Treceți la conținutul principal

Asigurare facultativă de locuință la pachet cu asigurarea obligatorie

Amendă pentru cei care nu își asigură locuințele

Potrivit Legii 260/2008, proprietarii care nu își asigură locuințele vor fi amendați de autoritățile locale cu până la 500 lei. De asemenea, proprietarii neasigurați și afectați de unul din cele trei riscuri acoperite prin polița PAD - cutremur, inundație, alunecare de teren - nu vor mai primi ajutoare de la autorități pentru refacerea gospodăriilor afectate.

Asigurare facultativă de locuință și asigurare PAD la pachet

Cei care doresc să își asigurare locuința la o sumă mai mare (asigurare facultativă) au opțiunea să cumpere contracte de asigurare pentru acoperirea pagubelor care depășesc plafonul asigurat obligatoriu. În acest caz, asigurarea obligatorie (polița PAD) și cea facultativă trebuie emise separat.

Suma asigurată pe asigurarea PAD este de 20000 euro sau 10000 euro. Astfel, polița PAD, care acoperă trei riscuri de bază este posibil să nu fie atractivă pentru tine. Asigurarea facultativă de locuință te asigură și pentru mai multe riscuri.

Asigurările de apartamente, case, în România pot include asigurarea obligatorie PAD și asigurarea facultativă de locuință. Dacă achiziționezi o asigurare facultativă de locuință, ești asigurat până la o sumă de 80000 euro sau chiar mai mult. În asigurarea facultativă de locuință se ține cont de valoarea reală a locuinței tale. De asemenea se pot include pe asigurare și bunurile din locuință.

Poolul de Asigurare Impotriva Dezastrelor va colecta prima aferentă asigurării obligatorii și își va asuma și riscurile pentru daunele asigurate obligatoriu, respectiv cutremur, inundații sau alunecări de teren. Primele polițe PAD au fost emise de PAID în iulie 2010. Portofoliul de polițe al PAID a scăzut constant după ce, la aproximativ un an de la înființarea sa, legea a fost modificată pentru a permite proprietarilor să fie în legalitate și dacă au o poliță facultativă.

Detalii pentru pachete de asigurare personalizate: Formular de contact.

UPDATE:
Începând din anul 2015, asigurarea obligatorie PAD se încheie separat de asigurarea facultativă.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Documente transcriere sau înmatriculare autoturism second hand ori nou. Inclusiv asigurare RCA

Actualizare 29.07.2024 Cartea de Identitate a Vehiculului (CIV) are un nou format , conform legilor actuale. Modificarea formei CIV a fost necesară datorită cerințelor OG nr. 78/2000, conform căreia datele proprietarilor și numerele de înmatriculare ale autovehiculelor nu mai sunt înscrise în CIV. De asemenea, ordinul comun MTI/MAI/MF nr. 211/28/391/2024 stabilește noul format al CIV.  Pentru deținătorii de autovehicule această schimbare nu vine cu nicio obligație.  În noul format, documentul CIV păstrează aceleași categorii de informații despre vehicul, dar dispar câmpurile destinate completării datelor despre posesor și numărul de înmatriculare.  Noul model de CIV se eliberează în reprezentanțele RAR. Documentul în forma anterioară va rămâne în continuare valabil. Transcrierea unui autovehicul în România înseamnă că mașina este deja înmatriculată în România și are Cartea de Identitate a Vehiculului (CIV) obținută la Registrul Auto Român (R.A.R.).   Înmatricula...

Cum să gestionezi riscurile în proiecte

Cum să gestionezi proiecte și riscuri - Ghid în 5 pași Managementul riscurilor în proiecte (risk management, project risk management) sunt expresii folosite în orice tip de proiect. Proiectul poate fi o afacere, administrarea unui eveniment, crearea digitală. Procesul de management al riscului include cinci pași, respectiv identificarea, analizarea, evaluarea, tratarea și monitorizarea. Poți atenua riscurile prin evitare, acceptare, reducere sau transfer. Cum ar putea fi definit managementul riscului în managementul proiectelor? În managementul de proiect, riscul este orice eveniment potențial care îți poate afecta proiectul, pozitiv sau negativ. Managementul riscului este procesul de identificare și abordare a acestor evenimente înainte sau pe măsură ce acestea se întâmplă. Riscul poate apărea în multe forme diferite cum ar fi boala angajaților, vremea nefavorabilă, costurile neașteptate, întârzierile de transport. Toate proiectele au riscuri și abilitatea de a conduce un proiect prin...

Asigurări pentru copii - Asigurarea copilului tău

Asigurările pentru copii sunt contracte prin care pui bani deoparte și de care copii pot beneficia după majorat. Asigurarea copilului tău este o formă de investiție și de responsabilitate financiară. Alege asigurarea pentru copilul tău. Dacă tu pățești ceva, continuăm noi planul de economisire. Investește acum în viitorul copilului tău ca să aibe un capital pus deoparte pentru când se face mare.   Când te gândești la asigurarea cu capitalizare ai în vedere protecție , economisire , investiție . Cumperi lucruri pentru copilul tău atunci când începe școala, când mergeți în concedii, când vrei pur și simplu să îți răsfeți copilul, toate fiind cheltuieli și nicio economisire de fapt. Cum poți să economisești bani pentru copilul tău? Asigurare de viață cu capitalizare Plan de economisire pentru copii Produse bancare de depozit Achiziție imobil Începe cât mai devreme să acționezi pentru a pune bani deoparte pentru copilul tău. Poate te întrebi câți bani ar trebui să pui deoparte? Re...