Asigurari, Pensii Private, Investitii, Profit : Pensia privata - PILONUL IV, Consultanta. Romania

Pensia privata - PILONUL IV


Mai multe tari din Europa Centrala si de Est au introdus, pe langa cei trei piloni de pensii existenti, si pilonul IV, care cuprinde scheme voluntare de economisire asemanatoare celor care functioneaza in Vest.

Sistemul de pensii din Romania se bazeaza pe 3 piloane: pilonul I-reprezentat de sistemul de stat, pilonul II-contributia obligatorie la un fond de pensii privat, pilonul III-sistemul de pensii facultative. Primele 2 surse vor asigura nivelul minim de trai (50% din valoarea ultimului salariu). Insa pentru a va asigura o viata frumoasa la batranete, veti avea nevoie de o pensie valoroasa.

Cum este la batranete pensia?

Nevoia stringenta de stimulare a economisirii a facut ca o serie de tari in care sistemul de pensii se bazeaza pe trei piloni (pensii de stat, respectiv pensii private obligatorii si pensii facultative) sa introduca si un al patrulea.

Avantajele acestuia sunt: mai putine restrictii in privinta politicii investitionale, mai multe facilitati fiscale, un control mai accentuat al participantilor asupra conturilor lor individuale si un grad mai mare de implicare a angajatorilor, in scopul fidelizarii salariatilor prin beneficii extrasalariale.UPDATE
In momentul actual, cea mai utilizata forma este asigurarea de viata, cu capitalizare, care asigura o suma de bani in cazul producerii evenimentului asigurat (de obicei: deces, invaliditate, plus alte clauze suplimentare care se pot adauga tinand cont de varsta, venit, etc.) sau / si un capital la finalul contractului folosit ca o pensie. Pentru info suplimentare, utilizati adresa de email sau pagina Contact http://plusprofit.blogspot.ro/p/contact.html.