Treceți la conținutul principal

Câștiguri mai mari din asigurările de viață?

Prin cumpărarea unei asigurari de viață, câștigul cel mai mare este probabil faptul că asigurătorul îți dă bani la producerea riscului asigurat. Asigurările de viață pot avea dobânzi garantate dacă alegi o poliță de viață cu economisire. Un alt avantaj este faptul că venitul obținut din asigurarea de viață nu se impozitează.

Asigurarea de viață protejează financiar atât asiguratul cât și familia asiguratului. Este utilă oricărei persoane, indiferent de expunerea ei la anumite riscuri. Începând de la accidente, până la eventuale probleme de sănătate care se ivesc brusc sau deces, aceste riscuri fac parte din viață noastră. Aceste tipuri de riscuri pot fi incluse pe polița de asigurare de viață.

Cum se calculează câștigul pentru asigurarea de viață cu economisire?

Câștigul prin asigurarea de viață se obține prin investirea unei sume din primele de asigurare plătite în diferite instrumente financiare (exemplu: titluri de stat, acțiuni). Pentru a ne proteja împotriva inflației, putem majora anual suma asigurată cu indicele prețurilor de consum. Detalii despre inflație se pot obține din orice sursă economică din țară cum ar fi https://bnro.ro/.

Participarea la câștig a Contractului de Asigurare de Viață este determinată de
  • rezultatele investiționale ale fiecarui Asigurător,
  • durata asigurării,
  • moneda în care s-a încheiat contractul de asigurare
  • și plata integrală a tuturor primelor de asigurare până la data alocării câștigului.

Prima de asigurare este calculată pe baza tarifelor fiecarui Asigurător, care iau în considerare
  • vârsta,
  • tabela de mortalitate a populației României,
  • durata asigurării,
  • suma asigurată,
  • modalitatea de plată,
  • dobanda tehnică
  • și cheltuielile Asigurătorului.
Contractul de asigurare participă anual la câștigul obținut din investirea rezervelor matematice, conform rezultatelor financiare calculate la data de 31 decembrie a fiecărui an.

Pentru asigurările de viață cu dobândă garantată, participarea la câștig este garantată de un Asigurător. Banii primiți de către asigurat pe parcursul contractului de asigurare pentru riscurile suplimentare, nu scade valoarea participării la câștig.

Altfel spus, chiar dacă asiguratul primește anumite sume de bani pe parcursul contractului, nu scade suma de bani primită la finalul contractului. Suma de bani primită la sfârșitul contractului de asigurare, o cunoști încă de la încheierea contractului. Dacă au loc modificări pe parcursul contractului (indexare, neindexare, plăți restante, înghețarea contractului, eliberarea de la plata primelor), bineînțeles că suma de la final va fi alta. Totul este specificat in condițiile de asigurare.

Asigurarea de viață se poate completa cu riscuri suplimentare precum Deces din accident sau îmbolnăvire, Invaliditate permanentă, Spitalizare, Intervenție chirurgicală, Imobilizare în ghips, Cheltuieli medicale, Fracturi, Arsuri, Boli grave.

O asigurare de viață cu acoperiri din accident este mai ieftină decât una cu acoperiri din îmbolnăviri. Boala existentă înainte de încheierea contractului nu se preia pe asigurare în cele mai multe situații, mai ales dacă documentele medicale nu atestă însănătoșirea completă. Cere-ne detalii suplimentare dacă ești în situația aceasta și te ajutăm cu drag.

Asigurarea pentru boli grave cuprinde afecțiuni precum accident vascular cerebral, infarct, insuficiență renală cronică, scleroză multiplă, intervenție chirurgicală bypass, coronaroplastia sau angioplastia periferică, implantul de pacemaker sau defibrilator implantabil, transplant de organe, intervenție chirugicală pe cord deschis, cancer.

Riscurile din orice cauză accident sau îmbolnăvire includ și evenimente legate de diferite boli, probleme de sănătate, tratamente specifice.

Poți să pierzi câștigul de pe asigurarea de viață?

Obiectivul tău la cumpărarea unei asigurări de viață este de a te proteja financiar pe tine și pe cei dragi. Dacă alegi o variantă cu economisire, aceasta se recomandă să fie pe termen lung. Perioada de contract recomandată este perioada maximă oferită de asigurător, uneori pe toată viața sau până la vârste înaintate (de exemplu, 75 de ani).

