Formular Digital de Intrare în România - European Digital Passenger Locator Form (dPLF) UPDATE Martie 2022
Martie 2022
UPDATE / ACTUALIZARE
Persoanele care intră în România nu mai trebuie să completeze formularul digital de intrare în România (PLF) începând cu data de 11 martie 2022. Însă, formularul PLF ar putea fi cerut la ieșirea din țară, în funcție de țara în care călătorești. La plecarea din România, pentru condițiile de călătorie impuse de către autoritățile din țara de destinație, vizitează pagina de internet a Ministerului Afacerilor Externe https://www.mae.ro/travel-conditions
Decembrie 2021
Toate persoanele care intră în țară trebuie să completeze formularul digital de intrare în România (Passenger Locator Form - PLF), începând cu data de 20 decembrie 2021. Documentul digital este adoptat la nivelul a 18 state din Uniunea Europeană.
Cum completezi formularul digital pentru intrarea în România (VIDEO):
Afla unde poți accesa formularul digital de intrare în România
Formularul digital îl generezi electronic prin platforma https://plf.gov.ro unde te autentifici cu o adresă de e-mail și primești un link de acces. Ulterior, completezi câmpurile cu datele solicitate. Pașii de urmat sunt relativi simpli și sunt similari cu cei pentru generarea certificatului digital UE COVID.
Informațiile din formularul digital de intrare în România:
- Numele și prenumele, datele de identificare și de contact;
- Țara, regiunea și localitatea de unde călătorești spre România, inclusiv cele tranzitate;
- Localitatea și adresa de destinație în România;
- Mijlocul de transport cu care călătorești spre România;
- Data intrării în România;
- Datele minorilor însoțitori (dacă este cazul).
Indiferent de mijlocul de transport, toate persoanele care intră în România și călătoresc cu avionul, trenul, mijloace de transport rutiere sau navale, trebuie să completeze acest formular digital de intrare în România.
Cum se completează European Digital Passenger Locator Form în țări din Europa
Aici EU Digital Passenger Locator Form (dPLF) (euplf.eu) și EU dPLF – EU Digital Passenger Locator Form (euplf.eu) poți găsi mai multe informații despre formularul European Digital Passenger Locator Form și protocoalele de călătorie dacă mergi în țări precum Franța, Italia, Malta, Slovenia și una dintre aceste țări este destinația ta finală de călătorie.
Pentru tranzitarea sau călătoria în țări din Europa și regulile impuse de fiecare țară, citește mai multe informații aici Re-open EU (europa.eu). Re-open EU oferă informații despre măsurile în vigoare. Poți afla detalii despre cerințele de carantină și testare pentru călători, certificatul digital UE COVID pentru exercitarea dreptului tău la libera circulație. Găsești și aplicații mobile de urmărire a contactelor cu coronavirus și avertizare. Informațiile sunt disponibile în 24 de limbi. Te ajută să îți planifici călătoria în Europa.
În plus, acum este în vigoare o restricție urgentă și temporară privind toate călătoriile către Uniunea Europeană, datorită COVID-19 „Omicron”, din următoarele țări: Botswana, Eswatini, Lesotho, Mozambic, Namibia, Africa de Sud, Zimbabwe.
Ce mai trebuie să știi dacă vii din următoarele țări și călătorești către țări din Uniunea Europeană
Se iau în considerare călătoriile neesențiale către UE. Astfel, o dată la 2 săptămâni, statele membre ale UE revizuiesc și actualizează lista țărilor terțe din care ar trebui să fie autorizate călătoriile neesențiale. Această listă a fost actualizată ultima oară la data de 2 decembrie 2021 și include: Argentina, Australia, Bahrain, Canada, Chile, China (sub rezerva confirmării reciprocității), Columbia, Indonezia, Kuweit, Noua Zeelandă, Peru, Qatar, Rwanda, Arabia Saudită, Coreea de Sud, Emiratele Arabe Unite, Uruguay. Restricțiile de călătorie ar trebui, de asemenea, eliminate treptat pentru regiunile administrative speciale din China, Hong Kong și Macao, Taiwan. Rezidenții din Andorra, Monaco, San Marino și Vatican ar trebui considerați rezidenți ai UE în acest context. Țările asociate Spațiului Schengen (Islanda, Liechtenstein, Norvegia, Elveția) participă, de asemenea, la această recomandare. Întotdeauna verifică site-ul autorităților din statul către care călătorești și toate țările pe care le tranzitezi, precum și site-ul țării din care pleci către Uniunea Europeană.
Formularele digitale de localizare a pasagerilor (dPLF) în Europa sunt pentru transportul aerian, maritim (croazieră și feribot) și transport terestru (autobuz, tren, mașină).
Asigurarea de călătorie poate acoperi riscurile legate de Covid19
Nu uita de asigurarea de calatorie care poate acoperi riscurile cauzate de Covid19 și poti primi despăgubire în EURO dacă anulezi călătoria (storno) din cauza infectării sau poți beneficia de o sumă în EURO în țara în care ai călătorit pentru cheltuieli medicale de urgență ca urmare a infectării. De asemenea, se poate acorda o sumă de bani pentru repatrierea medicală sau repatrierea în caz de deces. Contactează-ne pentru toate detaliile de care ai nevoie, inclusiv condițiile de asigurare.
Asigurarea de călătorie este valabilă dacă:
- mergi ca turist,
- în călătorie de afaceri,
- mergi la lucru,
- participi la team building,
- mergi să studiezi în străinătate,
- practic indiferent de motivul călătoriei.
Încă din momentul cumpărării biletului de călătorie (avion, tren, autocar, etc.) sau a pachetului turistic, asigură-te că achiziționezi și asigurarea de călătorie valabilă în țările în care vrei să călătorești. Scrie-ne care sunt țările în care călătorești, ca destinație finală și/sau pe care le tranzitezi, iar noi venim cu soluția optimă de asigurare. Aici vezi toate detaliile de contact Contact pentru asigurari (plusprofit.blogspot.com).
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Comentariul dvs. nu trebuie sa contina expresii vulgare, discriminari, atacuri la adresa persoanelor.