Asigurari, Pensii Private, Investitii, Profit : Grupul sloven KD a investit 10 milioane euro in pensii obligatorii, Consultanta. Romania

Grupul sloven KD a investit 10 milioane euro in pensii obligatorii

Grupul sloven KD, prezent in Romania cu o companie de asigurari de viata, o societate de administrare a investitiilor si una de brokeraj, a intrat pe piata pensiilor obligatorii.

Investitia in aceasta societate este de 10 milioane de euro, potrivit lui Ian Harrocks, directorul general al companiei de asigurari a grupului, KD Life. "Exista pe piata companii de asigurari care au decis sa nu administreze pensii private. Si noi ne-am gandit mult timp daca sa intram pe aceasta piata sau nu, avand in vedere faptul ca legislatia pensiilor private nu era foarte clara", explica Ian Harrocks decizia de a incepe formalitatile pentru administrarea pensiilor obligatorii cu doar o luna inainte de startul acestui sistem, programat pentru data de 17 septembrie.

Conform website-ului oficial, "inceputurile KD Group dateaza din 1994 cand a fost infiintata societatea de administrare de fonduri Kmečka družba. Avand la inceput in administrare active in valoare de 200 milioane EURO in prezent KD Group administreaza active in valoare de peste 857 milioane EURO, in tari precum Slovenia, