Asigurari, Pensii Private, Investitii, Profit : Standardele internationale de raportare financiara vor ajuta companiile de asigurari, Consultanta. Romania

Standardele internationale de raportare financiara vor ajuta companiile de asigurari

Companiile de asigurari ar urma sa treaca la IFRS in ianuarie 2015. In domeniul financiar, mai multe banci mari au raportat in anul 2013 rezultate pozitive dupa ce au eliberat pasive fiscale amanate de sute de milioane de euro aferente filtrelor prudentiale introduse la 1 ianuarie 2012, odata cu trecerea sistemului bancar la standardele internationale de raportare financiara (IFRS).

De asemenea, si alte categorii de institutii financiare, pe langa banci, se pregatesc pentru trecerea la IFRS ca baza a contabilitatii. Societatile de asigurari ar urma sa treaca la IFRS in ianuarie 2015. Zece subsidiare ale unor asiguratori straini au inceput sa aplice din 2012 si standardele IFRS, in paralel cu standardele locale de raportare.

Standardele IFRS au fost implementate in Romania pana acum in domeniul bancar si pentru companiile listate la Bursa. Obiectivul Standardelor IFRS este prezentarea situatiilor financiare intr-un mod transparent, relevant si care sa asigure comparabilitatea informatiilor la nivel international. Transparenta si comparabilitatea situatiilor financiare ar ajuta un investitor strain, folosindu-se un limbaj comun.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. nu trebuie sa contina expresii vulgare, discriminari, atacuri la adresa persoanelor.