Treceți la conținutul principal

Asigurarea casco

Autoturismul este o proprietate pe care o poți asigura și prin asigurarea CASCO dacă mașina îndeplinește anumite criterii specificate de Asigurător. Dosarul de daună se avizează în urma accidentului sau evenimentelor specificate în contractul de asigurare.

Asigurarea CASCO protejează bugetul tău

Ce cuprinde asigurarea Casco

Contractul tău de asigurare Casco include, în cele mai multe cazuri, plata pentru despăgubiri în caz de accidente rutiere, accidente de alt tip, avarii cauzate de ciocniri, lovituri, izbiri, furt, incendiu, explozie, furtună, căderi de obiecte pe mașină, vandalism, decontare cheltuieli cu asistența rutieră, valabilitate și în afara României.

Contractul tău de asigurare Casco poate avea următoarele clauze:
  • Accidente rutiere și Accidente non-auto
  • Avarii cauzate de ciocniri, lovituri, izbiri
  • Furt, vandalism
  • Incendiu, trăznet, explozie, fenomene naturale
  • Pierderea, furtul cheilor
asigurare casco

Dacă vei călători în străinătate cu autoturismul, ți se poate acorda extinderea teritorială a poliței CASCO în afara teritoriului României.

Riscurile suplimentare pe care le poți adăuga pe asigurarea Casco:
  • Asistență rutieră
  • Autoturism la schimb
  • Conducerea de către alti șoferi
  • Accidente de persoane
  • Acoperire jante și anvelope
  • Daune produse de apă la motor
  • Daune produse în afara drumurilor publice
Prin asigurarea Casco pentru mașina ta, poți primi despăgubiri legate de cheltuieli de transport ale autoturismului asigurat dacă autovehiculul are probleme electrice sau mecanice, pană dublă de cauciuc, lipsă combustibil, folosire alt tip de combustibil, pierdere chei, încuiere chei în mașină, autovehicul la schimb.

Cum se deschide dosarul de daună

În urma evenimentului apărut cu consecințe de avariere a mașinii, anunță dauna către Asigurător sau adresează-te unității de service auto autorizat RAR. Dacă alegi un service auto cu decontare directă, plata daunelor se face direct către unitatea reparatoare fără să aștepți decontarea plăților. 

Sumele de bani se plătesc rapid și tu îți iei mașina după ce a fost reparată. Reparația mașinii se poate face în orice service auto cu care Asigurătorul are contract, reprezentanță a mărcii vehiculului reparat sau service auto independent multi-marcă, sau în alte unități de service auto cu prezentare deviz estimativ. 

Despăgubirea se plătește direct către service-ul auto sau se decontează banii către proprietar cheltuielile cu reparația.

Cine poate încheia asigurarea Casco

Proprietarul autovehicului poate fi persoana fizică sau persoana juridică cu sediul în România. Cetățenii străini își pot înregistra mașina în țara noastră conform legislației și trebuie să se adreseze primăriei, R.A.R.-ului, poliției rutiere. Mașina-proprietate poate fi înmatriculată cu numere definitive (de culoare neagră) sau provizorii (de culoare roșie) sau înregistrată în România.

Cât costă asigurarea Casco

Prima de asigurare se calculează în funcție de autovehicul (model, marca, tip, cmc, kw, combustibil), profilul șoferului - dacă proprietarul mașinii are permis auto și un istoric de bonus-malus, precum și alte criterii demografice.

Pentru societăți comerciale care au în proprietate mașina sau flota de mașini se ține cont de profilul activității firmei.

Contactează-ne pentru detalii și oferte personalizate pentru asigurarea CASCO utilizând formularul de contact sau prin email consultantasigurari@consultant.com


ELEMENTELE TEHNICE ALE ASIGURĂRII CASCO
(prime de asigurare, suma asigurată, etc.)

În vacanță, cu familia sau prieteni, ești pe drum și la un moment dat drumul se blochează. Asiști la un accident rutier, în urma căruia, din fericire, au loc doar daune materiale majore. Cum te simți? Că ai noroc că nu ți s-a întâmplat ție? Că probabil ești acoperit având asigurarea casco?

