Saloanele de înfrumusețare, wellbeing, de relaxare, tonifiere, coafor, de manichiură - pedichiură, centrele spa, saloanele de tatuaj, piercing și implantare dermală, ne fac să ne simțim mai bine. Simțim o adevarată plăcere când ne răsfățăm la un centru spa, salon de coafor și alte saloane specifice care au personal eficient și echipament profesionist.
Clauzele de pe acest tip de sigurare acopera daune produse:
Pentru a ne atrage, saloanele trebuie să ne ofere un ambient plăcut, să ne determine să revenim de fiecare dată cu plăcere.
Deții un salon de înfrumusețare, centru spa, salon beauty specific? Sau un salon de tatuaj, piercing și implantare dermală? Oferă experiențe minunate clientelor și clienților prin servicii profesioniste. În plus, protejează-ți financiar echipamentele profesionale din salon, în proprietate sau închiriat.
Deții un salon de înfrumusețare, centru spa, salon beauty specific? Sau un salon de tatuaj, piercing și implantare dermală? Oferă experiențe minunate clientelor și clienților prin servicii profesioniste. În plus, protejează-ți financiar echipamentele profesionale din salon, în proprietate sau închiriat.
Ce poți asigura în salonul de înfrumusețare, de tatuaj, piercing și implantare dermală, sau centru spa?
Spațiul și clădirea în care se află salonul tău sau centrul spa se pot asigura și primești despăgubiri în caz de incendiu, explozie, cutremur, furtună, grindină, vijelie, precum și în urma unor avarii la instalațiile sanitare, la sistemul de încălzire și aer condiționat. Toate riscurile preluate și care produc pagube sunt specificate în contractul de asigurare.
Dacă ai luat un spațiu în chirie, primești bani și pentru îmbunătățirile aduse locației care se distruge în urma evenimentului asigurat. Mai mult, vezi cum funcționeaza și răspunderea civilă față de proprietar.
Toate echipamentele profesionale, specifice pentru activitatea ta în domeniul beauty, înfrumusețare, relaxare, tonifiere, coafare, tatuare, piercing, implantare dermală, le poți asigura prin acest contract specific pentru centre welness și wellbeing.
- La echipamentele și ustensilele profesionale, cu un cost mare, care s-ar putea deteriora;
- În urma unui incendiu, unei explozii, fum, gaz, vapori;
- Ca urmare a furtului, tâlhariei, vandalismului;
- De avarii la instalațiile de apă, de încălzire, de condiționare a aerului;
- Ca urmare a spargerii vitrinelor, ferestrelor, oglinzilor;
- În urma unor accidente ușoare ale persoanelor din salon.
În ce situații nu poți asigura salonul de înfrumusețare, de tatuaj, piercing, implantare dermală?
Trebuie să ai toate avizele necesare de funcționare și să îndeplinești cerințele legale de autoritățile din domeniu, pentru a fi preluat salonul în asigurare.
Dacă nu ești la zi cu toate cerințele impuse, nu poți funcționa în legalitate și nu ești preluat în asigurare. Vezi detalii despre pașii de urmat pentru Infiintarea si autorizarea unui salon de infrumusetare, coafor, SPA (juristfirme.ro) și Aprobarea Normelor de igienă pentru saloanele de înfrumuseţare şi saloanele de tatuaj, piercing şi implantare dermală (OMS nr. 1648/2024) | Universul Juridic, NORMA 29/03/2024 - Portal Legislativ (just.ro).
Trebuie să știi că Direcţia generală sănătate publică şi programe de sănătate, Inspecţia Sanitară de Stat din cadrul Ministerului Sănătăţii, direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti, unităţile publice şi private din domeniu vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin (Ordinul nr. 1648/2024 privind aprobarea Normelor de igienă pentru saloanele de înfrumuseţare şi saloanele de tatuaj, piercing şi implantare dermală. Text publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 330 din 10 aprilie 2024. În vigoare de la 10 mai 2024).
Un aspect de care să ții cont pentru evitarea unor eventuale efecte negative asupra sănătății clientului, este interzicerea executării procedurilor de tatuare și piercing/implantare dermală persoanelor care suferă de anumite boli sau condiții fiziologice. Articolul 14 din OMS nr. 1648/2024 prevede următoarele boli și/sau condiții fiziologice: diabet zaharat; hemofilie (sângerări care se opresc greu), boli de inimă; boli dermatologice, leziuni ale pielii sau sensibilitatea pielii la săpunuri, dezinfectanți sau alte produse cosmetice; manifestări sau reacții alergice la metale, pigmenți, coloranți sau alți sensibilizanți pentru piele; boli transmisibile; stări lipotimice, epilepsie, apoplexie, narcolepsie; deficiențe imunitare; cicatrice cheloide; handicap psihic; hepatită; seropozitiv (SIDA); nevăzători (chiar dacă sunt însoțiți); sarcină, alăptare. Este obligatorie afișarea avertismentului la loc vizibil.
