Asigurari, Pensii Private, Investitii, Profit : Soferi, aveti nevoie de acest DOCUMENT la bordul vehiculului!, Consultanta. Romania

Soferi, aveti nevoie de acest DOCUMENT la bordul vehiculului!

Certificat de Inspectie Tehnica Periodica

Din data de 31 decembrie 2013, este obligatoriu ca soferii sa primeasca un nou document in momentul realizarii inspectiei tehnice periodice. 

Conform informatiilor publicate de Registrul Auto Roman, introducerea Certificatului de Inspectie Tehnica Periodica a fost prevazuta prin OG nr. 6/25.01.2012, iar data de intrare in vigoare a acestei obligatii, 31 decembrie 2013.

Model Certificat Inspectie Tehnica Periodica:


Eliberarea documentului nu implica obligatii sau costuri suplimentare pentru soferi, acestia primind acest certificat automat, la finalizarea inspectiei tehnice periodice efectuate la termenul scadent normal. In acelasi timp, nu va fi afectata nici periodicitatea de efectuare a ITP, astfel ca data urmatoarei ITP va fi cea din anexa la certificatul de inmatriculare.

Astfel, detinatorii de vehicule cu ITP valabil nu trebuie sa solicite in avans eliberarea acestui certificat, el urmand sa fie eliberat la efectuarea urmatoarei ITP. Data urmatoarei Inspectii Tehnice Periodice este cea din anexa la certificatul de inmatriculare.

Certificatul este eliberat in limba romana iar rubricile sunt traduse in engleza.

Sanctiunile in cazul absentei certificatului sunt aplicate de politie, potrivit legislatiei tarii respective. In Romania, soferii risca amenzi cuprinse intre 765 si 1700 de lei daca circula cu ITP expirata. Pe langa amenda, politistul rutier poate retine si certificatul de inmatriculare al masinii.