Asigurari, Pensii Private, Investitii, Profit : Numarul clientilor pentru fondurile private de pensii obligatorii, Consultanta. Romania

Numarul clientilor pentru fondurile private de pensii obligatorii

In piata pensiilor private, circula estimari cuprinse intre 2,5 si 4 milioane de participanti la fondurile de pensii private obligatorii. Faceti parte si dumneavostra dintre persoanele eligibile pentru pilonul II de pensii private? Informati-va corespunzator la pensiipentrutoti@gmail.com.

Numarul clientilor va influenta decisiv ritmul de acumulare a contributiilor si implicit performanta de la start a acestor fonduri, spun companiile de administrare. Acestea si-au majorat in ultima perioada estimarile privind numarul de clienti ce vor fi atrasi, bazandu-si optimismul pe ritmul peste asteptari al vanzarilor. ING Pensii estimeaza chiar ca numarul total de participanti s-ar putea apropia de 4 milioane (conform declaratiilor oficialilor acestei institutii pentru ziarul financiar). Conform declaratiilor proprii, ING Pensii incheiase pana joia trecuta peste 400 000 de acte unice de aderare. Pentru intreaga perioada de patru luni, ING tinteste un numar de peste un milion de clienti.

Acelasi obiectiv il au si cei de la Allianz-Tiriac Pensii Private, care incheiasera peste 320 000 de contracte pana joia trecuta. Insa conducerea companiei nu este la fel de optimista privind numarul de participanti ce vor putea fi atrasi de fondurile private de pensii. Estimarea acestui fond pentru numarul total de clienti ce vor fi atrasi este de 3 - 3,2 milioane. Acest numar poate ajunge pana la maxim 3,5 milioane, dar cresterea sa va depinde in mod decisiv de campania publica de informare. Conform spuselor domnului Crinu Andanut, CEO al Allianz-Tiriac Pensii Private, exista dubii ca se poate ajunge la maximul de 4 milioane de clienti.

Conform datelor existente la Casa Nationala de Pensii (CNPAS), piata totala teoretica in acest moment este de 4,2 milioane de persoane eligibile, care au sub 45 de ani si platesc contributii sociale de pensii.

Edith