Alte aspecte sunt legate de vârsta persoanei, zonele corporale pentru efectuarea piercing-ului corporal sau implantului dermal, starea persoanei (de exemplu, să nu fie în stare de ebrietate sau sub influența substanțelor ilegale), persoane cu arsuri de soare, boli de piele sau cicatrice, cu afecțiuni dermatologice, inflamații sau infecții.
Ce trebuie să știi despre anestezice?
- Folosește doar anestezice autorizate conform prevederilor legale pentru efectuarea procedurilor în salonul tău. Este interzisă administrarea produselor anestezice injectabile și se permite folosirea de spray-uri și creme cu efect anestezic local.
- Dacă este cazul, anestezierea mucoaselor se face numai cu substanțe aprobate, ce se absorb la nivelul mucoasei. Este interzisă anestezierea limbii în vederea montajului bijuteriei; se utilizează numai spray rece.
- Spray-ul anestezic trebuie depozitat cu atenție, monitorizat în timpul depozitării și evacuat ca deșeu periculos. Este interzisă anestezia cu clorură de etil în tratamentele de piercing corporal.
- La piercingului corporal și inserției bijuteriei, trebuie să informezi clientul despre unitățile medicale unde poate merge ca urmare a unei complicații cum ar fi alergie la bijuterie, deplasarea bijuteriei, cicatrizare defectuoasă, inflamarea locală severă, infecții locale, septicemie, sângerare.
Igiena mâinilor în salon
Operatorul, cosmeticianul, operatorul estetic, tehnicianul, trebuie să acorde o atenție deosebită igienei mâinilor.
- Spălarea mâinilor se face cu săpun antibacterian și apă curentă potabilă.
- Uscarea se face cu prosoape sau șervete de unică folosință sau prin folosirea unui aparat de uscare a mâinilor, fiind interzisă folosirea prosoapelor textile de multifolosință.
- Dezinfecția mâinilor se face cu un produs biocid, destinat dezinfecției mâinilor.
Igiena mâinilor este obligatorie înainte și după efectuarea procedurii de piercing, tatuare și implantare dermală și a procedurilor de înfrumusețare; când se contaminează accidental cu sânge, fluide corporale sau secreții; după îndepărtarea mănușilor de protecție; după efectuarea oricăror operațiuni care duc la contaminarea mâinilor; unghiile operatorului vor fi tăiate scurt și curate. Dacă operatorul prezintă la nivelul mâinilor leziuni, iritații sau orice altă afecțiune dermatologică, se interzice practicarea oricărei proceduri până la vindecarea acestora.În timpul desfășurării procedurii de piercing, tatuare și implantare dermală îi este interzisă operatorului purtarea de inele, brățări, ceasuri sau alte obiecte decorative pe mâini.
Ce sunt complet interzise în saloanele de înfrumusețare și saloanele de tatuaj, piercing și implantare dermală:
- efectuarea procedurilor estetice încadrate ca proceduri medicale estetice invazive și proceduri estetice pentru care se folosesc produse clasificate ca medicamente sau dispozitive medicale;
- proceduri pentru manichiură sau pedichiură care presupun riscuri pentru sănătatea umană și care sunt de competența unui medic specialist.
Trebuie respectate procedurile de curățenie și dezinfecție, iar etapele sunt:
- curățarea este etapa preliminară obligatorie;
- decontaminarea reprezintă procesul de neutralizare/îndepărtare a încărcăturii microbiene de pe un obiect sau o suprafață; etapă importantă înainte de dezinfecție și sterilizare, se efectuează inclusiv înainte de curățarea unei suprafețe contaminate cu material organic;
- dezinfecția este etapa de distrugere a majorității microorganismelor patogene sau nepatogene;
- sterilizarea este etapa de distrugere a microorganismelor.
Indiferent de serviciile oferite, salonul de înfrumusețare trebuie să aibă următoarele spații și dotări:
a) zonă de așteptare;
b) zone pentru desfășurarea activităților de coafură, manichiură-pedichiură, cosmetică;
c) spații pentru depozitare și păstrare a echipamentului, instrumentarului și a articolelor curate, dezinfectate și sterile. Aceste spații trebuie să fie curate, uscate, separate și închise, iar în acestea trebuie să aibă acces numai persoanele desemnate;
d) spațiu de depozitare a echipamentelor și materialelor utilizate pentru curățenie;
e) zonă pentru dezinfecția instrumentarului utilizat;
f) zonă pentru sterilizare, în situația în care este necesară sterilizarea;
g) chiuvetă racordată la apă caldă și rece;
h) acces la vestiar pentru personal;
i) grup sanitar.
