Asigurari, Pensii Private, Investitii, Profit : Atentie! Dubla aderare determina participarea la loteria repartizarii, Consultanta. Romania

Atentie! Dubla aderare determina participarea la loteria repartizarii

Ce se intampla daca aderam la doua sau mai multe fonduri de pensii private? Se vor anula adeziunile si ajungem la un fond de pensii pe care nu ni-l dorim (probabil). Mai multe detalii la pensiipentrutoti@gmail.com.

Tragem acest semnal de alarma deoarece ni s-au adresat foarte multe intrebari pe aceasta tema. Daca un client alege, intentionat sau nu, doua fonduri in acelasi timp, poate ajunge pe masa de negociere a administratorilor. Aceasta problema ar putea trimite intre 35% şi 40% din contribuabili la un alt fond decat cel ales initial, potrivit celor mai pesimiste estimari. 

Fiti atenti, in momentul in care v-ati decis si ati ales un fond de pensii la libera dumneavoastra alegere, este cazul sa va opriti aici. Veti putea sa schimbati acel fond de pensii, daca veti dori, dupa doi ani fara plata de penalitati.

Problema dublei sau multiplei adeziuni ar putea aparea ca urmare a nehotararii contribuabililor si mai ales a lipsei de informare cu privire la sistem. Oricare ar fi cauza dublei adeziuni, contribuabilul se vede pus in fata riscului de a fi trimis la „loteria“ repartizarii, putand astfel ajunge la orice administrator din piata.

Informati-va corespunzator despre fiecare fond de pensii administrat privat, despre eligibiliatea persoanelor, despre contributii si despre functionarea sistemului de pensii private: pensiipentrutoti@gmail.com .

Edith