Treceți la conținutul principal

Cum pot cumpăra asigurare online?

Ai întrebări despre achiziția asigurărilor online? 

Citește despre modalitatea de a cumpăra asigurarea pe internet, ce înseamnă și cum se înregistrează plata electronică, cum obții asigurarea și dovada de plată online.

Plățile pentru asigurări online cu soluții de internet banking sau prin intermediul aplicațiilor mobile au avut o creștere semnificativă, mai ales probabil datorită pandemiei pe plan național și internațional. În România, plățile electronice sunt securizate iar băncile iau măsuri de securizare a plăților online. 

asigurare online
asigurare online

Ce înseamnă o plată online?

Companiile de asigurări au implementate soluții de plată prin procesatori de plăți electronice. La achiziția unei asigurări, poți utiliza plăți cu telefonul mobil, tranzacție online cu cardul bancar, virament bancar prin internet banking. 

Anumite bănci oferă posibilitatea clienților de a efectua transferuri de bani prin numărul de telefon mobil. Există și posibilitatea de a face un transfer electronic de bani prin IBAN direct în contul bancar al societății de asigurări. 

În România, procesatorii de plăți online utilizează tehnologie de vârf pentru transferurile financiare cu respectarea standardelor de siguranță și securitate a datelor. 

Pentru a face o plată online, trebuie să cunoști contul bancar în care să efectuezi plata sau să folosești o pagină web securizată. 

Cum poți plăti online?

Asigurarea are elemente securizate unice de identificare. În zilele noastre, majoritatea asigurărilor au semnătură ștampilă electronică și se pot valida prin deschiderea fișierului în format PDF cu Adobe, de exemplu. Având confirmarea contractului de asigurare, plata se realizează ușor prin:

  • transfer bancar online prin aplicația ta de internet banking 
  • plata online prin aplicația mobilă (mobile banking) direct de pe telefonul tău mobil 

În siguranță, se pot efectua plăți electronice și pe o pagină web dedicată plăților de asigurări.

Unde primești dovada plății și contractul de asigurare?

Comercianții autorizați pentru plăți electronice pot trimite o confirmare a plății tale pe email. În aplicația mobilă oferită de banca utilizată de tine, regăsești plata efectuată și confirmarea plății. În cazuri excepționale pot exista erori în transferul de bani și primești un mesaj precum "transferul nu a fost efectuat". Mai mult, poți să vizualizezi situația contului tău bancar și dacă știi câți bani ai avut înainte de efectuarea plății, poți deduce dacă suma de bani pe care ai vrut să o plătești, a fost retrasă.

Mesajul primit pe email, care poate avea atașat și un fisier PDF, va confirma efectuarea plății. De obicei, detaliile de plată online cuprind Nume și prenume, Numărul tranzacției, Cod autorizare tranzacție, Referință tranzacție (RRN), Data și ora, Suma plătită, Detalii cu numărul contractului de asigurare.

După ce efectuezi plata, îți expediem asigurările pe email în format electronic sau prin curier în format fizic. Asigurarea trimisă are toate elementele de identificare, împreună cu datele contractantului și asiguratului, obiectul asigurării, sumele asigurate, riscuri preluate pe contract, prima de asigurare plătită. 

  

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. nu trebuie sa contina expresii vulgare, discriminari, atacuri la adresa persoanelor.

Postări populare de pe acest blog

Avocații și asigurarea de răspundere civilă profesională

Asigurarea de răspundere civilă profesională a avocaților este contractul dintre persoanele care desfășoară profesia de avocat și societatea de asigurări prin care se acordă despăgubiri ca urmare a unor erori profesionale. Persoanele care achiziționează aceste tipuri de asigurări pot fi persoane fizice sau persoane juridice sub anumite forme de organizare. Profesia de avocat se poate desfășura în următoarele forme, conform legislației în vigoare: avocat persoană fizică, definitiv sau stagiar, colaborator sau salarizat in interiorul profesiei; cabinete individuale; societăți civile profesionale; cabinete grupate; cabinete asociate; societăți profesionale cu răspundere limitată. Aceste forme sunt valabile la momentul scrierii articolului. Pentru detalii legate de forma de desfășurare a activității, apelează la autoritățile competente și/sau consultanți din mediul privat pentru a-ți alege forma care se potrivește cel mai bine pentru tine și profesia ta de avocat. Indiferent de forma ale

Granturi pentru retehnologizare. Asigurări

Asigurarea echipamentelor tehnologice, utilajelor, echipamentelor IT&C, în legătură cu granturile pentru investiții destinate retehnologizării IMM-urilor din (conform Anexei Nr.3 din Ordonanța de urgență 113/2022 referitoare și la Măsura POC 4.1.1 Bis în care sunt specificate toate codurile CAEN aferente): 10 Industria alimentară (secțiunea C)  16 Prelucrarea lemnului, fabricarea produselor din lemn și plută, cu excepția mobilei; fabricarea articolelor din paie și din alte materiale vegetale împletite 2 Fabricare produselor din cauciuc și mase plastice 23. Fabricarea altor produse din minerale nemetalice  25. Industria construcțiilor metalice și a produselor din metal, exclusiv mașini, utilaje și instalații  27. Fabricarea echipamentelor electrice  28. Fabricarea de mașini, utilaje și echipamente n.c.n.  41. Construcții de clădiri 42. Lucrări de geniu civil  43. Lucrări speciale de construcții Măsura POC 4.1.1 Bis este reglementată prin Ordonanța de urgență 113/2022 care prevede

Asigurarea echipamentelor și tehnologia 5G

Ce înseamnă 5G și cum îți asiguri echipamentele electronice cu noua tehnologie? 5G este denumirea pentru generația a cincea de tehnologie pentru rețelele celulare fără fir, cu viteze de transmitere de date foarte mari, latență mică, cu posibilitatea de a conecta mai multe obiecte - internetul obiectelor ( Internet of Things ), cu utilizare eficientă în realitatea augmentată - asistență remote, la distanță, între diferiți profesioniști inclusiv în medicină, furnizarea de utilități, în dezvoltarea caselor inteligente, transporturilor, orașelor inteligente. Echipamentele și tehnologiile mobile au evoluat: de la tehnologia 1G a primelor telefoane mobile, de la jumătatea anilor ʼ80, care permitea apeluri vocale la distanță prin intermediul terminalelor fără fir, cu semnal radio analogic; la tehnologia 2G, de  la începutul anilor  ʼ90, care permitea apeluri vocale precum și transmiterea de mesaje texte scurte (SMS), roaming național sau apeluri în așteptare, cu semnal radio digital și stand