Asigurari, Pensii Private, Investitii, Profit : Transferul la un alt fond de pensii , Consultanta. Romania

Transferul la un alt fond de pensii

Se poate intampla ca anul viitor, in luna mai sau septembrie, sa ajungeti la concluzia ca nu ati facut cea mai buna alegere cand ati aderat la un fond de pensii private. Ce se intampla atunci? Legea va da dreptul sa va mutati activul personal la un alt fond de pensii. In ce conditii? Informati-va corespunzator la pensiipentrutoti@gmail.com.

Sa incercam sa gasim motivele pe care le-ati putea avea in luarea deciziei de a schimba fondul de pensii administrat privat. Daca va ganditi la alte motive, decat cele aratate aici, va invitam sa le postati.

Unul dintre motivele care s-ar putea ivi este faptul ca va nemultumeste randamentul fondului. Stiti bine: legea nu permite exprimarea valorii randamentului (in general, privind investitiile financiare) in timpul campaniei de aderare. Trebuie sa aveti in vedere alte criterii in alegerea fondului de pensii.

Dar anul viitor, sa spunem in luna septembrie, ajungeti la concluzia ca randamentului fondului este mic. Care sunt factorii care va determina sa ajungeti la aceasta concluzie?... Poate unul dintre ei este chiar factorul emotional. Dar sa nu uitam ca pensiile private sunt investitii pe termen lung, de peste 20 de ani, si randamentele se consolideaza in timp.

In concluzie, nu va costa practic nimic sa va informati, sa alegeti si sa puteti decide pentru viitorul dumneavoastra financiar de dupa pensionare! Indiferent de varsta pe care o aveti acum.