Asigurari, Pensii Private, Investitii, Profit : Utilizarea Formularului de Constatare Amiabila in urma unui accident rutier, Consultanta. Romania

Utilizarea Formularului de Constatare Amiabila in urma unui accident rutier

Formularul de constatare amiabila contine doua pagini autocopiative, cu valoare juridica. Rubricile din formular care trebuie completate de catre conducatorii vehiculelor implicate in accident se refera la:
  • data si locul producerii accidentului; se mentioneaza date exacte privind locul accidentului (exemplu: numele strazilor);
  • datele de identificare ale conducatorilor auto implicati si ale proprietarilor vehiculelor implicate in accident;
  • datele vehiculelor implicate si ale companiilor la care au incheiate asigurarea RCA (de raspundere civila auto);
  • informatii privind circumstantele producerii accidentului, precum si daunele materiale rezultate in urma impactului;
  • datele de contact ale martorilor, daca acestia exista;
  • schita accidentului, mentionandu-se pozitia autovehiculelor in momentul impactului, linia mediana a drumului (linie continua, linie punctata etc.), semnele de circulatie.

Acest formular poate fi folosit in cazul in care au fost implicate in accident maxim 2 (doua) autovehicule si doar cand sunt indeplinite urmatoarele conditii:

- Accident rutier cu pagube materiale, fara vatamari corporale;
- Maxim 2 (doua) autovehicule implicate in accident;
- Nu s-a comis nicio infractiune prevazuta in Codul Rutier: conducerea sub influenta alcoolului, a substantelor stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare, conducerea unui autovehicul neinmatriculat sau cu numere false, conducatorul autovehicului nu poseda permis de conducere sau are dreptul de conducere suspendat.

Formularul de constatare amiabila poate fi completat si in cazul in care este implicat in accident un singur autovehicul, dar numai pentru a aviza o dauna pe polita de asigurare facultativa CASCO, direct la asigurator.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. nu trebuie sa contina expresii vulgare, discriminari, atacuri la adresa persoanelor.