vârsta la care dorim să avem un venit în urma economisirilor conform unui plan de economisire bine stabilit între noi și o anumită entitate financiară.

Luând în considerare faptul că în momentul actual în România există sistemul de pensii cu 3 piloni (pensia publică, pensia obligatorie administrată privat, pensia facultativă administrată privat), iar pe lângă acești piloni există și planuri de investiții, asigurări cu componentă de economisire, de investiții, de protecție, intervine întrebarea de pe buzele tuturor cetățenilor:

"Cine mă poate informa despre soluția financiară pentru mine?"
Dacă urmărești mass-media, informațiile de pe internet, din presă, de la televizor sau radio și alte surse de informare, constați că există o anumită cultură privind investițiile personale. Deocamdată există persoane neinformate (numărul lor fiind destul de mare comparativ cu cel al persoanelor informate) din cauza lipsei de timp, din cauza faptului că nu am reușit să percepem o reclamă, din cauza faptului că nu am înțeles anumite lucruri și am dori să întrebăm pe cineva sau din diferite alte motive.

În acest caz, cui ar trebui să ne adresăm, cine ar putea deține multe informații despre mai multe societăți, despre planurile lor de investiții, despre gama diversificată a produselor financiare, despre randamentul fiecărui produs financiar și lista de întrebări ar putea continua. Haideți să vedem dacă agentul de marketing avizat sau consultantul financiar ar fi potrivit să ne ajute.

Agentul de marketing avizat ne poate ajuta în alegerea unui fond. Ulterior, poate oferi, printre altele, consultanță privind oportunitatea schimbării administratorului ales inițial. Utilitatea unui consultant de pensii private bun se poate dovedi în timp. Faceți singuri o comparație între potențiale persoane care ar putea oferi informații, iar decizia de a apela la una dintre ele, ia-o conform concluziei tale.

Ți-ai dat seama deja cu siguranță, consultantul de pensii este persoana de care vă vorbeam la început. Pe scurt, să concluzionăm care sunt beneficiile când apelăm la serviciile unui agent de marketing sau consultant financiar:

CONSULTANȚĂ:
Pentru pilonul II, îți oferă consultanță dacă te decizi să-ți schimbi administratorul ales acum. Pentru pilonul III, oferă consultanță referitor la societăți, oferte existente în acest moment pe piață, fiind imparțial și muncind doar în folosul tău.

INDEPENDENȚĂ:
Te poate consilia cu privire la cele mai bune comisioane percepute de către administratorii de fonduri facultative de pensii.

RISC:
Te poate ajuta să alegi un fond de pensii în funcție de aversiunea personală la risc.


Edith 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Documente transcriere sau înmatriculare autoturism second hand ori nou. Inclusiv asigurare RCA

Actualizare 29.07.2024 Cartea de Identitate a Vehiculului (CIV) are un nou format , conform legilor actuale. Modificarea formei CIV a fost necesară datorită cerințelor OG nr. 78/2000, conform căreia datele proprietarilor și numerele de înmatriculare ale autovehiculelor nu mai sunt înscrise în CIV. De asemenea, ordinul comun MTI/MAI/MF nr. 211/28/391/2024 stabilește noul format al CIV.  Pentru deținătorii de autovehicule această schimbare nu vine cu nicio obligație.  În noul format, documentul CIV păstrează aceleași categorii de informații despre vehicul, dar dispar câmpurile destinate completării datelor despre posesor și numărul de înmatriculare.  Noul model de CIV se eliberează în reprezentanțele RAR. Documentul în forma anterioară va rămâne în continuare valabil. Transcrierea unui autovehicul în România înseamnă că mașina este deja înmatriculată în România și are Cartea de Identitate a Vehiculului (CIV) obținută la Registrul Auto Român (R.A.R.).   Înmatricula...

Cum să gestionezi riscurile în proiecte

Cum să gestionezi proiecte și riscuri - Ghid în 5 pași Managementul riscurilor în proiecte (risk management, project risk management) sunt expresii folosite în orice tip de proiect. Proiectul poate fi o afacere, administrarea unui eveniment, crearea digitală. Procesul de management al riscului include cinci pași, respectiv identificarea, analizarea, evaluarea, tratarea și monitorizarea. Poți atenua riscurile prin evitare, acceptare, reducere sau transfer. Cum ar putea fi definit managementul riscului în managementul proiectelor? În managementul de proiect, riscul este orice eveniment potențial care îți poate afecta proiectul, pozitiv sau negativ. Managementul riscului este procesul de identificare și abordare a acestor evenimente înainte sau pe măsură ce acestea se întâmplă. Riscul poate apărea în multe forme diferite cum ar fi boala angajaților, vremea nefavorabilă, costurile neașteptate, întârzierile de transport. Toate proiectele au riscuri și abilitatea de a conduce un proiect prin...

Asigurări pentru copii - Asigurarea copilului tău

Asigurările pentru copii sunt contracte prin care pui bani deoparte și de care copii pot beneficia după majorat. Asigurarea copilului tău este o formă de investiție și de responsabilitate financiară. Alege asigurarea pentru copilul tău. Dacă tu pățești ceva, continuăm noi planul de economisire. Investește acum în viitorul copilului tău ca să aibe un capital pus deoparte pentru când se face mare.   Când te gândești la asigurarea cu capitalizare ai în vedere protecție , economisire , investiție . Cumperi lucruri pentru copilul tău atunci când începe școala, când mergeți în concedii, când vrei pur și simplu să îți răsfeți copilul, toate fiind cheltuieli și nicio economisire de fapt. Cum poți să economisești bani pentru copilul tău? Asigurare de viață cu capitalizare Plan de economisire pentru copii Produse bancare de depozit Achiziție imobil Începe cât mai devreme să acționezi pentru a pune bani deoparte pentru copilul tău. Poate te întrebi câți bani ar trebui să pui deoparte? Re...