Asigurari, Pensii Private, Investitii, Profit : Externalizare interzisa pentru companiile de pensii private, Consultanta. Romania

Externalizare interzisa pentru companiile de pensii private

In ultimul an, mai multe companii de pensii, in principal cele infiintate de banci, au solicitat Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) o norma care sa permita externalizarea anumitor departamente, printre care si a celui de investitii (administrare a activelor).

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) nu va permite societatilor de administrare a pensiilor obligatorii sa-si externalizeze activitatea considerata de baza, adica administrarea activelor clientilor.

In aceasta situatie, companiile de pensii s-ar ocupa numai de atragerea si mentinerea participantilor, administrarea sistemului de conturi individuale, informarea si alte activitati de client service.

Ce reprezinta externalizarea?

Externalizarea ("outsourcing"-ul) este un proces prin care o activitate este transferata catre o alta organizatie, indiferent daca este vorba de contractarea unei activitati catre o companie externa sau separarea unei parti din companie aceasta devenind o entitate economica separata.

Anumiti specialisti in domeniu sunt de parere ca prin externalizare companiile beneficiaza de experienta si tehnologia mai performanta ale unei firme de specialitate, care ar fi mai dificil de intretinut intr-un departament al companiei, ceea ce duce, implicit, la imbunatatirea serviciilor.

De asemenea, un alt avantaj al externalizarii este si reducerea costurilor de organizare si management a unui departament specializat in cadrul companiei.

Important de mentionat este faptul ca in momentul aderarii la un anumit fond de pensii, s-a tinut cont si de abilitatea respectivului fond de a administra viitoarele noastre active (capital de bani).

Sursa: Ziarul Financiar - www.zf.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. nu trebuie sa contina expresii vulgare, discriminari, atacuri la adresa persoanelor.