Asigurari, Pensii Private, Investitii, Profit : Retragerea celui de-al patrulea jucator de pe piata pensiilor private obligatorii, Consultanta. Romania

Retragerea celui de-al patrulea jucator de pe piata pensiilor private obligatorii

AG2R Fond de Pensii, administratorul fondului de pensii Alfa, este al patrulea administrator de pensii private care a decis sa se retraga de pe piata, inainte de inceperea etapei de colectare a contributiilor participantilor.

Ag2R nu are in administrare active si a atras doar 1.127 de participanti dupa campania de aderare de patru luni si dupa repartizarea aleatorie. Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private va repartiza, in mod egal, participantii de la AG2R Fond de Pensii la celelalte 14 fonduri de pensii administrate privat ramase in piata.

Trei alte firme de administrare de pe pilonul II - Marfin, Zepter, MKB Romexterra - au ales, pana in prezent, sa se retraga de pe piata, inainte de inceperea colectarii contributiei participantilor. Cele patru fonduri au avut in total 4.854 de participanti, care reprezinta 0,1% din numarul persoanelor care au aderat pe pilonul II. La inceputul campaniei de aderare, 18 administratori intrasera pe piata pensiilor private obligatorii.