Asigurari, Pensii Private, Investitii, Profit : Aveti asigurare. Foarte bine! Dar cum sa supravietuiti unui dezastru?, Consultanta. Romania

Aveti asigurare. Foarte bine! Dar cum sa supravietuiti unui dezastru?

Asigurarea de locuinta va ajuta sa primiti bani pentru reparatii si readucerea locuintei familiei la starea de dinaintea dezastrului. Totusi, trebuie sa stiti cum sa supravietuiti unui dezastru.  


Cum sa supravietuiti in urma unui dezastru la domiciliu

Cei mai multi dintre noi traim fara sa avem experienta unui eveniment major, cum ar fi o inundatie, un incendiu sau o furtuna ciudata, ori chiar cutremur, dar asta nu inseamna ca nu ar trebui sa fim pregatiti in cazul in care se intampla ceva de neconceput. Este o idee buna sa aveti un plan de urgenta la domiciliu pentru a va ajuta in orice situatie de urgenta care intervine in viata.


Inainte de a crea un plan, totusi, trebuie sa stiti ce urgente sau evenimente s-ar putea intampla. Unele zone sunt predispuse la inundatii, unele la cantitati mari de zapada, iar altele la furtuni si cutremur. Este putin probabil ca va trebui sa va faceti griji cu privire la faptul ca furtuna va produce pagube pentru ca este un eveniment incert mai greu predictibil din timp, dar trebuie sa cunoasteti riscurile din zona dvs. pentru a putea face pregatirile necesare.

Haideti sa ingustam aria de pericole si sa vorbim de pericolele din casa. De exemplu, panta terenului este in asa fel incat va face sufrageria dvs. sa se umple de apa in cazul unei ploi torentiale? Daca cunoasteti pericolele la care puteti fi expusi, puteti lua masuri pentru a preveni, a atenua si a supravietui dezastrului. Detectoarele de fum, de exemplu, sunt indispensabile intr-o casa cu fumatori (si chiar bucatari mai uituci). Stingatoarele de incendiu se bazeaza pe acea precautie de siguranta si ar trebui sa fie la indemana daca faceti multe gratare sau chiar focuri de artificii. Daca locuiti langa un rau sau intr-o zona cu ploi abundente, atunci ar trebui sa luati in considerare porti sau bariere pentru usi si garaj.

Inainte de a proiecta un plan, trebuie sa aveti o discutie in familie cu privire la diferitele tipuri de situatii de urgenta care ar putea aparea, sa vorbiti despre cateva scenarii si idei de supravietuire.

Acum, sa vedem ce ar trebui sa includa un plan de urgenta in locuinta.

O schita a casei tale


Nu trebuie sa fie o harta detaliata a fiecarui obiect de pe rafturi, dar ar trebui sa prezinte cateva repere vitale, cum ar fi robinetul principal de inchidere a retelei de alimentare cu apa si gaz, sistemul de oprire a retelei de electricitate, precum si locul in care se afla cutia de prim ajutor si kitul de urgenta.

O lista cu numere de urgenta


Aceasta nu include doar 112 pentru paramedici, serviciile de pompieri sau politia; include, de asemenea, medicul de familie, prieteni apropiati si familie, adaposturi pentru situatii de urgenta, locuinte de urgenta si numere de telefon pentru ingrijirea animalelor de companie, cum ar fi veterinarul si adaposturile pentru animale.

Impartirea responsabilitatilor


Acorda o responsabilitate fiecarui membru din familie. Impartirea responsabilitatitlor asta inseamna. Toti membrii familiei care locuiesc intr-o casa, trebuie sa fie responsabili de ceva. Normal, responsabilitatea trebuie sa fie adecvata varstei, deci nu puneti copilul dvs. de cinci ani  responsabil cu oprirea tuturor aparatelor si a retelei de gaz, electricitate, apa. In schimb, ar putea sa fie responsabil sa-si ia o patura si sa o ajute pe mamica sa gaseasca rapid kitul de urgenta.

Locul de intalnire in caz de urgenta


Daca familia se afla in diferite locatii in momentul producerii unui dezastru (mama la serviciu, tatal ii ia pe copii de la antrenamentul de fotbal si adolescentii se afla la mall) sau este cumva separata, ar trebui sa aveti desemnat un loc de intalnire. De fapt, alegeti doua, in cazul in care una este inaccesibila. Puteti alege un hotel unde sa stati, sectia de politie sau un prieten apropiat ori rude care  nu sunt afectate de dezastru.

Grija pentru animale de companie


Animalele de companie fac parte din familie si ar trebui, de asemenea, sa fie prevazute in planul dvs. in caz de urgenta. Luati in considerare modul in care vor fi in siguranta si cum ati putea mentine siguranta in timpul situatie de urgenta.

Plan de evacuare


Ce veti face daca trebuie sa evacuati casa? Unde sunt iesirile de siguranta? Cum va veti indrepta spre un loc de siguranta? Ce veti lua? Planul de evacuare trebuie sa fie clar pentru intreaga familie.

Puneti in practica planul de urgenta


Puneti in practica planul in caz de urgenta, in special partea de evacuare, cel putin o data sau de doua ori pe an. Probabil ca nu va merge bine cu adolescentii dvs., care isi vor da ochii peste cap la excesul de meticulozitate cu privire la detalii, dar nu-i lasati sa va opreasca. Ar trebui, de asemenea, sa va asigurati de faptul ca copiii mici ai dvs. cunosc adresa, numarul de telefon de la domiciliu, numarul dvs. de telefon mobil si numarul pentru servicii de urgenta.

Concluzie


Evenimente majore cu impact negativ nu se intampla frecvent, dar daca vi se intampla chiar dvs.? Stiti ce trebuie sa faceti? Cutremur, alunecari de teren, inundatii in urma ploilor torentiale, furtuna, explozie, incendiu, toate sunt evenimente care pot avea loc indiferent de masurile de precautie si de siguranta luate. Evenimente nedorite cu impact negativ, pot avea loc. Veti primi despagubiri daca aveti asigurare pentru locuinta dvs. Totusi, trebuie sa aveti un plan pentru situatii de urgenta sa supravietuiti unui dezastru.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. nu trebuie sa contina expresii vulgare, discriminari, atacuri la adresa persoanelor.