Asigurari, Pensii Private, Investitii, Profit : Numar aderari pensii private: 1,2 milioane de clienti au semnat deja, Consultanta. Romania

Numar aderari pensii private: 1,2 milioane de clienti au semnat deja

Aproape 1,2 milioane de romani au semnat deja actul unic de aderare la un fond de pensii private, dupa o luna de la inceputul campaniei de aderare.

Din cele 1,15 milioane de semnaturi, 710.000 au fost raportate in ultimele doua saptamani. Ritmul de raportare a actelor de aderare semnate a accelerat puternic fata de perioada primelor doua saptamani, cand fusesera raportate doar 457.000 de contracte semnate. Ieri a avut loc a doua raportare bilunara a numarului de acte de aderare semnate, companiile de administrare trimitand aceste informatii catre CNPAS.

ING Fond de Pensii s-a mentinut lider la acest capitol, cu aproape 467.000 de contracte semnate in prima luna, adica peste 40% din numarul total raportat de piata. Allianz-Tiriac Pensii Private se claseaza pe locul secund dupa prima luna de raportare, cu aproape 242.000 de acte de aderare. Allianz-Tiriac Pensii Private a raportat in ultimele doua saptamani o cifra doar putin mai mica decat compania ING.

Alte doua companii au raportat peste 100.000 de contracte semnate in prima luna, Aviva si Generali. Cele mai mari doua banci locale, BCR si BRD, de asemenea implicate pe piata prin companii de administrare a pensiilor obligatorii, nu au oferit informatii privind cifra de vanzari din ultimele doua saptamani. Cel putin o companie de administrare (Marfin) a raportat vanzari zero pentru prima luna, in timp ce AG2R (care nu incepuse vanzarile dupa prima raportare bilunara de acum doua saptamani) nu a facut publice datele.

Cu toate ca acum raporteaza actele de aderare semnate, care trec prin procedurile de verificare ale CNPAS, companiile nu pot fi sigure asupra numarului total de clienti atrasi de fiecare pana la finalul celor patru luni de vanzare, adica pana pe 17 ianuarie. Abia dupa aceasta data, CNPAS certifica prin validare definitiva numarul de clienti atrasi de fiecare companie.

Conform legii, toti salariatii sub 35 de ani sunt obligati sa adere la un fond de pensii private obligatorii pana la data de 17 ianuarie 2008. Persoanele sub 45 de ani au posibiliatea sa adere la un fond privat de pensii. Cei care nu adera la niciun fond sau semneaza cu mai multe fonduri ajung in procedura de redistribuire automata printr-un soft informatic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. nu trebuie sa contina expresii vulgare, discriminari, atacuri la adresa persoanelor.