Asigurari, Pensii Private, Investitii, Profit : Institutii si organizatii legate de activitatea de asigurare in Romania, Consultanta. Romania

Institutii si organizatii legate de activitatea de asigurare in Romania

Rolul asigurarii este de a compensa o paguba produsa in urma unui eveniment. Cum sa procedam totusi in anumite situatii speciale? De exemplu, unde ne putem adresa daca suntem accidentati de o masina inmatriculata in strainatate? Sau daca are loc un accident cu autor neindentificat?

Regasiti mai jos informatii care va pot ajuta in asemenea situatii:Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA)
http://www.fgaromania.ro/

Asiguratorii contribuie la acest Fond si scopul fondului este de protejare a creditorilor de asigurari de consecintele insolventei unui asigurator, respectand plafonul de garantare prevazut legal.

Fondul de Protectie a Victimelor Strazii (FPVS)
http://www.fpvs.ro/

Este asociatie profesionala non-profit a asiguratorilor care au dreptul sa practice asigurarea RCA in Romania. Efectueaza plati in cazul accidentelor cu autori neindentificati sau cu vehicule neasigurate pentru riscuri de raspundere civila. De asemenea, aici se pot adresa persoanele prejudiciate intr-un accident pe teritoriul unui stat membru (altul decat cel de resedinta al persoanei pagubite), daca accidentul a fost provocat de un autoturism inregistrat si asigurat in Romania.

Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania (B.A.A.R.)
http://www.baar.ro/

Gestioneaza si lichideaza daune in urma accidentelor produse in Romania de catre autoturisme straine. Actioneaza ca Birou National Carte Verde.

Autoritatea de Supraveghere Financiara
http://asfromania.ro/

Reglementeaza si asigura functionarea pietelor de instrumente financiare, activitatea de asigurare, sistemul de pensii private.


Exista si Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare din Romania (http://unsar.ro/), care apara interesele sectorului de asigurare si este o organizatie profesionala a pietei de asigurari, precum si Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania (http://www.unsicar.ro/) care isi sprijina membrii sai in cresterea recunoasterii publice a rolului activitatii intermediarilor si consultantilor in asigurari. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. nu trebuie sa contina expresii vulgare, discriminari, atacuri la adresa persoanelor.