Treceți la conținutul principal

Asigurarea obligatorie nu acoperă multe riscuri și nici valoarea reală a locuinței

Da, există o lege care prevede obligativitatea încheierii unei asigurări pentru spațiile de locuit. Se numește asigurarea PAD. Trebuie să stii faptul că Asigurarea obligatorie a locuinței acoperă riscurile de cutremur, alunecări de teren, inundații ca urmare a unor dezastre naturale și în limita a 20000 de euro. Mărește suma cu asigurarea facultativă de locuință.

Care este valoarea totală și reală a locuinței?

Cum esti despagubit daca ai asigurare de locuinta?

În general, prețul pe metru pătrat construit al unei locuințe este de 600 euro până la 1200 euro sau chiar mai mult dacă folosim materiale mai scumpe și o forță de muncă calificată superior. Foarte rar se întâmplă să plătim sub aceste valori. La un calcul simplu pentru un apartament de 70 mp, luând în considerare să zicem un preț mediu de 1000 euro/mp, valoarea clădirii de asigurat ar fi de 70000 de euro.
Ne punem întrebarea logică: "Ce cumpărăm cu maxim 20000 de euro care s-ar putea să-i primim în cazul unui cutremur și dacă avem asigurarea PAD pentru locuință?"
Cu siguranță ar trebui să acoperim cumva restul sumei de 50000 de euro. Și aici, intervine asigurarea facultativă a locuinței care poate cuprinde, pe lângă o sumă asigurată mai mare, reală, și riscuri care au loc mai frecvent.

Ce evenimente cu consecințe financiare pot avea loc în locuință?

Asigurarea de locuință - cea facultativă, poate acoperi evenimente care se produc frecvent sau daune foarte mari.

Riscurile frecvente la care suntem expuși includ explozii, incendii, inundații ca urmare a unor avarii la instalațiile de apă, furturi, vandalism, fenomene naturale, furtună, vijelie, daune provocate vecinilor în urma unor evenimente care au avut loc în proprietatea noastră. 

În plus, ceea ce ne dorim foarte mult este ca despăgubirea să se plăteasca rapid!

Prezentăm și dezavantajul unei asigurări facultative de locuință, prețul - prima de asigurare. În niciun caz nu vorbim aici de cei 130 lei (prima aferentă anului 2024) plătiți pentru asigurarea PAD. 

Din exemplul prezentat mai sus, pentru o locuință de 70 mp și o sumă asigurată la clădire de 70000 de euro, prima de asigurare este între 50 de euro și 100 de euro în funcție de clauzele cumpărate. Dacă ne gândim și la faptul că nu locuim într-o locuință goală, ci avem mobilier, aparatură electronică și electrocasnică, suma se mărește.

Beneficiile, în schimb, echilibrează și chiar măresc eficiența acestui tip de asigurare. Tu plătești 100 de euro și în caz de daună totală primești până la 70000 de euro!

De ce să cumpărăm asigurarea facultativă de locuință?

Avantajele asigurării facultative de locuință

  • Plata rapidă a sumelor de bani pentru daune care au loc frecvent (fără franșize, la anumite produse de asigurare a locuinței)
  • Valoarea locuinței este acoperită integral comparativ cu asigurarea obligatorie care asigură doar 20000 de euro
  • Posibilitatea de a primi banii pentru despagubire direct în contul bancar al asiguratului, în urma fotografierii camerei sau camerelor, spațiilor afectate
  • Despăgubire pentru furt, avarii la instalațiile de apă - evenimente care se produc frecvent
  • Acoperire riscuri specifice pentru locuințele din România.
Nu uita: în fiecare zi au loc incendii, în fiecare oră se produce furt în locuințe, în fiecare an mii de case sunt inundate. Furtuna, vijelia, ploile torențiale pot produce pagube mari în locuință!

Cât valorează locuința ta?

Cere oferta pentru asigurarea locuinței prin accesarea formularului de contact sau dă un telefon la 0742185510 (cu prefixul +4 dacă suni din străinătate).


