Treceți la conținutul principal

Formular Digital de Intrare în România - European Digital Passenger Locator Form (dPLF) UPDATE Martie 2022

Martie 2022

UPDATE / ACTUALIZARE

Persoanele care intră în România nu mai trebuie să completeze formularul digital de intrare în România (PLF) începând cu data de 11 martie 2022. Însă, formularul PLF ar putea fi cerut la ieșirea din țară, în funcție de țara în care călătorești. La plecarea din România, pentru condițiile de călătorie impuse de către autoritățile din țara de destinație, vizitează pagina de internet a Ministerului Afacerilor Externe https://www.mae.ro/travel-conditions  


Decembrie 2021

Toate persoanele care intră în țară trebuie să completeze formularul digital de intrare în România (Passenger Locator Form - PLF), începând cu data de 20 decembrie 2021. Documentul digital este adoptat la nivelul a 18 state din Uniunea Europeană. 

Cum completezi formularul digital pentru intrarea în România (VIDEO):

Afla unde poți accesa formularul digital de intrare în România 

Formularul digital îl generezi electronic prin platforma https://plf.gov.ro  unde te autentifici cu o adresă de e-mail și primești un link de acces. Ulterior, completezi câmpurile cu datele solicitate. Pașii de urmat sunt relativi simpli și sunt similari cu cei pentru generarea certificatului digital UE COVID.

Informațiile din formularul digital de intrare în România: 

  • Numele și prenumele, datele de identificare și de contact; 
  • Țara, regiunea și localitatea de unde călătorești spre România, inclusiv cele tranzitate;
  • Localitatea și adresa de destinație în România; 
  • Mijlocul de transport cu care călătorești spre România; 
  • Data intrării în România; 
  • Datele minorilor însoțitori (dacă este cazul).

Indiferent de mijlocul de transport, toate persoanele care intră în România și călătoresc cu avionul, trenul, mijloace de transport rutiere sau navale, trebuie să completeze acest formular digital de intrare în România.

Cum se completează European Digital Passenger Locator Form în țări din Europa

Aici EU Digital Passenger Locator Form (dPLF) (euplf.eu) și EU dPLF – EU Digital Passenger Locator Form (euplf.eu) poți găsi mai multe informații despre formularul European Digital Passenger Locator Form și protocoalele de călătorie dacă mergi în țări precum Franța, Italia, Malta, Slovenia și una dintre aceste țări este destinația ta finală de călătorie. 

Pentru tranzitarea sau călătoria în țări din Europa și regulile impuse de fiecare țară, citește mai multe informații aici Re-open EU (europa.eu). Re-open EU oferă informații despre măsurile în vigoare. Poți afla detalii despre cerințele de carantină și testare pentru călători, certificatul digital UE COVID pentru exercitarea dreptului tău la libera circulație. Găsești și aplicații mobile de urmărire a contactelor cu coronavirus și avertizare. Informațiile sunt disponibile în 24 de limbi. Te ajută să îți planifici călătoria în Europa. 

În plus, acum este în vigoare o restricție urgentă și temporară privind toate călătoriile către Uniunea Europeană, datorită COVID-19 „Omicron”, din următoarele țări: Botswana, Eswatini, Lesotho, Mozambic, Namibia, Africa de Sud, Zimbabwe. 

Ce mai trebuie să știi dacă vii din următoarele țări și călătorești către țări din Uniunea Europeană

Se iau în considerare călătoriile neesențiale către UE. Astfel, o dată la 2 săptămâni, statele membre ale UE revizuiesc și actualizează lista țărilor terțe din care ar trebui să fie autorizate călătoriile neesențiale. Această listă a fost actualizată ultima oară la data de 2 decembrie 2021 și include: Argentina, Australia, Bahrain, Canada, Chile, China (sub rezerva confirmării reciprocității), Columbia, Indonezia, Kuweit, Noua Zeelandă, Peru, Qatar, Rwanda, Arabia Saudită, Coreea de Sud, Emiratele Arabe Unite, Uruguay. Restricțiile de călătorie ar trebui, de asemenea, eliminate treptat pentru regiunile administrative speciale din China, Hong Kong și Macao, Taiwan. Rezidenții din Andorra, Monaco, San Marino și Vatican ar trebui considerați rezidenți ai UE în acest context. Țările asociate Spațiului Schengen (Islanda, Liechtenstein, Norvegia, Elveția) participă, de asemenea, la această recomandare. Întotdeauna verifică site-ul autorităților din statul către care călătorești și toate țările pe care le tranzitezi, precum și site-ul țării din care pleci către Uniunea Europeană. 

Formularele digitale de localizare a pasagerilor (dPLF) în Europa sunt pentru transportul aerian, maritim (croazieră și feribot) și transport terestru (autobuz, tren, mașină).

