Treceți la conținutul principal

Ai asigurare. Foarte bine! Dar cum să supraviețuiești unui dezastru?

Asigurarea de locuință te ajută să primești bani pentru reparații și readucerea locuinței familiei la starea de dinaintea dezastrului. Totuși, trebuie să știi cum să supraviețuiești unui dezastru.  


Cum să supraviețuiești în urma unui dezastru la domiciliu

Cei mai mulți dintre noi trăim fără să avem experiența unui eveniment major, cum ar fi o inundație, un incendiu sau o furtună ciudată, ori chiar cutremur, dar asta nu înseamnă că nu ar trebui să fim pregătiți dacă se întâmplă un asemenea eveniment. 

Este o idee bună să ai un plan de urgență la domiciliu pentru a te ajuta în orice situație de urgență care poate interveni subit.

incendiu

Înainte de a crea un plan, totuși, trebuie să știi ce urgențe sau evenimente s-ar putea întâmpla. Unele zone sunt predispuse la inundații, unele la cantități mari de zăpadă, iar altele la furtuni și cutremur. Este puțin probabil că va trebui să îți faci griji cu privire la faptul că un tsunami va produce pagube pentru că este un eveniment incert, mai greu predictibil din timp, dar trebuie să cunoști riscurile din zona ta pentru a putea face pregătirile necesare.

Hai să îngustăm aria de pericole și să arătăm potențiale pericole în casă. De exemplu, panta terenului este în așa fel încât va face sufrageria ta să se umple de apă în cazul unei ploi torențiale? 

Dacă cunoști pericolele la care poți fi expus, poți lua măsuri pentru a preveni, a atenua impactul și a supraviețui dezastrului. Detectoarele de fum, de exemplu, sunt soluții bune într-o casă cu fumători (și chiar bucătari mai uituci). Stingătoarele de incendiu sunt o măsură de siguranță și ar trebui să fie la îndemână dacă faci grătare. Dacă locuiești lângă un râu sau într-o zonă cu ploi abundente, atunci ar trebui să iei în considerare porți sau bariere pentru uși și garaj.

Înainte de a proiecta un plan, trebuie să ai o discuție în familie cu privire la diferitele tipuri de situații de urgență care ar putea apărea, să vorbiți despre câteva scenarii și planul de supraviețuire.

Acum, să vedem ce ar trebui să includă un plan de urgență în locuință.

O schiță a casei tale

Nu trebuie să fie o hartă detaliată a fiecărui obiect de pe rafturi, dar ar trebui să prezinte câteva repere vitale, cum ar fi robinetul principal de închidere a rețelei de alimentare cu apă și gaz, sistemul de oprire a rețelei de electricitate, precum și locul în care se află cutia de prim-ajutor și kitul de urgență.

O listă cu numere de urgență

Aceasta nu include doar 112 pentru paramedici, serviciile de pompieri sau poliția; include, de asemenea, medicul de familie, prieteni apropiați și familie, adăposturi pentru situații de urgență, locuințe de urgență și numere de telefon pentru îngrijirea animalelor de companie, cum ar fi veterinarul și adăposturile pentru animale.

Împărțirea responsabilităților

Acordă o responsabilitate fiecărui membru din familie. Împărțirea responsabilităților asta înseamnă. Toți membrii familiei care locuiesc într-o casă, trebuie să fie responsabili de ceva. Normal, responsabilitatea trebuie sa fie adecvată vârstei, deci nu pui copilul tău de cinci ani să fie responsabil cu oprirea tuturor aparatelor și a rețelei de gaz, electricitate, apă. În schimb, ar putea fi responsabil să-și ia o pătură și să o ajute pe mămică să găseasca rapid kitul de urgență.

Locul de întâlnire în caz de urgență

Dacă familia se află în diferite locații în momentul producerii unui dezastru (mama la serviciu, tatăl îi ia pe copii de la antrenamentul de fotbal și adolescenții se află la mall) sau este cumva separată, ar trebui să aveți desemnat un loc de întâlnire. De fapt, alegeți două, în cazul în care una este inaccesibilă. Puteți alege un hotel unde să stați, secția de poliție sau un prieten apropiat ori rude care nu sunt afectate de dezastru.

Grija pentru animale de companie

Animalele de companie fac parte din familie și ar trebui, de asemenea, să fie prevăzute în planul tău în caz de urgență. Ia în considerare modul în care vor fi în siguranță și cum ai putea menține siguranța în timpul situației de urgență.

