Treceți la conținutul principal

Idei preconcepute care ți-ar putea ruina vacanța în destinații exotice

Numărul românilor care pleacă vara în vacanță este cu 65% mai mare decât cei care călătoresc iarna pentru petrecerea concediului. Destinațiile exotice precum cele din Europa sau în Republica Dominicană, Tailanda, Cuba, Indonezia, Peru, SUA, Mauritius, Tanzania, Maldive sunt alese în funcție de preferințele fiecărei persoane și, bineînțeles, în funcție de bugetul alocat pentru vacanță.

Dar anumite idei preconcepute pot influența alegerea destinației. Evită-le pentru a nu-ți ruina vacanța. Experții în turism oferă sfaturi simple de urmat.

1. Nu selecta destinația pentru vacanță conform "locației în vogă", ci în funcție de ceea ce îți place cu adevărat

Tendințe există în toate domeniile, dar atunci când vine vorba de vacanțe, este riscant să ții cont doar de locațiile la modă. Specialiștii în turism recomandă să studiezi toate ofertele disponibile, să discuți cu prietenii care au fost deja în locațiile selectate și să citești părerile online ale turiștilor. Alege ceea ce simți că ți se potrivește cel mai bine. Mai mult, discută cu un consultant de turism pentru a primi cea mai bună recomandare pentru ceea ce dorești de fapt.

Asigurare pentru destinatii exotice

Încearcă să lași deoparte ideile preconcepute; cele mai dese sunt legate de buget pentru o anumită locație. Pasionații de călătorii ar trebui să înțeleaga destul de ușor faptul că o ședere în Republica Dominicană poate fi la un preț apropiat de cel pentru o destinație de vacanță în Europa. Dacă nu ai optat pentru varianta early booking, este posibil sa plătești mai mult pentru biletele de avion.

2. Orientează-te după un preț corect

Turiștii isteți înțeleg prețul echitabil și văd dincolo de preț. Crezi că putem găsi o vacanță excepțională la preț mic? Realitatea este că, în final, vom avea experiența pentru care am plătit și ar fi bine să avem așteptări ca atare. Evită să îți ruinezi vacanța în destinații exotice dacă te aștepți la altceva față de ceea ce ai plătit.

Întreabă la agenția de turism care este prețul final total al sejurului (inclusiv eventuale taxe de aeroport, taxe de stațiune, etc.) pentru a știi costurile suplimentare. La călătoria cu avionul, fii atent și la taxele percepute pentru bagaje, pe lângă greutate și număr maxim de bagaje admise.

3. Vacanța în funcție de pasiuni

Concediul formidabil este cel în care se ține cont de dorințele și pasiunile turiștilor. În discuția cu cei de la agenția de turism, menționează interesele și pasiunile care te fac să te simți cel mai bine în concediu. Astfel, găsești pachete turistice în destinații exotice care includ activitățile preferate.

Dacă vrei să te cazezi la hotel, este posibil să existe și acel jacuzzi care te pasionează. Nu ar fi imposibil să găsești saună, piscină interioară sau / și exterioară. La pensiuni turistice, activitățile în aer liber pot include călărie, paintball, și alte activități outdoor pentru distracție totală.

Vacanța petrecută în străinătate este fără griji dacă ții cont de sfaturile de mai sus și cumperi asigurarea de călătorie pentru fiecare membru al familiei. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Documente transcriere sau înmatriculare autoturism second hand ori nou. Inclusiv asigurare RCA

Actualizare 29.07.2024 Cartea de Identitate a Vehiculului (CIV) are un nou format , conform legilor actuale. Modificarea formei CIV a fost necesară datorită cerințelor OG nr. 78/2000, conform căreia datele proprietarilor și numerele de înmatriculare ale autovehiculelor nu mai sunt înscrise în CIV. De asemenea, ordinul comun MTI/MAI/MF nr. 211/28/391/2024 stabilește noul format al CIV.  Pentru deținătorii de autovehicule această schimbare nu vine cu nicio obligație.  În noul format, documentul CIV păstrează aceleași categorii de informații despre vehicul, dar dispar câmpurile destinate completării datelor despre posesor și numărul de înmatriculare.  Noul model de CIV se eliberează în reprezentanțele RAR. Documentul în forma anterioară va rămâne în continuare valabil. Transcrierea unui autovehicul în România înseamnă că mașina este deja înmatriculată în România și are Cartea de Identitate a Vehiculului (CIV) obținută la Registrul Auto Român (R.A.R.).   Înmatricula...

Cum să gestionezi riscurile în proiecte

Cum să gestionezi proiecte și riscuri - Ghid în 5 pași Managementul riscurilor în proiecte (risk management, project risk management) sunt expresii folosite în orice tip de proiect. Proiectul poate fi o afacere, administrarea unui eveniment, crearea digitală. Procesul de management al riscului include cinci pași, respectiv identificarea, analizarea, evaluarea, tratarea și monitorizarea. Poți atenua riscurile prin evitare, acceptare, reducere sau transfer. Cum ar putea fi definit managementul riscului în managementul proiectelor? În managementul de proiect, riscul este orice eveniment potențial care îți poate afecta proiectul, pozitiv sau negativ. Managementul riscului este procesul de identificare și abordare a acestor evenimente înainte sau pe măsură ce acestea se întâmplă. Riscul poate apărea în multe forme diferite cum ar fi boala angajaților, vremea nefavorabilă, costurile neașteptate, întârzierile de transport. Toate proiectele au riscuri și abilitatea de a conduce un proiect prin...

Asigurări pentru copii - Asigurarea copilului tău

Asigurările pentru copii sunt contracte prin care pui bani deoparte și de care copii pot beneficia după majorat. Asigurarea copilului tău este o formă de investiție și de responsabilitate financiară. Alege asigurarea pentru copilul tău. Dacă tu pățești ceva, continuăm noi planul de economisire. Investește acum în viitorul copilului tău ca să aibe un capital pus deoparte pentru când se face mare.   Când te gândești la asigurarea cu capitalizare ai în vedere protecție , economisire , investiție . Cumperi lucruri pentru copilul tău atunci când începe școala, când mergeți în concedii, când vrei pur și simplu să îți răsfeți copilul, toate fiind cheltuieli și nicio economisire de fapt. Cum poți să economisești bani pentru copilul tău? Asigurare de viață cu capitalizare Plan de economisire pentru copii Produse bancare de depozit Achiziție imobil Începe cât mai devreme să acționezi pentru a pune bani deoparte pentru copilul tău. Poate te întrebi câți bani ar trebui să pui deoparte? Re...