Treceți la conținutul principal

Idei preconcepute care ți-ar putea ruina vacanța în destinații exotice

Numărul românilor care pleacă vara în vacanță este cu 65% mai mare decât cei care călătoresc iarna pentru petrecerea concediului. Destinațiile exotice precum cele din Europa sau în Republica Dominicană, Tailanda, Cuba, Indonezia, Peru, SUA, Mauritius, Tanzania, Maldive sunt alese în funcție de preferințele fiecărei persoane și, bineînțeles, în funcție de bugetul alocat pentru vacanță.

Dar anumite idei preconcepute pot influența alegerea destinației. Evită-le pentru a nu-ți ruina vacanța. Experții în turism oferă sfaturi simple de urmat.

1. Nu selecta destinația pentru vacanță conform "locației în vogă", ci în funcție de ceea ce îți place cu adevărat

Tendințe există în toate domeniile, dar atunci când vine vorba de vacanțe, este riscant să ții cont doar de locațiile la modă. Specialiștii în turism recomandă să studiezi toate ofertele disponibile, să discuți cu prietenii care au fost deja în locațiile selectate și să citești părerile online ale turiștilor. Alege ceea ce simți că ți se potrivește cel mai bine. Mai mult, discută cu un consultant de turism pentru a primi cea mai bună recomandare pentru ceea ce dorești de fapt.

Asigurare pentru destinatii exotice

Încearcă să lași deoparte ideile preconcepute; cele mai dese sunt legate de buget pentru o anumită locație. Pasionații de călătorii ar trebui să înțeleaga destul de ușor faptul că o ședere în Republica Dominicană poate fi la un preț apropiat de cel pentru o destinație de vacanță în Europa. Dacă nu ai optat pentru varianta early booking, este posibil sa plătești mai mult pentru biletele de avion.

2. Orientează-te după un preț corect

Turiștii isteți înțeleg prețul echitabil și văd dincolo de preț. Crezi că putem găsi o vacanță excepțională la preț mic? Realitatea este că, în final, vom avea experiența pentru care am plătit și ar fi bine să avem așteptări ca atare. Evită să îți ruinezi vacanța în destinații exotice dacă te aștepți la altceva față de ceea ce ai plătit.

Întreabă la agenția de turism care este prețul final total al sejurului (inclusiv eventuale taxe de aeroport, taxe de stațiune, etc.) pentru a știi costurile suplimentare. La călătoria cu avionul, fii atent și la taxele percepute pentru bagaje, pe lângă greutate și număr maxim de bagaje admise.

3. Vacanța în funcție de pasiuni

Concediul formidabil este cel în care se ține cont de dorințele și pasiunile turiștilor. În discuția cu cei de la agenția de turism, menționează interesele și pasiunile care te fac să te simți cel mai bine în concediu. Astfel, găsești pachete turistice în destinații exotice care includ activitățile preferate.

Dacă vrei să te cazezi la hotel, este posibil să existe și acel jacuzzi care te pasionează. Nu ar fi imposibil să găsești saună, piscină interioară sau / și exterioară. La pensiuni turistice, activitățile în aer liber pot include călărie, paintball, și alte activități outdoor pentru distracție totală.

Vacanța petrecută în străinătate este fără griji dacă ții cont de sfaturile de mai sus și cumperi asigurarea de călătorie pentru fiecare membru al familiei. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Asigurarea echipamentelor și tehnologia 5G

Ce înseamnă 5G și cum îți asiguri echipamentele electronice cu noua tehnologie? 5G este denumirea pentru generația a cincea de tehnologie pentru rețelele celulare fără fir, cu viteze de transmitere de date foarte mari, latență mică, cu posibilitatea de a conecta mai multe obiecte - internetul obiectelor ( Internet of Things ), cu utilizare eficientă în realitatea augmentată - asistență remote, la distanță, între diferiți profesioniști inclusiv în medicină, furnizarea de utilități, în dezvoltarea caselor inteligente, transporturilor, orașelor inteligente. Echipamentele și tehnologiile mobile au evoluat: de la tehnologia 1G a primelor telefoane mobile, de la jumătatea anilor ʼ80, care permitea apeluri vocale la distanță prin intermediul terminalelor fără fir, cu semnal radio analogic; la tehnologia 2G, de  la începutul anilor  ʼ90, care permitea apeluri vocale precum și transmiterea de mesaje texte scurte (SMS), roaming național sau apeluri în așteptare, cu semnal radio digital și stand

Avocații și asigurarea de răspundere civilă profesională

Asigurarea de răspundere civilă profesională a avocaților este contractul dintre persoanele care desfășoară profesia de avocat și societatea de asigurări prin care se acordă despăgubiri ca urmare a unor erori profesionale. Persoanele care achiziționează aceste tipuri de asigurări pot fi persoane fizice sau persoane juridice sub anumite forme de organizare. Profesia de avocat se poate desfășura în următoarele forme, conform legislației în vigoare: avocat persoană fizică, definitiv sau stagiar, colaborator sau salarizat in interiorul profesiei; cabinete individuale; societăți civile profesionale; cabinete grupate; cabinete asociate; societăți profesionale cu răspundere limitată. Aceste forme sunt valabile la momentul scrierii articolului. Pentru detalii legate de forma de desfășurare a activității, apelează la autoritățile competente și/sau consultanți din mediul privat pentru a-ți alege forma care se potrivește cel mai bine pentru tine și profesia ta de avocat. Indiferent de forma ale

Granturi pentru retehnologizare. Asigurări

Asigurarea echipamentelor tehnologice, utilajelor, echipamentelor IT&C, în legătură cu granturile pentru investiții destinate retehnologizării IMM-urilor din (conform Anexei Nr.3 din Ordonanța de urgență 113/2022 referitoare și la Măsura POC 4.1.1 Bis în care sunt specificate toate codurile CAEN aferente): 10 Industria alimentară (secțiunea C)  16 Prelucrarea lemnului, fabricarea produselor din lemn și plută, cu excepția mobilei; fabricarea articolelor din paie și din alte materiale vegetale împletite 2 Fabricare produselor din cauciuc și mase plastice 23. Fabricarea altor produse din minerale nemetalice  25. Industria construcțiilor metalice și a produselor din metal, exclusiv mașini, utilaje și instalații  27. Fabricarea echipamentelor electrice  28. Fabricarea de mașini, utilaje și echipamente n.c.n.  41. Construcții de clădiri 42. Lucrări de geniu civil  43. Lucrări speciale de construcții Măsura POC 4.1.1 Bis este reglementată prin Ordonanța de urgență 113/2022 care prevede