Asigurari, Pensii Private, Investitii, Profit : Noul pachet de servicii medicale va intra in vigoare de la 1 iunie 2014, Consultanta. Romania

Noul pachet de servicii medicale va intra in vigoare de la 1 iunie 2014

In pachetul de servicii medicale de baza aprobat de catre Guvern, se pune accent pe preventie. Astfel, romanii trebuie sa mearga la medicul de familie pentru evaluarea starii de sanatate. Se discuta intens chiar despre aplicarea numitor sanctiuni persoanelor care nu se prezinta la controale medicale periodice.


De la 1 iunie 2014, serviciile medicale preventive acordate persoanelor adulte sunt oferite in functie de mai multi factori, cum ar fi varsta, gen si boli pre-existente.

Persoanele in varsta de peste 40 de ani ar fi obligate sa mearga la medicul de familir o data pe an, iar persoanle cu varsta de 18 – 39 de ani ar trebui sa se prezinte la medic o data la trei ani.

In urma consultatiilor, medicii vor realiza riscograme, conform carora se vor stabili riscurile de imbolnavire. Principiul de baza al noului pachet medical de baza si a pachetului minimal de servicii, ar fi reducerea incidentei unor afectiuni.

Noul pachet de servicii medicale va intra in vigoare de la 1 iunie 2014, iar printre schimbarile aduse se regaseste imbunatatirea accesului pacientilor la serviciile medicale furnizate de medicii de familie si medicii din ambulatoriul de specialitate. Masura este importanta pentru romani si pentru sistemul de sanatate, conform Comunicatului de presa al Ministerului Sanatatii.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. nu trebuie sa contina expresii vulgare, discriminari, atacuri la adresa persoanelor.