Asigurari, Pensii Private, Investitii, Profit : Consiliul Concurentei a demarat o ancheta privind asigurarile auto, Consultanta. Romania

Consiliul Concurentei a demarat o ancheta privind asigurarile auto

Consiliul Concurentei a declansat o ancheta privind asigurarile auto, cu scopul de a analiza in profunzime mecanismele de functionare din acest domeniu si de a identifica si corecta posibilele disfunctionalitati de natura concurentiala.

Potrivit Autoritatii de Supraveghere Financiara, companiile care incheie polite RCA sunt: ABC Asigurari-Reasigurari, Allianz - Tiriac Asigurari, Generali Romania, Asirom, Euroins, Astra, Omniasig, Carpatica Asig, Groupama Asigurari, Uniqa Asigurari si City Insurance.

In analiza efectuata se vor lua in considerare asigurarile obligatorii de raspundere civila auto (RCA) si asigurarile facultative (CASCO), interactiunile dintre ele, cunoscandu-se faptul ca se pot despagubi daune pe o polita CASCO daca RCA-ul celui vinovat nu indeplineste conditiile de legalitate. De asemenea se vor evalua relatiile de colaborare dintre asiguratori si service-urile auto. 

Piata asigurarilor este un domeniu cheie al economiei nationale si are un rol esential in managementul riscului. In perioada de timp cuprinsa intre ianuarie 2013 si noiembrie 2013, politele RCA si CASCO au avut o pondere de 65,11 % din totalul subscrierilor de asigurari generale, in valoare de 5,93 miliarde de lei.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. nu trebuie sa contina expresii vulgare, discriminari, atacuri la adresa persoanelor.