Sunt limite de vârstă de intrare și de ieșire din contract. Dacă ai 30 de ani și asigurătorul îți oferă o perioadă contractuală de 35 de ani, câștigi mai mult. Pe lângă faptul că ești asigurat pe o perioadă lungă, banii au mai mult timp să lucreze pentru tine și pentru plata primelor de asigurare este mai mică.

Dacă renunți la contract înainte de sfârșitul acestuia, există penalități. Ia în considerare plata unei prime de asigurare pe care sa ți-o permiți atât acum cât și pe parcursul contractului.

Cu titlu de exemplu, dacă acum câștigi net 5000 lei pe lună, venitul tău anual este de 60000 de lei. Și participi la un proiect de muncă pe cinci ani. Conform contractului de muncă pe care îl ai, acest venit îți este garantat pe cinci ani. După cinci ani ce se poate întâmpla cu venitul tău? Să crească, să scadă sau să rămână aproximativ la fel. În acest caz, probabil că o primă de asigurare de 3000 lei pe an îți permiți să o plătești pentru o asigurare de viață atât acum cât și pe viitor.

Hai sa discutam despre o asigurare de viata pentru tine si cei dragi. Contacteaza-ne pentru detalii si oferte personalizate prin Formularul de contact.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Documente transcriere sau înmatriculare autoturism second hand ori nou. Inclusiv asigurare RCA

Actualizare 29.07.2024 Cartea de Identitate a Vehiculului (CIV) are un nou format , conform legilor actuale. Modificarea formei CIV a fost necesară datorită cerințelor OG nr. 78/2000, conform căreia datele proprietarilor și numerele de înmatriculare ale autovehiculelor nu mai sunt înscrise în CIV. De asemenea, ordinul comun MTI/MAI/MF nr. 211/28/391/2024 stabilește noul format al CIV.  Pentru deținătorii de autovehicule această schimbare nu vine cu nicio obligație.  În noul format, documentul CIV păstrează aceleași categorii de informații despre vehicul, dar dispar câmpurile destinate completării datelor despre posesor și numărul de înmatriculare.  Noul model de CIV se eliberează în reprezentanțele RAR. Documentul în forma anterioară va rămâne în continuare valabil. Transcrierea unui autovehicul în România înseamnă că mașina este deja înmatriculată în România și are Cartea de Identitate a Vehiculului (CIV) obținută la Registrul Auto Român (R.A.R.).   Înmatricula...

Cum să gestionezi riscurile în proiecte

Cum să gestionezi proiecte și riscuri - Ghid în 5 pași Managementul riscurilor în proiecte (risk management, project risk management) sunt expresii folosite în orice tip de proiect. Proiectul poate fi o afacere, administrarea unui eveniment, crearea digitală. Procesul de management al riscului include cinci pași, respectiv identificarea, analizarea, evaluarea, tratarea și monitorizarea. Poți atenua riscurile prin evitare, acceptare, reducere sau transfer. Cum ar putea fi definit managementul riscului în managementul proiectelor? În managementul de proiect, riscul este orice eveniment potențial care îți poate afecta proiectul, pozitiv sau negativ. Managementul riscului este procesul de identificare și abordare a acestor evenimente înainte sau pe măsură ce acestea se întâmplă. Riscul poate apărea în multe forme diferite cum ar fi boala angajaților, vremea nefavorabilă, costurile neașteptate, întârzierile de transport. Toate proiectele au riscuri și abilitatea de a conduce un proiect prin...

Asigurări pentru copii - Asigurarea copilului tău

Asigurările pentru copii sunt contracte prin care pui bani deoparte și de care copii pot beneficia după majorat. Asigurarea copilului tău este o formă de investiție și de responsabilitate financiară. Alege asigurarea pentru copilul tău. Dacă tu pățești ceva, continuăm noi planul de economisire. Investește acum în viitorul copilului tău ca să aibe un capital pus deoparte pentru când se face mare.   Când te gândești la asigurarea cu capitalizare ai în vedere protecție , economisire , investiție . Cumperi lucruri pentru copilul tău atunci când începe școala, când mergeți în concedii, când vrei pur și simplu să îți răsfeți copilul, toate fiind cheltuieli și nicio economisire de fapt. Cum poți să economisești bani pentru copilul tău? Asigurare de viață cu capitalizare Plan de economisire pentru copii Produse bancare de depozit Achiziție imobil Începe cât mai devreme să acționezi pentru a pune bani deoparte pentru copilul tău. Poate te întrebi câți bani ar trebui să pui deoparte? Re...