Asigurarea de călătorie poate acoperi riscurile legate de Covid19

Nu uita de asigurarea de calatorie care poate acoperi riscurile cauzate de Covid19 și poti primi despăgubire în EURO dacă anulezi călătoria (storno) din cauza infectării sau poți beneficia de o sumă în EURO în țara în care ai călătorit pentru cheltuieli medicale de urgență ca urmare a infectării. De asemenea, se poate acorda o sumă de bani pentru repatrierea medicală sau repatrierea în caz de deces. Contactează-ne pentru toate detaliile de care ai nevoie, inclusiv condițiile de asigurare. 

Asigurarea de călătorie este valabilă dacă:

  • mergi ca turist, 
  • în călătorie de afaceri, 
  • mergi la lucru, 
  • participi la team building, 
  • mergi să studiezi în străinătate, 
  • practic indiferent de motivul călătoriei. 

Încă din momentul cumpărării biletului de călătorie (avion, tren, autocar, etc.) sau a pachetului turistic, asigură-te că achiziționezi și asigurarea de călătorie valabilă în țările în care vrei să călătorești. Scrie-ne care sunt țările în care călătorești, ca destinație finală și/sau pe care le tranzitezi, iar noi venim cu soluția optimă de asigurare. Aici vezi toate detaliile de contact Contact pentru asigurari (plusprofit.blogspot.com).

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Avocații și asigurarea de răspundere civilă profesională

Asigurarea de răspundere civilă profesională a avocaților este contractul dintre persoanele care desfășoară profesia de avocat și societatea de asigurări prin care se acordă despăgubiri ca urmare a unor erori profesionale. Persoanele care achiziționează aceste tipuri de asigurări pot fi persoane fizice sau persoane juridice sub anumite forme de organizare. Profesia de avocat se poate desfășura în următoarele forme, conform legislației în vigoare: avocat persoană fizică, definitiv sau stagiar, colaborator sau salarizat in interiorul profesiei; cabinete individuale; societăți civile profesionale; cabinete grupate; cabinete asociate; societăți profesionale cu răspundere limitată. Aceste forme sunt valabile la momentul scrierii articolului. Pentru detalii legate de forma de desfășurare a activității, apelează la autoritățile competente și/sau consultanți din mediul privat pentru a-ți alege forma care se potrivește cel mai bine pentru tine și profesia ta de avocat. Indiferent de forma ale

Granturi pentru retehnologizare. Asigurări

Asigurarea echipamentelor tehnologice, utilajelor, echipamentelor IT&C, în legătură cu granturile pentru investiții destinate retehnologizării IMM-urilor din (conform Anexei Nr.3 din Ordonanța de urgență 113/2022 referitoare și la Măsura POC 4.1.1 Bis în care sunt specificate toate codurile CAEN aferente): 10 Industria alimentară (secțiunea C)  16 Prelucrarea lemnului, fabricarea produselor din lemn și plută, cu excepția mobilei; fabricarea articolelor din paie și din alte materiale vegetale împletite 2 Fabricare produselor din cauciuc și mase plastice 23. Fabricarea altor produse din minerale nemetalice  25. Industria construcțiilor metalice și a produselor din metal, exclusiv mașini, utilaje și instalații  27. Fabricarea echipamentelor electrice  28. Fabricarea de mașini, utilaje și echipamente n.c.n.  41. Construcții de clădiri 42. Lucrări de geniu civil  43. Lucrări speciale de construcții Măsura POC 4.1.1 Bis este reglementată prin Ordonanța de urgență 113/2022 care prevede

Asigurarea echipamentelor și tehnologia 5G

Ce înseamnă 5G și cum îți asiguri echipamentele electronice cu noua tehnologie? 5G este denumirea pentru generația a cincea de tehnologie pentru rețelele celulare fără fir, cu viteze de transmitere de date foarte mari, latență mică, cu posibilitatea de a conecta mai multe obiecte - internetul obiectelor ( Internet of Things ), cu utilizare eficientă în realitatea augmentată - asistență remote, la distanță, între diferiți profesioniști inclusiv în medicină, furnizarea de utilități, în dezvoltarea caselor inteligente, transporturilor, orașelor inteligente. Echipamentele și tehnologiile mobile au evoluat: de la tehnologia 1G a primelor telefoane mobile, de la jumătatea anilor ʼ80, care permitea apeluri vocale la distanță prin intermediul terminalelor fără fir, cu semnal radio analogic; la tehnologia 2G, de  la începutul anilor  ʼ90, care permitea apeluri vocale precum și transmiterea de mesaje texte scurte (SMS), roaming național sau apeluri în așteptare, cu semnal radio digital și stand