Treceți la conținutul principal

Primești despăgubiri pentru mașina inundată pe asigurarea casco?

Primești despăgubiri pentru mașina inundată pe asigurarea casco? Ce faci dacă mașina ta a fost inundată? Evită pagubele totale

Ploile torențiale, furtunile, fenomenele naturale extreme din ultima perioadă au produs pagube în multe zone ale țării, inclusiv în Cluj. Sistemele de colectare a apei nu au mai putut face față ploilor torenţiale, iar partea carosabilă, parcările auto, mașinile au fost inundate. Ce trebuie să faci dacă mașina ta a fost inundată?

Dacă ai asigurare casco pentru autoturismul tău, te adresezi asigurătorului sau service-ului auto pentru evaluare, despăgubiri, reparații.

mașină inundată din cauza ploilor torențiale

Elementele autoturismului care pot fi afectate de staționarea sau circulația pe un drum inundat 

Problema principală este apa care intră în motor în urma staționării sau circulației pe un drum inundat. Mașina poate este parcată, sau o conduci pe o stradă inundată.

Dacă motorul este oprit când apa se apropie de el, există șanse mari să eviți o daună totală. 

Apa poate pătrunde în camera de ardere. În service auto specializat, apa poate fi îndepărtată. După ce motorul este curățat complet, mașina ar trebui să funcționeze normal. 

Dar, din păcate, alte elemente auto sunt susceptibile de a fi afectate într-o astfel de situație. De exemplu, sistemul electric sau bateria ar putea scurtcircuita. De aceea ar trebui să ceri ajutor unui mecanic și să verifici complet mașina înainte de a o porni.

Dacă apa a pătruns în motor în timp ce acesta funcționa, atunci problemele se agravează. Apare blocarea hidro, ceea ce înseamnă că pistonul în faza de compresie nu a putut face întreaga cursă din cauza apei, pe care nu a putut-o comprima.

În această situație, pot apărea următoarele defecțiuni:
  • distribuția se rupe;
  • supapele se deteriorarează;
  • blocul motor se sparge.

Apa nu ar trebui să se găsească nici măcar în jurul propulsorului, cu atât mai puțin în interior. 

Din păcate, atunci când mașina este inundată, apa poate intra și în uleiul de motor. Ceea ce va face ca motorul să nu fie lubrifiat corespunzător. Și acest lucru duce la deteriorarea elementelor metalice din interiorul motorului.

Cum poți evita daune mai mari la autoturismul tău

În primul rând motorul nu trebuie pornit pentru a evita distrugeri mai mari. Dacă mașina a fost inundată în timp ce era parcată, există șanse mari ca aceasta să fie reparată dacă sistemul electric și propulsia nu sunt activate.

Ceea ce înseamnă că mașina trebuie luată cu platforma și transportată în service-ul auto. Specialiștii vor curăța tot blocul motor de apă, vor înlocui toate elementele care au intrat în contact cu apa și care ar putea fi afectate, se vor asigura că a fost îndepartată toată apa și abia ulterior vor porni mașina.

Dacă mașina a fost inundată în timp ce motorul funcționa, atunci mașina trebuie oprită cât mai curând posibil. Și apoi, la fel, trebuie dusă pe platformă la mecanic.

Deci, sub nicio formă, dacă mașina a fost inundată, motorul nu trebuie pornit! Indiferent dacă mașina este electrică, diesel, benzină sau GPL. Și, foarte important, toate geamurile trebuie lăsate deschise și contactul oprit.

Poate fi evitată paguba totală?

Din păcate, chiar dacă motorul este curățat temeinic, o mașină inundată va avea multe alte probleme. În timp, vor apărea diverse zone de coroziune severă. Tapițeria și mocheta se vor desprinde cel mai probabil. Conexiunile la sistemul electric vor fi deteriorate, corodate și fie vor înceta să funcționeze, fie se pot scurtcircuita. Apa poate afecta, de asemenea, transmisia și toate componentele din zona motorului.

De aceea, în aproape toate cazurile, o mașină inundată este declarată daună totală. Într-o astfel de situație, cel mai bine este ca proprietarul să caseze mașina sau să o vândă pentru piese.

Cum eviți să cumperi o mașină care a avut daună din cauza inundației cu apă?

Înainte de a cumpăra o mașină, este recomandat să verifici istoricul acesteia. Și, când verifici, cere sprijinul unui specialist, care să-ți facă o evaluare corectă. Un mecanic experimentat va observa imediat semnele care indică faptul că o mașină a fost inundată.



