Asigurari, Pensii Private, Investitii, Profit : CSSPP a retras avizul pentru trei agenti de marketing pensii private, Consultanta. Romania

CSSPP a retras avizul pentru trei agenti de marketing pensii private


Admiram activitatea depusa de CSSPP (Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private) care a retras avizele pentru 3 agenti de marketing. Acesti agenti au incheiat acte de aderare pentru pilonul II si dupa data de 17 ianuarie.

Campania de aderare initiala a romanilor la un fond de pensii obligatorii a luat sfarsit, conform prevederilor legislatiei, la 17 ianuarie 2008. Cei trei agenti de marketing erau colaboratori ai ING Fond de Pensii si ai brokerilor de pensii Fincop Broker de Pensii Private, respectiv AAV Broker de Pensii Private.

Arbitrul pensiilor private a anuntat ca va extinde investigatiile si asupra administratorilor cu care au colaborat cei trei agenti de marketing, pentru a verifica modalitatea in care acestia au indeplinit prevederile legislatiei in vigoare.

Administratorul este raspunzator pentru recrutarea, instruirea si monitorizarea agentilor de marketing al fondului de pensii, urmand ca rezultatele sa fie facute publice, se mai arata in comunicat.