Asigurari, Pensii Private, Investitii, Profit : Despagubiri in Cazul Harinvest, Consultanta. Romania

Despagubiri in Cazul Harinvest

La sfarsitul lunii martie, mai exact in data de 26 martie 2014, Consiliul ASF a aprobat interventia Fondului de Compensare a Investitorilor, in scopul despagubirii clientilor pagubiti de catre Harinvest. Se mentioneaza faptul ca plafonul maxim de despagubire este in limita sumei de 20 000 de euro, echivalent in lei. Legislatia prevede intr-adevar ca sumele ce pot fi incasate de catre pagubiti pot fi de maxim 20 000 de euro, pentru operatiuni efectuate pe piata de capital.

Daca paguba, stabilita cu exactitate, este mai mare de 20 000 de euro, persoanele pagubite se pot adresa instantei de judecata pana la intregirea sumelor pretinse. Al doilea anunt pe acest caz, s-a postat in data de 25 aprilie 2014, conform caruia Clientii Harinvest trebuie sa se inscrie la masa credala pana la data de 12 mai 2014 pentru a fi despagubiti de catre Fondul de Compensare a Investitorilor.


Sunt aratate termenele stabilite de catre instanța, in cadrul procedurii de insolventa, pe care investitorii trebuie sa le urmareasca in vederea obtinerii despagubirilor:

  • termenul pentru depunerea creantelor: 12 mai 2014;
  • termenul limita pentru fixarea creantelor, intocmirea, afisarea si comunicarea tabelului preliminar al creantelor: 3 iunie 2014;
  • termenul limita pentru afisarea tabelului definitiv al creantelor: 19 iunie 2014;
  • sedinta adunarii creditorilor a fost fixata de catre administratorul judiciar pentru data de 16 iunie 2014;
  • noul termen de fond este 18 iunie 2014.
Fondul de Compensare a Investitorilor va despagubi clientii Harinvest in limita unui plafon maxim de 20 000 de euro. Toate cererile de inscriere la masa credala urmeaza sa fie depuse la grefa instantei, respectiv Tribunalul Vâlcea. Alte detalii legate de pasii de urmat: detalii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. nu trebuie sa contina expresii vulgare, discriminari, atacuri la adresa persoanelor.