Asigurari, Pensii Private, Investitii, Profit : Inceputul asigurarilor…, Consultanta. Romania

Inceputul asigurarilor…

"Stiati ca?"
Aparitia primelor forme de asigurari a avut loc in stransa legatura cu dezvoltarea puterilor maritime? Babilonienii au fost primii care au legiferat si reglementat statutul asigurarilor in celebrul Cod al lui Hammurabi. Astfel, negustorii care calatoreau pe apa aveau posibilitatea sa primeasca un imprumut pentru a-si finanta transporturile.

Pentru a-si asigura transportul, ei puteau plati o suma aditionala creditorilor, care ii asigura ca, in situatia in care transportul de marfa ar fi fost furat, negustorii nu mai erau nevoiti sa ramburseze imprumutul creditorului. Se poate afirma deci ca prima asigurare legiferata a fost cea impotriva furtului (1750 i.e.n. — Codul lui Hammurabi).

Practica asigurarilor a fost legiferata si promovata de insusi Benjamin Franklin, renumitul diplomat american, ale carui decizii, inventii si descoperiri stiintifice au influentat istoria omenirii. Franklin a infiintat un birou de asigurari in Philadelphia, sustinand in primul rand asigurarile impotriva incendiilor (Sec XVIII — Prima lege a asigurarilor).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. nu trebuie sa contina expresii vulgare, discriminari, atacuri la adresa persoanelor.