Ce simt ceilalți care nu au Casco și au investit toate economiile într-o mașină? 

Pune-te la adăpost! Procedează să ai acoperire casco!

Infrastructura din România

Avem cele mai periculoase drumuri în România. Conform studiului ”Best and worst roads in Europe” publicat de World Economic Forum în 2019, studiu legat de calitatea drumurilor din Europa, România are nota 3 la calitatea infrastructurii rutiere. Cea mai mică notă dintre țările Uniunii Europene! Infrastructura rutieră a fost evaluată pe o scară de la 1 la 7.

Nota 3 pentru România înseamnă că drumurile din țara noastră sunt proaste și periculoase.

Consecințele unei infrastructuri rele

Top 1 la accidente rutiere
România nu are un sistem modern de drumuri care să ofere siguranță șoferilor sau să favorizeze transporturile de marfă. Aceasta este cauza numeroaselor accidente rutiere.

România este pe primul loc în Europa la numărul de accidente. Vorbim de peste 70 de accidente rutiere în fiecare zi.

Aproape 1650 de oameni - șoferi, pasageri sau pietoni - au murit doar în 2020. În ultimul deceniu, cifra e de aproximativ 24000, cam cât populația localității Câmpia Turzii din județul Cluj. Îți imaginezi? E ca și cum această localitate ar fi dispărut complet de pe hartă. 

  

Soluții de asigurare

Noi, consultanții în asigurări, nu putem construi șosele dar suntem o resursă valoroasă pentru clienți în gestionarea impactului daunelor auto.

  • Îți oferim consiliere în vederea acoperirii optime.
  • Arătăm beneficiile asigurării casco (protejarea investiției în vehicul, acoperirea pentru daunele cauzate de accidente, furt sau vandalism).
  • Prevenim creșterea primelor de asigurare (oferim sfaturi clienților pentru a minimiza riscul de accidente sau daune auto și pentru a evita creșterea primelor în viitor.
  • Dăm recomandări pentru conducerea defensivă, întreținerea regulată a vehiculului, instalarea unor dispozitive de siguranță suplimentare.
  • Oferim servicii de consultanță de calitate și pentru a asigura satisfacția și încrederea clienților în cumpărarea și gestionarea polițelor tale de asigurare. 

Consiliere adecvată

Oferim consiliere adecvată asiguraților, clienților și viitorilor clienți, privind opțiunile de acoperire, deducerile, limitările și alte detalii importante ale poliței de asigurare.

Înțelegem nevoile clienților

Cunoscând aspectele tehnice ale asigurărilor, evaluăm mai bine nevoile și preferințele clienților. Astfel, oferim soluții personalizate care să se potrivească situației și cerințelor tale individuale.

Identificăm riscurile

Identificăm și evaluăm corect riscurile pentru care clienții ar putea avea nevoie de acoperire suplimentară sau opțiuni specifice de protecție.

Prevenim neînțelegerile

Evităm ambiguitățile și neînțelegerile privind detaliile contractuale și acoperirile oferite.

Încrederea clienților

Consolidăm încrederea clienților în abilitățile și expertiza consultanților noștri. Îmbunătățim calitatea serviciilor oferite.


Asigurarea facultativă de avarii și furt pentru autovehicule - Casco

Casco se înscrie în Clasa 3 - Asigurări de vehicule terestre, altele decât cele feroviare, din categoria asigurări generale.

Asigurarea auto casco este cea mai răspândită dintre asigurările facultative. Ține de necesitățile crescute privind folosirea autovehiculelor și de incidența riscurilor cu privire la avarierea sau furtul autovehiculelor sau a unor componente ale mașinii.

Asigurarea casco este cumpărată atât de persoane fizice, cât și de persoane juridice.

Obiectul asigurării casco

Este reprezentat de vehiculele înmatriculate în România, proprietate a persoanelor fizice sau juridice, inclusiv remorcile și semiremorcile tractate de acestea.

