Asigurari, Pensii Private, Investitii, Profit : Castiguri mai mari din asigurarile de viata?, Consultanta. Romania

Castiguri mai mari din asigurarile de viata?

Comparativ cu dobanzile bancare, castigurile oferite de asigurarile de viata pot fi mai mari. In prezent, dobanzile oferite de banci sunt de cel mult 4 % pe an pentru depozitele la termen. Dupa scaderea comisioanelor si a altor taxe, depunatorii raman cu mai putin de 3% din castig. Avantaj, venitul obtinut din asigurarea de viata nu se impoziteaza.

Asigurarea de viata protejeaza financiar atat familia, cat si pe Asigurat. Este utila oricarei persoane indiferent de expunerea ei la anumite riscuri. Incepand de la accidente, pana la eventuale probleme de sanatate care se ivesc subit, aceste riscuri fac parte din viata noastra.

Castigul prin asigurarea de viata se obtine prin investirea primelor de asigurare in diferite instrumente financiare (exemplu: titluri de stat, actiuni). Pentru a ne proteja impotriva inflatiei, putem majora anual suma asigurata cu indicele preturilor de consum. Detalii despre modificarea indicelui preturilor de consum se pot obtine de la Asigurator sau din orice sursa mediatica.


Participarea la castig a Contractului de Asigurare este determinata de rezultatele investitionale ale fiecarui Asigurator, durata asigurarii, moneda in care s-a incheiat Contractul de asigurare si plata integrala a tuturor Primelor de asigurare pana la data alocarii participarii la castig.


Prima de asigurare este calculata pe baza tarifelor fiecarui Asigurator, care iau in considerare varsta, tabela de mortalitate a populatiei Romaniei, durata asigurarii, suma asigurata, modalitatea de plata, dobanda tehnica si cheltuielile Asiguratorului. Contractul de asigurare participa anual la castigul obtinut din investirea rezervelor
matematice, conform rezultatelor financiare calculate la data de 31 decembrie a fiecarui an.

Pentru asigurarile de viata cu capitalizare garantata, participarea la castig este garantata de un Asigurator dupa creditarea anuala la Contractul de asigurare. Creditarea se va face anual, prin cresterea Indemnizatiei de asigurare, altfel spus a sumelor de bani primite de asigurat sau beneficiar.

Asigurarea de viata se poate completa cu urmatoarele Riscuri asigurate suplimentar:
  • Deces ca urmare a unui accident, accident de circulatie, Deces din orice cauza;
  • Invaliditate permanenta totala ori partiala ca urmare a unui accident sau din orice cauza;
  • Eliberare de la Plata Primelor de asigurare in caz de Invaliditate permanenta si totala din orice cauza a Asiguratului;
  • Spitalizare continua ca urmare a unui accident sau din orice cauza;
  • Interventii chirurgicale ca urmare a unui accident sau din orice cauza;
  • Imobilizare in Aparat Ghipsat ca urmare a unui Accident;
  • Cheltuieli Medicale ca urmare a unui accident sau din orice cauza;
  • Fracturi/Arsuri;
  • Boli grave.
In principiu, asigurarea pentru Bolile grave cuprinde urmatoarele afectiuni: Accident vascular cerebral; Cancer; Infarct miocardic acut; Insuficienta renala cronica; Scleroza multipla; Interventie chirurgicala de tip by-pass aorto-coronarian; Coronaroplastia sau angioplastia periferica; Implantul de pacemaker sau defibrilator implantabil; Transplant de organe; Interventie chirugicala pe cord deschis.

Riscurile din orice cauza includ si evenimente legate de diferite boli, probleme de sanatate, tratamente specifice.

Contact pentru detalii si oferte personalizate: Formular de contact

Va rugam sa specificati varsta, ocupatia, starea civila, copii, eventuale probleme de sanatate si alte detalii specifice in cazul dvs.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. nu trebuie sa contina expresii vulgare, discriminari, atacuri la adresa persoanelor.