Asigurari, Pensii Private, Investitii, Profit : S-a semnat Actul constitutiv de infiintare a Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID), Consultanta. Romania

S-a semnat Actul constitutiv de infiintare a Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID)

In data de 23 septembrie 2009 la Bucuresti s-a semnat Actul constitutiv de infiintare a Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID) la sediul societatii de avocatura Voicu & Filipescu.

PAID este societatea care va administra politele de asigurare obligatorie a locuintelor, sistemul existand deja si in alte state ale Uniunii Europene. La noi in tara, sistemul va fi operaational incepand cu 1 ianuarie 2010. 

Aceste polite obligatorii sunt menite sa asigure locuintele din Romania impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren sau inundatiilor, conform Legii nr. 260/2008.

Societatile de asigurari care au semnat Actul Constitutiv de infiintare a PAID sunt: ASTRA Asigurari, Groupama Asigurari, CLAL Romania Asigurari Reasigurari, Uniqa Asigurari, City Insurance, Certasig Societate de Asigurare si Reasigurare, Asigurare Reasigurare ARDAF, Generali Asigurari, Carpatica Asig, Euroins Romania Asigurare Reasigurare, Grawe Romania Asigurare, Credit Europe Asigurari-Reasigurari si ABC Asigurari-Reasigurari. 

Capitalul social al PAID este de 19 341 819 Ron (sau 4 545 455 Euro), iar participatiile actionarilor sunt dupa cum urmeaza: Groupama, ASTRA si CLAL au cate 15 % din actiuni, celelalte societati de asigurari membre ale PAID avand 5,5 % din actiuni.

In perioada urmatoare se vor finaliza demersurile pentru inregistrarea PAID si se va demara procesul de aliniere a cadrului legislativ la necesitatile de functionare a PAID si informarea populatiei cu privire la obligatiile fiecarui proprietar de locuinta si cu privire la beneficiile acestui sistem.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. nu trebuie sa contina expresii vulgare, discriminari, atacuri la adresa persoanelor.