Treceți la conținutul principal

Număr de aderari la pensii private: 1,2 milioane de clienți au semnat deja

Aproape 1,2 milioane de români au semnat deja actul unic de aderare la un fond de pensii private, după o lună de la începutul campaniei de aderare.

Din cele 1,15 milioane de semnături, 710 000 au fost raportate în ultimele două săptămâni. Ritmul de raportare a actelor de aderare semnate s-a accelerat puternic față de perioada primelor două săptămâni, când fuseseră raportate doar 457 000 de contracte semnate. Ieri a avut loc a doua raportare bilunară a numărului de acte de aderare semnate, companiile de administrare trimițând aceste informații către CNPAS.

ING Fond de Pensii s-a menținut lider la acest capitol, cu aproape 467 000 de contracte semnate în prima lună, adică peste 40% din numărul total raportat de piață. Allianz-Țiriac Pensii Private se clasează pe locul secund după prima lună de raportare, cu aproape 242 000 de acte de aderare. Allianz-Țiriac Pensii Private a raportat în ultimele două săptămâni o cifră doar puțin mai mică față de compania ING.

Alte două companii au raportat peste 100 000 de contracte semnate în prima lună, Aviva și Generali. Cele mai mari două bănci locale, BCR și BRD, de asemenea implicate pe piață prin companii de administrare a pensiilor obligatorii, nu au oferit informații privind cifra de vânzări din ultimele două săptămâni. Cel puțin o companie de administrare (Marfin) a raportat vânzări zero pentru prima lună, în timp ce AG2R (care nu începuse vânzările după prima raportare bilunară de acum două săptămâni) nu a făcut publice datele.

Cu toate că acum raporteaza actele de aderare semnate, care trec prin procedurile de verificare ale CNPAS, companiile nu pot fi sigure asupra numărului total de clienți atrași de fiecare fond până la finalul celor patru luni de vânzare, adică până pe 17 ianuarie. Abia dupa această dată, CNPAS certifică prin validare definitivă numărul de clienți atrași de fiecare companie.

Conform legii, toți salariații sub 35 de ani sunt obligați să adere la un fond de pensii private obligatorii până la data de 17 ianuarie 2008. Persoanele sub 45 de ani au posibilitatea să adere la un fond privat de pensii. Cei care nu aderă la niciun fond sau semnează cu mai multe fonduri ajung în procedura de redistribuire automată printr-un soft informatic.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Avocații și asigurarea de răspundere civilă profesională

Asigurarea de răspundere civilă profesională a avocaților este contractul dintre persoanele care desfășoară profesia de avocat și societatea de asigurări prin care se acordă despăgubiri ca urmare a unor erori profesionale. Persoanele care achiziționează aceste tipuri de asigurări pot fi persoane fizice sau persoane juridice sub anumite forme de organizare. Profesia de avocat se poate desfășura în următoarele forme, conform legislației în vigoare: avocat persoană fizică, definitiv sau stagiar, colaborator sau salarizat in interiorul profesiei; cabinete individuale; societăți civile profesionale; cabinete grupate; cabinete asociate; societăți profesionale cu răspundere limitată. Aceste forme sunt valabile la momentul scrierii articolului. Pentru detalii legate de forma de desfășurare a activității, apelează la autoritățile competente și/sau consultanți din mediul privat pentru a-ți alege forma care se potrivește cel mai bine pentru tine și profesia ta de avocat. Indiferent de forma ale

Asigurarea echipamentelor și tehnologia 5G

Ce înseamnă 5G și cum îți asiguri echipamentele electronice cu noua tehnologie? 5G este denumirea pentru generația a cincea de tehnologie pentru rețelele celulare fără fir, cu viteze de transmitere de date foarte mari, latență mică, cu posibilitatea de a conecta mai multe obiecte - internetul obiectelor ( Internet of Things ), cu utilizare eficientă în realitatea augmentată - asistență remote, la distanță, între diferiți profesioniști inclusiv în medicină, furnizarea de utilități, în dezvoltarea caselor inteligente, transporturilor, orașelor inteligente. Echipamentele și tehnologiile mobile au evoluat: de la tehnologia 1G a primelor telefoane mobile, de la jumătatea anilor ʼ80, care permitea apeluri vocale la distanță prin intermediul terminalelor fără fir, cu semnal radio analogic; la tehnologia 2G, de  la începutul anilor  ʼ90, care permitea apeluri vocale precum și transmiterea de mesaje texte scurte (SMS), roaming național sau apeluri în așteptare, cu semnal radio digital și stand

Granturi pentru retehnologizare. Asigurări

Asigurarea echipamentelor tehnologice, utilajelor, echipamentelor IT&C, în legătură cu granturile pentru investiții destinate retehnologizării IMM-urilor din (conform Anexei Nr.3 din Ordonanța de urgență 113/2022 referitoare și la Măsura POC 4.1.1 Bis în care sunt specificate toate codurile CAEN aferente): 10 Industria alimentară (secțiunea C)  16 Prelucrarea lemnului, fabricarea produselor din lemn și plută, cu excepția mobilei; fabricarea articolelor din paie și din alte materiale vegetale împletite 2 Fabricare produselor din cauciuc și mase plastice 23. Fabricarea altor produse din minerale nemetalice  25. Industria construcțiilor metalice și a produselor din metal, exclusiv mașini, utilaje și instalații  27. Fabricarea echipamentelor electrice  28. Fabricarea de mașini, utilaje și echipamente n.c.n.  41. Construcții de clădiri 42. Lucrări de geniu civil  43. Lucrări speciale de construcții Măsura POC 4.1.1 Bis este reglementată prin Ordonanța de urgență 113/2022 care prevede