Asigurari, Pensii Private, Investitii, Profit : Cine ne ofera ajutorul in alegerea pensiei private, Consultanta. Romania

Cine ne ofera ajutorul in alegerea pensiei private

Revenind la rezultatele sondajului de opinie "Considerati ca veti avea o pensie mai mare daca optati si pentru o pensie privata?" efectuat aici, raspunsul afirmativ (in proportie de 69 %) al celor care au votat, a fost probabil si din cauza dorintei de a avea un trai mai decent in momentul in care vom atinge varsta pensionarii sau varsta la care dorim sa avem un venit in urma economisirilor conform unui plan de economisire bine stabilit intre noi si o anumita entitate financiara.


Luand in considerare faptul ca in momentul actual in Romania exista sistemul de pensii cu 3 piloni (pensia publica, pensia obligatorie administrata privat, pensia facultativa administrata privat), iar pe langa acestia am putea spune pilonul 4 (planuri de investitii, asigurari cu componenta de economisire, de investitii, de protectie), 
intervine intrebarea de pe buzele tuturor cetatenilor :
"Cine ma poate informa care ar fi solutia buna pentru mine?".

Daca urmariti mass-media, informatiile de pe internet, din presa, de la televizor sau radio si alte surse de informare, constatati ca exista o anumita cultura privind investitiile personale. Deocamdata exista persoane neinformate (numarul lor fiind destul de mare comparativ cu cel al persoanelor informate) din cauza lipsei de timp, din cauza faptului ca nu am reusit sa percepem o reclama, din cauza faptului ca nu am inteles anumite lucruri si am dori sa intrebam pe cineva sau din diferite alte motive. In acest caz, cui ar trebui sa ne adresam, cine ar putea detine multe informatii despre mai multe societati, despre planurile lor de investitii, despre gama diversificata a produselor financiare, despre randamentul fiecarui produs financiar ... si lista de intrebari ar putea continua. Haideti sa vedem daca agentul de marketing avizat sau consultantul financiar ar fi potrivit sa ne ajute.

Agentul de marketing avizat ne poate ajuta in alegerea unui fond. Ulterior, poate oferi, printre altele, consultanta privind oportunitatea schimbarii administratorului ales initial. Utilitatea unui consultant de pensii private bun se poate dovedi in timp. Faceti singuri o comparatie intre potentiale persoane care ar putea oferi informatii, iar decizia de a apela la una dintre ele, luati-o conform concluziei dumneavoastra.

V-ati dat seama deja cu siguranta, consultantul de pensii este persoana de care va vorbeam la inceput. Pe scurt, sa concluzionam care sunt beneficiile cand apelam la serviciile unui agent de marketing sau consultant financiar :

CONSULTANTA:
Pentru pilonul II, va ofera consultanta daca va decideti sa va schimbati administratorului ales acum. Pentru pilonul III sau asa-numitul pilon IV, ofera consultanta asupra societatilor, ofertelor existente in acest moment pe piata, fiind impartial si muncind doar in folosul dumneavoastra.

INDEPENDENTA:
Ne poate consilia cu privire la cele mai bune comisioane percepute de catre administratorii de fonduri facultative de pensii.

RISC:
Ne poate ajuta sa alegem un fond de pensii in functie de aversiunea personala la risc.Edith 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. nu trebuie sa contina expresii vulgare, discriminari, atacuri la adresa persoanelor.