Asigurari, Pensii Private, Investitii, Profit : Pensii private, Consultanta. Romania

Pensii private

Sistemul de pensii peste 5 sau 10 ani

Numarul total de aderenti la fondurile de pensii private obligatorii si facultative a ajuns la peste 6,3 milioane, potrivit datelor publicate de Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania. In sistemul de pensii private obligatorii (Pilonul II), numarul de aderenti este de peste 6 milioane (6.039.261 la 31 decembrie 2013). Numarul contractelor de pensii private facultative (Pilonul III) a atins un numar de peste 300 de mii (313.348 la 31 decembrie 2013).Sursa

Procesul de imbatranire a populatiei este unul accentuat, numarul de tineri din Romania ajungand, in anul 2012, sa fie egal cu cel al batranilor. Recent, in Conferinta sustinuta pe tema problemei pensiilor din Romania, Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a declarat ca este foarte greu de spus cum va arata sistemul de pensii peste cinci sau zece ani. Romania are procesul cel mai accelerat de imbatranire a populatiei din Uniunea Europeana. Cauzele ar fi natalitatea scazuta, mortalitatea infantila si plecarea persoanelor in strainatate, la lucru.

Actualul sistem de pensii este imposibil de schimbat. Marirea varstei minime de pensionare se poate realiza, dar nu putem avea in vedere ca varsta de pensionare sa fie la 70 de ani. Cine te-ar mai angaja daca te apropii de varsta de 70 de ani? In conditiile actuale, deja de la varsta de 45 de ani se pune problema varstei cand vrei sa te angajezi. Egalizarea varstelor de pensionare ale femeilor si barbatilor este de asemenea un aspect delicat.

Cea mai grava problema a tinerilor de astazi o reprezinta lipsa grijii pentru economisire pe termen lung. Neincrederea in sistemul national de pensii se pare ca este tot mai ridicata si mai accentuata in ultimul timp, ceea ce incurajeaza munca "la gri". Imbunatatirea sistemului de pensii se poate inca realiza prin stimularea gradului de ocupare, reducerea contributiei la CAS, cresterea salariului minim pe economie si imbunatatirea masurilor de colectare a CAS.

Pentru informatii legate de aderarea la pilonul II sau pilonul III de pensii administrate privat, ne puteti contacta la pensiipentrutoti@gmail.com.

vineri, 7 februarie 2014


Contributii la pensiile private obligatorii: peste 3 miliarde de lei

In prezent numarul participantilor la Fondurile de pensii private obligatorii este de 6 milioane de romani, iar conturile lor totalizeaza peste 3 miliarde de lei. Rata medie ponderata de rentabilitate a celor 8 Fonduri de pensii private private obligatorii este de 10.45 % in ultimele 24 de luni. Din cele 3 miliarde de lei, cea mai mare parte din aceasta suma respectiv 2.5 miliarde de lei, sunt bani atrasi de la populatie, restul fiind castigul obtinut din investirea acestor bani.


Detalii despre cum puteti adera dvs. la un Fond de pensii privat:

Email: pensiipentrutoti@gmail.com

joi, 9 ianuarie 2014


Contributii majorate la 4,5 % pentru pensile private obligatorii in anul 2014

Din contributia pentru pensie platita de o persoana, pentru anul 2014 se prevede sa se aloce 4,5 % pentru pensia privata obligatorie.


02.12.2013Modificari in sistemul public de pensii
Art 6
(1) În sistemul public de pensii sunt asigurate obligatoriu, prin efectul legii:
I.
a) persoanele care desfăşoară activităţi pe bază de contract individual de muncă, inclusiv soldaţii şi gradaţii voluntari;
b) funcţionarii publici;
c) cadrele militare în activitate, soldaţii şi gradaţii voluntari, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare, din domeniul apărării naţionale, ordinii publice şi siguranţei naţionale;

II. persoanele care îşi desfăşoară activitatea în funcţii elective sau care sunt numite în cadrul autorităţii executive, legislative ori judecătoreşti, pe durata mandatului, precum şi membrii cooperatori dintr-o organizaţie a cooperaţiei meşteşugăreşti, ale căror drepturi şi obligaţii sunt asimilate, în condiţiile prezentei legi, cu ale persoanelor prevăzute la pct. I;