Plan de evacuare

Ce vei face dacă trebuie să evacuați casa? Unde sunt ieșirile de siguranță? Cum vă veți îndrepta spre un loc de siguranță? Ce veți lua? Planul de evacuare trebuie să fie clar pentru întreaga familie.

Puneți în practică planul de urgență

Puneți în practică planul în caz de urgență, în special partea de evacuare, cel puțin o dată sau de două ori pe an. Probabil că nu va merge bine cu adolescenții tăi, care îți vor da ochii peste cap la excesul de meticulozitate cu privire la detalii, dar nu-i lăsa să te oprească. Ar trebui, de asemenea, să te asiguri de faptul că copiii mici ai tăi cunosc adresa, numărul de telefon de la domiciliu, numărul tău de telefon mobil și numărul pentru servicii de urgență (cel puțin, 112).

Concluzie

Evenimente majore cu impact negativ nu se întâmplă frecvent, dar dacă ți se întâmplă chiar ție? Știi ce trebuie să faci? 

Cutremur, alunecări de teren, inundații în urma ploilor torențiale, furtună, explozie, incendiu, toate sunt evenimente care pot avea loc indiferent de măsurile de precauție și de siguranță luate. Evenimente nedorite cu impact negativ, pot avea loc. 

Vei primi despăgubiri dacă ai asigurare pentru locuința ta. Totuși, trebuie să ai un plan pentru situații de urgență ca să supraviețuiești unui dezastru. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Documente transcriere sau înmatriculare autoturism second hand ori nou. Inclusiv asigurare RCA

Actualizare 29.07.2024 Cartea de Identitate a Vehiculului (CIV) are un nou format , conform legilor actuale. Modificarea formei CIV a fost necesară datorită cerințelor OG nr. 78/2000, conform căreia datele proprietarilor și numerele de înmatriculare ale autovehiculelor nu mai sunt înscrise în CIV. De asemenea, ordinul comun MTI/MAI/MF nr. 211/28/391/2024 stabilește noul format al CIV.  Pentru deținătorii de autovehicule această schimbare nu vine cu nicio obligație.  În noul format, documentul CIV păstrează aceleași categorii de informații despre vehicul, dar dispar câmpurile destinate completării datelor despre posesor și numărul de înmatriculare.  Noul model de CIV se eliberează în reprezentanțele RAR. Documentul în forma anterioară va rămâne în continuare valabil. Transcrierea unui autovehicul în România înseamnă că mașina este deja înmatriculată în România și are Cartea de Identitate a Vehiculului (CIV) obținută la Registrul Auto Român (R.A.R.).   Înmatricula...

Cum să gestionezi riscurile în proiecte

Cum să gestionezi proiecte și riscuri - Ghid în 5 pași Managementul riscurilor în proiecte (risk management, project risk management) sunt expresii folosite în orice tip de proiect. Proiectul poate fi o afacere, administrarea unui eveniment, crearea digitală. Procesul de management al riscului include cinci pași, respectiv identificarea, analizarea, evaluarea, tratarea și monitorizarea. Poți atenua riscurile prin evitare, acceptare, reducere sau transfer. Cum ar putea fi definit managementul riscului în managementul proiectelor? În managementul de proiect, riscul este orice eveniment potențial care îți poate afecta proiectul, pozitiv sau negativ. Managementul riscului este procesul de identificare și abordare a acestor evenimente înainte sau pe măsură ce acestea se întâmplă. Riscul poate apărea în multe forme diferite cum ar fi boala angajaților, vremea nefavorabilă, costurile neașteptate, întârzierile de transport. Toate proiectele au riscuri și abilitatea de a conduce un proiect prin...

Asigurări pentru copii - Asigurarea copilului tău

Asigurările pentru copii sunt contracte prin care pui bani deoparte și de care copii pot beneficia după majorat. Asigurarea copilului tău este o formă de investiție și de responsabilitate financiară. Alege asigurarea pentru copilul tău. Dacă tu pățești ceva, continuăm noi planul de economisire. Investește acum în viitorul copilului tău ca să aibe un capital pus deoparte pentru când se face mare.   Când te gândești la asigurarea cu capitalizare ai în vedere protecție , economisire , investiție . Cumperi lucruri pentru copilul tău atunci când începe școala, când mergeți în concedii, când vrei pur și simplu să îți răsfeți copilul, toate fiind cheltuieli și nicio economisire de fapt. Cum poți să economisești bani pentru copilul tău? Asigurare de viață cu capitalizare Plan de economisire pentru copii Produse bancare de depozit Achiziție imobil Începe cât mai devreme să acționezi pentru a pune bani deoparte pentru copilul tău. Poate te întrebi câți bani ar trebui să pui deoparte? Re...