 

Comentarii

  1. Rog trimite detalii pentru casa de 180 mp si cum ma asigur

    RăspundețiȘtergere
  2. Am fost in concediu si dupa ce am revenit ieri duminica 20 iulie 2021, AM GASIT DEZASTRU IN APARTAMENT! Furtuna, grindina, vijelia ce-o fi fost mi-a distrus si parchetul, o parte din mobila, peretii exteriori balcon au gauri de suprafata! Nici in gandurile cele mai negre nu m-as fi gandit ca mi se poate intampla mie necazuri asa de mari!!!

    Asa cum am socotit in mare paguba e cam de 15000 ron. Bine ca am asigurare ca altfel nu stiu ce as fi facut. I-am si sunat pe cei de la asigurari de dimineata, le-am trimis poze. Revin si va spun cat de repede imi platesc tot ce s-a stricat.

    RăspundețiȘtergere
  3. Îmi expiră asigurarea pentru casă. Am și credit la bancă, dar ei nu au habar ce cuprinde asigurarea mea...

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. nu trebuie sa contina expresii vulgare, discriminari, atacuri la adresa persoanelor.

Postări populare de pe acest blog

Documente transcriere sau înmatriculare autoturism second hand ori nou. Inclusiv asigurare RCA

Actualizare 29.07.2024 Cartea de Identitate a Vehiculului (CIV) are un nou format , conform legilor actuale. Modificarea formei CIV a fost necesară datorită cerințelor OG nr. 78/2000, conform căreia datele proprietarilor și numerele de înmatriculare ale autovehiculelor nu mai sunt înscrise în CIV. De asemenea, ordinul comun MTI/MAI/MF nr. 211/28/391/2024 stabilește noul format al CIV.  Pentru deținătorii de autovehicule această schimbare nu vine cu nicio obligație.  În noul format, documentul CIV păstrează aceleași categorii de informații despre vehicul, dar dispar câmpurile destinate completării datelor despre posesor și numărul de înmatriculare.  Noul model de CIV se eliberează în reprezentanțele RAR. Documentul în forma anterioară va rămâne în continuare valabil. Transcrierea unui autovehicul în România înseamnă că mașina este deja înmatriculată în România și are Cartea de Identitate a Vehiculului (CIV) obținută la Registrul Auto Român (R.A.R.).   Înmatricula...

Cum să gestionezi riscurile în proiecte

Cum să gestionezi proiecte și riscuri - Ghid în 5 pași Managementul riscurilor în proiecte (risk management, project risk management) sunt expresii folosite în orice tip de proiect. Proiectul poate fi o afacere, administrarea unui eveniment, crearea digitală. Procesul de management al riscului include cinci pași, respectiv identificarea, analizarea, evaluarea, tratarea și monitorizarea. Poți atenua riscurile prin evitare, acceptare, reducere sau transfer. Cum ar putea fi definit managementul riscului în managementul proiectelor? În managementul de proiect, riscul este orice eveniment potențial care îți poate afecta proiectul, pozitiv sau negativ. Managementul riscului este procesul de identificare și abordare a acestor evenimente înainte sau pe măsură ce acestea se întâmplă. Riscul poate apărea în multe forme diferite cum ar fi boala angajaților, vremea nefavorabilă, costurile neașteptate, întârzierile de transport. Toate proiectele au riscuri și abilitatea de a conduce un proiect prin...

Asigurări pentru copii - Asigurarea copilului tău

Asigurările pentru copii sunt contracte prin care pui bani deoparte și de care copii pot beneficia după majorat. Asigurarea copilului tău este o formă de investiție și de responsabilitate financiară. Alege asigurarea pentru copilul tău. Dacă tu pățești ceva, continuăm noi planul de economisire. Investește acum în viitorul copilului tău ca să aibe un capital pus deoparte pentru când se face mare.   Când te gândești la asigurarea cu capitalizare ai în vedere protecție , economisire , investiție . Cumperi lucruri pentru copilul tău atunci când începe școala, când mergeți în concedii, când vrei pur și simplu să îți răsfeți copilul, toate fiind cheltuieli și nicio economisire de fapt. Cum poți să economisești bani pentru copilul tău? Asigurare de viață cu capitalizare Plan de economisire pentru copii Produse bancare de depozit Achiziție imobil Începe cât mai devreme să acționezi pentru a pune bani deoparte pentru copilul tău. Poate te întrebi câți bani ar trebui să pui deoparte? Re...