Asigurarea casco poate include suplimentar părți componente ale vehiculelor asigurate (accesorii suplimentare, echipamente auxiliare, dotări ulterioare).

Factorii care influențează asigurarea casco

  1.  Vechimea vehiculului;
  2. Numărul de kilometri parcurși;
  3. Caracteristici tehnice (marca / model, motor, cutie viteze, caroserie);
  4. Varianta de echipare, precum și dotările suplimentare;
  5. Prețul de achiziție din factura de cumpărare, înainte de aplicarea eventualelor reduceri de către reprezentanța auto sau vânzătorul autovehiculului;
  6. Riscurile cuprinse în asigurare conform clauzelor generale, speciale și suplimentare agreate;
  7. Caracteristicile autovehiculului asigurat;
  8. Modul în care este utilizat vehiculul;
  9. Istoricul daunelor la respectivul autovehicul;
  10. Date statistice agregate pe care asigurătorul le utilizează în evaluările sale privind riscurile specifice;
  11. Condițiile comerciale concurențiale precum și de politicile interne ale asigurătorului;
  12. Durata poliței.
Reține
Asigurarea casco te protejează financiar în cazul daunelor și îți oferă liniștea că vei putea face față financiar în cazul unor evenimente neașteptate sau accidentale care ar putea afecta mașina ta.

Suma asigurată pe casco

Suma asigurată din contractul de asigurare casco este stabilită de asigurător și reprezintă valoarea rămasă la momentul evaluării prin diminuarea valorii de nou a autovehiculului cu coeficientul de uzură.

Suma asigurată pentru un autovehicul la data încheierii asigurării casco se stabilește pe baza sistemelor de specialitate pentru evaluara vehiculelor înmatriculate permanent în România avându-se în vedere: vechimea, numărul de km parcurși, caracteristicile tehnice (marca/modelul, motor, cutie de viteze, caroserie), varianta de echipare, dotările suplimentare. 

Stabilirea sumei asigurate

1. Vehicul cu uzură

Suma asigurată se stabilește de către asigurător și reprezintă valoarea rămasă la momentul evaluării prin diminuarea valorii de nou a autovehiculului cu uzura suferită.

2. Vehicul nou

Suma asigurată este identică cu prețul de achiziție menționat în factura de cumpărare, înainte de aplicarea eventualelor reduceri de către reprezentanța auto sau vânzătorul vehiculului.

Dotări de serie pe vehicul:
- echipamente montate pe vehicul de către producător
Dotări suplimentare:
- echipamente fixe și montate pe vehicul, altele decât dotările de serie

Prima de asigurare

Factorii care influențează prima de asigurare:
- riscurile cuprinse în asigurare conform clauzelor generale, speciale și suplimentare agreate;
- date statistice agregate;
- caracteristicile autovehiculului asigurat;
- modul în care este utilizat autovehiculul;
- istoricul daunelor la respectivul autovehicul.

În general, primele de asigurare casco sunt calculate în funcție de riscul perceput asociat cu vehiculul și șoferul asigurat, precum și de nivelul de acoperire solicitat.

Companiile de asigurări pot avea criterii de evaluare diferite sau pot oferi reduceri pentru anumite categorii de asigurați sau vehicule.

Franșiza în funcție de tipul daunei

1. Daună parțială
Franșiza poate fi sumă fixă per eveniment, eventual diferențiată în funcție de numărul evenimentelor. 

2. Daună totală
Franșiza poate fi un procent din suma asigurată, deductibilă din indemnizația cuvenită pentru dauna totală.  

Limitele teritoriale ale asigurării casco

Pot varia în funcție de politica specifică a fiecărei companii de asigurări și de condițiile din poliță. În general, asigurarea casco are următoarele limite teritoriale:
1. Țara de înregistrare a vehiculului (de exemplu, România)
2. Țările membre U.E. (multe polițe casco extind acoperirea în țările membre ale U.E. pentru anumite perioade de timp sau cu anumite restricții).

