Asigurari, Pensii Private, Investitii, Profit : Malpraxisul in noul proiect de lege, Consultanta. Romania

Malpraxisul in noul proiect de lege

Conform proiectului, persoana pagubita printr-un act de malpraxis, sesizeaza Comisia de malpraxis. Se desemneaza din lista judeteana a expertilor medicali un expert insarcinat cu efectuarea unui raport asupra cazului. 

Expertii au obligatia intocmirii si inaintarii catre comisie a acestui raport, in termen de 30 de zile, comisia urmand sa adopte o decizie asupra cazului, in maximum 3 luni de la data sesizarii. 

La art. 672 s-a introdus un nou alineat, care stabileste ca la dezbaterile Comisiei de malpraxis participa si un reprezentant al societatii de asigurari. Astfel, se stabilesc premisele acordarii cu celeritate a prejudiciului pretins de catre persoana vatamata. De asemenea, se va crea si cadrul impacarii partilor, fara a mai fi nevoie de interventia instantelor de judecata. 

Avand in vedere tendinta din statele UE de solutionare a cazurilor de malpraxis prin mediere, prin proiectul de act normativ se introduc prevederi pentru facilitarea procedurilor administrative si reducerea la minimum a procedurilor juridice. 

Astfel, asiguratorul este obligat ca, intr-un anumit termen, sa faca o propunere pentru despagubirea victimei prejudiciilor. Daca victima prejudiciului si personalul medical, furnizorii de produse si servicii medicale, sanitare sau farmaceutice ajung la o intelegere, vor incheia un contract de tranzactie, cu acordul asiguratorului. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. nu trebuie sa contina expresii vulgare, discriminari, atacuri la adresa persoanelor.