Asigurari, Pensii Private, Investitii, Profit : Asigurare facultativa de locuinta la pachet cu asigurarea obligatorie, Consultanta. Romania

Asigurare facultativa de locuinta la pachet cu asigurarea obligatorie

Amenda pentru cei care nu isi asigura locuintele

Potrivit Legii 260/2008, proprietarii care nu isi asigura locuintele vor fi amendati de autoritatile locale cu pana la 500 lei. De asemenea, proprietarii neasigurati si afectati de unul din cele trei riscuri (cutremur, inundatie, alunecare de teren) nu vor mai primi ajutoare de la autoritati pentru refacerea gospodariilor afectate.

Asigurare facultativa de locuinta si asigurare PAD la pachet

Cei care doresc sa isi asigurare locuinta la o suma mai mare (asigurare facultativa) au optiunea sa incheie suplimentar contracte de asigurare pentru acoperirea pagubelor care depasesc plafonul asigurat obligatoriu. In acest caz, asigurarea obligatorie (polita PAD) si cea facultativa trebuie incheiate separat.


Suma maxima asigurata pe asigurarea PAD este de 20000 euro sau 10000 euro. Astfel, polita PAD, care acopera doar trei riscuri de baza este posibil sa nu fie atractiva pentru dvs. Asigurarea facultativa de locuinta va acopera pentru mai multe riscuri.

Asigurarile de locuinta vandute in Romania pot include si asigurarea PAD, la pachet. Daca incheiati o asigurare facultativa de locuinta sunteti asigurati pana la o suma de 80000 euro sau chiar mai mult. In asigurarea facultativa de locuinta se tine cont de valoarea reala a locuintei dvs. De asemenea se pot include pe asigurare si bunurile din locuinta.

Poolul de Asigurare Impotriva Dezastrelor va colecta prima aferenta asigurarii obligatorii si isi va asuma si riscurile pentru daunele asigurate obligatoriu, respectiv cutremur, inundatii sau alunecari de teren. Primele polite PAD au fost emise de PAID in iulie 2010. Portofoliul de polite al PAID a scazut constant dupa ce, la aproximativ un an de la infiintarea sa, legea a fost modificata pentru a permite proprietarilor sa fie in legalitate si daca au doar o polita facultativa.


Detalii pentru pachete de asigurare personalizate: Formular de contact.


UPDATE:
Incepand din anul 2015, asigurarea obligatorie PAD se incheie separat de asigurarea facultativa.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. nu trebuie sa contina expresii vulgare, discriminari, atacuri la adresa persoanelor.