Dacă tranzitezi sau stai mai mult timp și în țări care nu fac parte din U.E., asigurătorul te despăgubește dacă riscul se produce în aceste țări, DACĂ soliciți în scris asigurătorului și închei un act adițional plătind o primă suplimentară și/sau o franșiză deductibilă stabilită de asigurător.


Asigurăm o colaborare transparentă și încredere reciprocă între consultanții noștri și clienți.

Oferim asistență și suport adecvat clienților în cazul producerii unui eveniment asigurat și în procesul de depunere a unei cereri de despăgubire. 
Vezi toate asigurările pentru persoane fizice pe care le poți cumpăra prin intermediul nostru. Verifică termenul la care trebuie să faci Inspecția Tehnică Periodică ITP

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Documente transcriere sau înmatriculare autoturism second hand ori nou. Inclusiv asigurare RCA

Actualizare 29.07.2024 Cartea de Identitate a Vehiculului (CIV) are un nou format , conform legilor actuale. Modificarea formei CIV a fost necesară datorită cerințelor OG nr. 78/2000, conform căreia datele proprietarilor și numerele de înmatriculare ale autovehiculelor nu mai sunt înscrise în CIV. De asemenea, ordinul comun MTI/MAI/MF nr. 211/28/391/2024 stabilește noul format al CIV.  Pentru deținătorii de autovehicule această schimbare nu vine cu nicio obligație.  În noul format, documentul CIV păstrează aceleași categorii de informații despre vehicul, dar dispar câmpurile destinate completării datelor despre posesor și numărul de înmatriculare.  Noul model de CIV se eliberează în reprezentanțele RAR. Documentul în forma anterioară va rămâne în continuare valabil. Transcrierea unui autovehicul în România înseamnă că mașina este deja înmatriculată în România și are Cartea de Identitate a Vehiculului (CIV) obținută la Registrul Auto Român (R.A.R.).   Înmatricula...

Cum să gestionezi riscurile în proiecte

Cum să gestionezi proiecte și riscuri - Ghid în 5 pași Managementul riscurilor în proiecte (risk management, project risk management) sunt expresii folosite în orice tip de proiect. Proiectul poate fi o afacere, administrarea unui eveniment, crearea digitală. Procesul de management al riscului include cinci pași, respectiv identificarea, analizarea, evaluarea, tratarea și monitorizarea. Poți atenua riscurile prin evitare, acceptare, reducere sau transfer. Cum ar putea fi definit managementul riscului în managementul proiectelor? În managementul de proiect, riscul este orice eveniment potențial care îți poate afecta proiectul, pozitiv sau negativ. Managementul riscului este procesul de identificare și abordare a acestor evenimente înainte sau pe măsură ce acestea se întâmplă. Riscul poate apărea în multe forme diferite cum ar fi boala angajaților, vremea nefavorabilă, costurile neașteptate, întârzierile de transport. Toate proiectele au riscuri și abilitatea de a conduce un proiect prin...

Asigurări pentru copii - Asigurarea copilului tău

Asigurările pentru copii sunt contracte prin care pui bani deoparte și de care copii pot beneficia după majorat. Asigurarea copilului tău este o formă de investiție și de responsabilitate financiară. Alege asigurarea pentru copilul tău. Dacă tu pățești ceva, continuăm noi planul de economisire. Investește acum în viitorul copilului tău ca să aibe un capital pus deoparte pentru când se face mare.   Când te gândești la asigurarea cu capitalizare ai în vedere protecție , economisire , investiție . Cumperi lucruri pentru copilul tău atunci când începe școala, când mergeți în concedii, când vrei pur și simplu să îți răsfeți copilul, toate fiind cheltuieli și nicio economisire de fapt. Cum poți să economisești bani pentru copilul tău? Asigurare de viață cu capitalizare Plan de economisire pentru copii Produse bancare de depozit Achiziție imobil Începe cât mai devreme să acționezi pentru a pune bani deoparte pentru copilul tău. Poate te întrebi câți bani ar trebui să pui deoparte? Re...