Asigurari, Pensii Private, Investitii, Profit : Planificarea bugetului familiei la inceput de an 2014, Consultanta. Romania

Planificarea bugetului familiei la inceput de an 2014


Bugetul familiei si mai ales planificarea bugetului s-ar putea uneori sa ne ofere surprize. Indiferent cat este de mare sau de mic, bugetul ar trebui planificat.

Cheltuirea banilor fara vreo lista de cumparaturi sau fara vreo planificare a bugetului, cel putin trimestriala, ar putea afecta serios finantele familiei.

Stim ca avem cu totii dorinte, unele mai mari sau altele mai mici dar realizabile. Uneori chiar avem probleme urgent de rezolvat si luam in considerare intregul buget al familiei. Dupa ce efectuam cheltuieli neprevazute, observam de multe ori ca ramanem cu buzunarul gol.

Probabil ca ar fi o solutie sa ne planificam bugetul, cel putin trimestrial. Este recomandabil sa punem deoparte bani si pentru cheltuieli neprevazute.

De fapt, oamenii care pun deoparte bani de fiecare data cand isi incaseaza venitul, nu se vor trezi niciodata cu "surprize" financiare.

Se pare ca ar trebui sa punem deoparte aproximativ 10 % (cel putin) din venitul incasat. Astfel, vom avea intotdeauna bani si pentru cheltuieli neprevazute sau penru indeplinirea anumitor dorinte.

Probabil este mai dificil sa economisim bani decat sa ii cheltuim, dar ne bucuram cand putem apela la economiile noastre si nu trebuie sa imprumutam bani.

Va uram fiecaruia dintre voi sa va planificati bugetul in mod judicios in anul 2014!


Transmiteti-ne cum va planificati voi de obicei bugetul: http://plusprofit.blogspot.ro/p/contact.html.