Asigurari, Pensii Private, Investitii, Profit : Din luna mai 2014 te tratezi gratis in strainatate, Consultanta. Romania

Din luna mai 2014 te tratezi gratis in strainatate

Pacientii români beneficiaza de asistenta medicala transfrontalier prin intermediul unui Punct National de Contact, care functioneaza din luna mai 2014 in subordinea CNAS. Acesta va avea propriul website si vor fi disponibbile numere de telefon gratuite. Informatiile vor fi disponibile in limba romana si engleza.


Romanii pot beneficia de asistenta medicala, decontata de stat, in 30 de tari din UE. Rambursarea contravalorii asistentei medicale transfrontaliere se efectueaza de casa de asigurari de sanatate care a intocmit solicitarea de acordare de prevedere bugetara, in lei, in termen de maximum 60 de zile de la data alocarii de prevedere bugetara. 

Rambursarea se realizează la nivelul  tarifelor și prestatiilor din Romania. Nu trebuie sa se depaseasca contravaloarea in lei a asistentei medicale transfrontaliere achitate de solicitant.


De exemplu, daca o hernie de disc costa în Romania 1000 lei si in statul membru X costa 1500 lei, decontarea se face la valoarea de 1000 lei.  Daca tratamentul peritonitei costa in Romania 700 lei si in statul membru Z costa 500 lei, decontarea se face la valoarea de 500 lei.

Nu sunt suportate costurile referitoare la: 
- contravaloarea serviciilor de cazare si de calatorie suportate de persoanele asigurate si 
- costurile suplimentare suportate de persoanele cu handicap in momentul in care beneficiaza de asistenta medicala transfrontaliera.

Lista tarilor cuprinde 30 de state in care romanii pot beneficia de bani prin rambursarea cheltuielilor, pentru tratamentele lor medicale: Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Danemarca, Elvetia, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Islanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. nu trebuie sa contina expresii vulgare, discriminari, atacuri la adresa persoanelor.