III. persoanele care beneficiază de drepturi băneşti lunare, ce se asigură din bugetul asigurărilor pentru şomaj, în condiţiile legii,denumite în continuare şomeri;

IV. persoanele care realizează, în mod exclusiv, un venit brut pe an calendaristic, echivalent cu cel puţin de 4 ori câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat, şi care se află în una din situaţiile următoare:
a) administratori sau manageri care au încheiat contract de administrare sau de management;
b) membri ai întreprinderii individuale şi întreprinderii familiale;
c) persoane fizice autorizate să desfăşoare activităţi economice;
d) persoane angajate în instituţii internaţionale, dacă nu sunt asiguraţii acestora;
e) alte persoane care realizează venituri din activităţi profesionale;

V. cadrele militare trecute în rezervă, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare ale căror raporturi de serviciu au încetat, din domeniul apărării, ordinii publice şi siguranţei naţionale care beneficiază de ajutoare lunare, ce se asigură din bugetul de stat, în condiţiile legii;

VI. persoanele care realizează venituri de natură profesională, altele decât cele salariale, din:
a) drepturi de autor şi drepturi conexe definite potrivit art. 7 alin. (1) pct. 131 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, cu regularitate sau în mod ocazional;
b) contracte/convenţii încheiate potrivit Codului civil.

(2) Se pot asigura în sistemul public de pensii, pe bază de contract de asigurare socială, în condiţiile prezentei legi, avocaţii, personalul clerical şi cel asimilat din cadrul cultelor recunoscute prin lege, neintegrate în sistemul public, precum şi orice persoană care doreşte să se asigure, respectiv să-şi completeze venitul asigurat.

23.12.2010


Presedintele Traian Basescu a promulgat Legea pensiilor

de V.M. HotNews.ro
Miercuri, 15 decembrie 2010, 19:10 

Presedintele Traian Basescu a semnat miercuri decretul pentru promulgarea Legii privind sistemul unitar de pensii publice, informeaza Administratia Presidentiala. Legea a fost declarata constitutionala, miercuri, de catre CCR.

Legea Pensiilor a fost adoptata marti, 7 decembrie, de Camera Deputatilor, care, in calitate de camera decizionala, a votat cererea de reexaminare transmisa de seful statului cu privire la aceasta lege, in care se prevede ca varsta de pensionare la femei sa fie de 63 de ani, iar la barbati de 65 de ani.

Proiectul de Lege privind sistemul unitar de pensii a fost aprobat de Guvern pe 10 februarie, insa, dupa ce legea a fost adoptata de Parlament si a fost declarata constitutionala de catre Curtea Constitutionala, a fost retrimisa la Parlament de catre presedintele Traian Basescu, in data de 7 octombrie. Basescu considera ca varsta standard de pensionare pentru femei ar trebui sa fie de 63 de ani si nu de 65 de ani cum stabilea initial actul normativ.

Legea a fost contestata saptamana trecuta la Curtea Constitutionala de PSD si PNL, insa judecatorii Curtii au respins miercuri sesizarile depuse de parlamentarii opozitiei. Decizia CCR este definitiva si obligatorie, iar legea a fost trimisa sefului statului pentru promulgare.

15.12.2010


Legea Pensiilor a fost votata!

Legea privind sistemul unitar de pensii publice a fost votata azi 7 decembrie in Camera Deputatilor, aceatsta fiind forul decizional.

Legea, trimisa spre reexaminare de catre Presedintele Romaniei, dl. Traian Basescu, sub aspectul varstei de pensionare a femeilor, a pastrat in forma finala prevederile privind includerea in sistemul public de pensii a noilor categorii sociale (cadrele militare în activitate, soldatii si gradatii voluntari, politistii si functionarii publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare, din domeniul apararii nationale, ordinii publice si sigurantei nationale) prezentate la art.6 din Lege.

Urmeaza in continuare transmiterea legii catre Presedintie in vederea promulgarii si publicarii in Monitorul Oficial!

07.12.2010

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. nu trebuie sa contina expresii vulgare, discriminari, atacuri la adresa persoanelor.