Asigurari, Pensii Private, Investitii, Profit : NOU: Legislatia pensiilor private obligatorii prevede 2% din venitul brut, nu doar din salariul brut, Consultanta. Romania

NOU: Legislatia pensiilor private obligatorii prevede 2% din venitul brut, nu doar din salariul brut

Doriti sa aflati care va fi contributia dumneavoatra si care este fondul de pensii administrat privat la care puteti adera? Informati-va gratuit la pensiipentrutoti@gmail.com.

Potrivit noilor reglementari, baza de calcul a contributiei de 2%, ce va fi virata catre fondurile private de pensii obligatorii in primul an, va fi calculata ca pondere din venitul brut si nu din salariul brut, asa cum era prevazut anterior, a decis Guvernul.

Modificarea a fost operata printr-o Ordonanta de Urgenta, care stabileste ca baza de calcul la contributiile sociale se aplica venitului brut total realizat de participant, adica salariului plus prime, stimulente si alte venituri realizate. Executivul a precizat ca Ordonanta de Urgenta largeste baza de calcul a contributiilor sociale datorate de angajatori si angajati, prin includerea tuturor veniturilor brute, realizate lunar. 

Daca in prevederile anterioare baza de calcul pentru contributiile sociale era salariul de baza plus sporurile cu caracter permanent, noile prevederi o extind la toate veniturile brute realizate, adaugandu-se la salariu sumele din prime, stimulente si altele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. nu trebuie sa contina expresii vulgare, discriminari, atacuri la adresa persoanelor.