Dacă se realizează proceduri de coafare, frizare, bărbierit, colorarea părului, precum și orice alte proceduri pentru păr, salonul de înfrumusețare trebuie să aibă suplimentar cel puțin o unitate pentru spălarea părului, care poate fi dispusă într-o încăpere separată sau în apropierea postului de lucru.Dacă se realizează proceduri de pedichiură în salonul de înfrumusețare, poate fi utilizat și bazin de pedichiură cu folii de unică folosință sau produse cosmetice specifice, inovatoare, care să permită realizarea procedurii fără utilizarea bazinului.
Dacă se realizează proceduri de tratamente corporale și/sau faciale în salonul de înfrumusețare, se asigură următoarele:a) sală de tratamente faciale și/sau corporale;b) duș pentru clienți, dacă procedurile presupun necesitatea curățării produsului cosmetic ulterior finalizării procedurii;c) zonă pentru dezinfecția instrumentarului utilizat.
Dacă se realizează proceduri estetice de practică avansată în salonul de înfrumusețare, care presupun necesitatea curățării produsului cosmetic ulterior finalizării procedurii, se asigură următoarele:a) sală de tratamente faciale și/sau corporale;b) duș pentru clienți, dacă procedurile presupun necesitatea curățării produsului cosmetic ulterior finalizării procedurii;c) zonă pentru dezinfecția instrumentarului utilizat.
În cazul în care în salonul de înfrumusețare se desfășoară și activități de epilare se asigură încăpere separată cu suprafață de minimum 7 mp, dotată cu chiuvetă racordată la apă caldă și rece, cu mobilier specific.
Curățarea, dezinfecția, sterilizarea instrumentarului și a materialelor refolosibile trebuie efectuate într-o zonă separată, delimitată și marcată corespunzător.
Ventilația trebuie să împiedice condensul sau formarea de umiditate excesivă pe pereți, tavane și să asigure eliminarea mirosurilor și a vaporilor. În absența unei ventilații naturale eficiente, trebuie prevăzută o ventilație mecanică adecvată.
În cazul în care clienții sunt admiși în zona de servicii, trebuie prevăzut un spațiu suplimentar de 0,9 metri pătrați/persoană.
În salonul tău de înfrumusețare poți efectua Tratament cosmetic al feței, Manichiură sau pedichiură - inclusiv aplicarea sau repararea unghiilor artificiale, Operațiuni de coafură, de frizerie, colorare a părului și bărbierit, Machiaj, Vopsirea genelor și sprâncenelor, Dermopigmentarea, Proceduri estetice de practică avansată.
Următoarele proceduri estetice de practică avansată pot fi efectuate în saloanele de înfrumusețare:
- exfoliere, exfoliere enzimatică și alte metode de exfoliere a dermului superficial, efectuate cu produse încadrate în categoria cosmeticelor;
- tratamente de îngrijire corporală care utilizează energie electrică, inclusiv terapie ușoară, curent galvanic, microcurent, frecvență înaltă, frecvență radio și unde sonore, drenaj limfatic, laser;
- mezoterapie minim invazivă care se efectuează cu produse din categoria cosmeticelor;
- alte servicii personale cosmetice.
Toate procedurile estetice care se efectuează în salonul de înfrumusețare sunt efectuate cu produse cosmetice autorizate și doar de către personal calificat, cu o pregătire profesională conform standardelor ocupaționale.
În salonul tău de înfrumusețare se desfășoară proceduri destinate să întrețină, să modifice sau să îmbunătățească aspectul unei persoane. Poți să îți desfășori activitatea în cadrul salonului foarte bine dacă respecți legislația în vigoare. Ai posibilitatea de a cumpăra asigurarea pentru tipul de salon pe care îl deții, cum ar fi salon de înfrumusețare, salon de tatuaj, piercing, implantare dermală, sau centru spa. Pentru detalii, folosește Formularul de contact. Scrie-ne informații despre:
- afacerea ta și activități,
- adresa locației (localitate, județ, stradă, număr, etc.)
- suprafața salonului în metri pătrați (mp),
- dotările aduse spațiului de către tine,
- aparatura din salon, scaune și mobilier specific,
- numărul de angajați sau colaboratori din salonul tău.
Salonul tău de wellness, wellbeing, coafură, frizerie, de manichiură și pedichiură, de înfrumusețare, ar putea fi asigurat și să primești despăgubiri în caz de incendiu, explozie, inundație, furt, vandalism, și alte evenimente cu impact negativ asupra afacerii tale. Evită problemele financiare în urma unor evenimente neprevăzute, dar des întâlnite.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Comentariul dvs. nu trebuie sa contina expresii vulgare, discriminari, atacuri la adresa persoanelor.