Citește și Despăgubire pe CASCO în cazul furtunilor și copacilor căzuți pe mașină (plusprofit.blogspot.com)

Mecanismul de funcționare a asigurării casco

Dacă am o daună, ce fac?

Clientul asigurat casco pune întrebarea cea mai frecventă „Dacă am o daună, ce fac? Care sunt procedurile pentru depunerea unei revendicări?”

Află mai departe despre documente și informații necesare pentru a depune o revendicare și cum este procesată aceasta de asigurător.

Explicăm procesul de despăgubire Casco

Citește în continuare despre procesul de revendicare pe polița Casco în caz de accident. Te ghidăm pas cu pas în depunerea unei revendicări pentru a obține despăgubiri în mod eficient și fără dificultăți.

Unele situații legate de asigurarea Casco pot fi complexe sau confuze pentru clienți. Oferim informații precise și utile despre asigurarea casco. Câștigăm încrederea și respectul clienților noștri, și consolidăm relația pe termen lung cu aceștia.

Încheierea contractului casco presupune:
  • semnarea cererii și a ofertei electronice,
  • plata primei de asigurare,
  • și emiterea asigurării.
După o eventuală daună, ulterior efectuării reparației, ne contactezi pentru a consemna prin intermediul unei inspecții de risc, remedierea completă a avariilor. Vei beneficia în continuare de asigurarea casco fără probleme. 
 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Asigurări pentru copii - Asigurarea copilului tău

Asigurările pentru copii sunt contracte prin care pui bani deoparte și de care copii pot beneficia după majorat. Asigurarea copilului tău este o formă de investiție și de responsabilitate financiară. Alege asigurarea pentru copilul tău. Dacă tu pățești ceva, continuăm noi planul de economisire. Investește acum în viitorul copilului tău ca să aibe un capital pus deoparte pentru când se face mare.   Când te gândești la asigurarea cu capitalizare ai în vedere protecție , economisire , investiție . Cumperi lucruri pentru copilul tău atunci când începe școala, când mergeți în concedii, când vrei pur și simplu să îți răsfeți copilul, toate fiind cheltuieli și nicio economisire de fapt. Cum poți să economisești bani pentru copilul tău? Asigurare de viață cu capitalizare Plan de economisire pentru copii Produse bancare de depozit Achiziție imobil Începe cât mai devreme să acționezi pentru a pune bani deoparte pentru copilul tău. Poate te întrebi câți bani ar trebui să pui deoparte? Recoma

Documente transcriere sau înmatriculare autoturism second hand ori nou. Inclusiv asigurare RCA

Actualizare 06.10.2023 Transcrierea unui autovehicul în România înseamnă că mașina este deja înmatriculată în România și are Cartea de Identitate a Vehiculului (CIV) obținută la Registrul Auto Român (R.A.R.).   Înmatricularea unui autoturism pentru prima dată în România presupune obținerea cărții de identitate a vehiculului (CIV), înregistrarea mașinii la Primărie, obținerea certificatului de înmatriculare și numerele pentru mașina ta. Vezi mai jos pașii de urmat.  Cum se înmatriculează în România un autovehicul înmatriculat în străinătate? Înmatricularea în România a unei mașini înmatriculate în străinătate: Primul pas este să te programezi online  Programări R.A.R. (rarom.ro)  pentru inspecția mașinii la R.A.R.  Trebuie să mergi cu mașina care urmează să fie înmatriculată în România și documentele mașinii din țara de proveniență. Taxele diferă în funcție de autoturism (de exemplu, pentru autoturisme din Uniunea Europeană cu greutate sub 3,5 tone, prețul este de aproximativ 590 Ron. P

Contract asigurare de viață

Contractul de asigurare se încheie sub formă scrisă și poate fi valabil și în format electronic. Arătăm ce trebuie să știi la achiziția unei asigurări de viață, inclusiv despre obligațiile companiilor de asigurări față de tine. 1. Înainte de încheierea contractului de asigurare În calitate de potențial asigurat ai dreptul să primești un set minim de informații referitoare la condițiile contractuale  și alte informații generale utile cum ar fi date generale despre Asigurător/intermediar, procedura de soluționare a eventualelor litigii rezultate din executarea contractului, legea aplicabilă contractului de asigurare. Pune toate întrebările despre termenii folosiți în asigurare ca să înțelegi cum funcționează de fapt asigurarea de viață. Trebuie să primești informații legate de contractul de asigurare precum:  definirea fiecărui eveniment asigurat  și a indemnizației de asigurare la producerea evenimentului asigurat, excluderile din asigurare, modalitățile de executare, susp