Asigurari, Pensii Private, Investitii, Profit : Realitate in piata de asigurari, Consultanta. Romania

Realitate in piata de asigurari

Asigurarile RCA obligatorii (asigurarea obligatorie de raspundere civila auto) au o pondere ridicata in produsele de asigurare incheiate in Romania.

Produsele de asigurari generale cu cea mai mare pondere, din totalul primelor brute subscrise pentru asigurari generale, pentru primele luni ale anului 2014, sunt:

• Asigurari de raspundere civilă pentru vehicule (RCA + CMR) au inregistrat un volum al primelor brute subscrise de 500 944 291 lei, reprezintand 43,76 % din totalul subscrierilor pentru asigurari generale. In primele doua luni ale anului 2014, s-a evidentiat o crestere nominala de 9,51% fata de aceeași perioada a anului 2013.

• Asigurari de mijloace de transport terestru (Casco) au inregistrat un volum al primelor brute subscrise de 276 993 210 lei, reprezintand 24,20 % din total asigurari generale. In perioada analizata, se vede o crestere de 1,41 % fata de aceeasi perioada a anului 2013, conform buletinului din luna martie publicat de catre ASF.


Asigurarile RCA au cele mai multe reclamatii si conform datelor publicate pe fiecare website al asiguratorilor (obligati prin lege) cele mai multe petitii, in fiecare an, sunt la: Astra, Carpatica, Euroins. Pe urmatoarele locuri ar fi urmatorii asiguratori: Uniqa, Omniasig, Asirom. Ar exista si un "podium" al asiguratorilor cu cele mai putine petitii: Allianz-Tiriac, Generali, Groupama – care au o pondere foarte mica a reclamatiilor comparativ cu asigurarile incheiate. Detalii se pot regasi pe fiecare website al companiilor de asigurari si in articolul prezentat in editia online a Revistei Forbes aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. nu trebuie sa contina expresii vulgare, discriminari, atacuri la adresa persoanelor.