Asigurari, Pensii Private, Investitii, Profit : Romania ar inregistra pierderi economice de 6,1 miliarde de euro in cazul unor inundatii catastrofale similare cu cele din Serbia si Bosnia de la inceputul anului 2014, potrivit estimarilor PAID, Consultanta. Romania

Romania ar inregistra pierderi economice de 6,1 miliarde de euro in cazul unor inundatii catastrofale similare cu cele din Serbia si Bosnia de la inceputul anului 2014, potrivit estimarilor PAID

PAID, Pool-ul de Asigurare impotriva Dezastrelor Naturale, estimeaza faptul ca Romania ar inregistra pierderi economice de 6,1 miliarde de euro in urma unor catastrofe produse de inundatii precum cele produse in Serbia si Bosnia, in primavara anului 2014. 

In prezent, numarul politelor obligatorii de asigurare a locuintelor a ajuns la peste 1,5 milioane. Dauna maxima posibila aferenta portofoliului se ridica la 443 milioane de euro PAID in cazul unui cutremur major, in timp ce dauna maxima pentru inundatii este de 92 milioane de euro. 


PAID a fost infiintata in septembrie 2009, cei mai mari actionari ai asiguratorului fiind Astra, Groupama si Gothaer, fiecare cu 15%. Generali are o participare de 11% si alte companii precum ABC Asigurari, Carpatica Asig, Certasig, City Insurance, Credit Europe Asigurari, Euroins, Grawe si UNIQA detin cate 5,5% din actiuni.

Politele obligatorii acopera DOAR pagubele in urma unor catastrofe naturale produse de inundatii, alunecari de teren, cutremur. Limitele de acoperire pot fi de doar 20000 de euro sau 10000 d e euro, in functie de structura constructiva a locuintei. Asigurarea facultativa a locuintei, in schimb, are acoperiri si sume asigurate conform valorii reale a locuintei. Cele mai multe locuinte au pretul de 40000 - 150000 de euro si asigurarea de locuinta poate avea clauza de incendiu, traznet, explozie, furt, pagube produse vecinilor, daune produse de avariile instalatiilor de apa. 

Un aspect de asemenea important este faptul ca pe asigurarea facultativa de locuinta se pot asigura si bunurile din locuinta! Aici se includ electrocasnice, mobilier, diferite aparate electronice, articole vestimentare, precum si alte bunuri. 


Pentru informatii suplimentare si oferte personalizate de asigurare pentru locuinta dvs. accesati pagina Contact.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. nu trebuie sa contina expresii vulgare, discriminari, atacuri la adresa persoanelor.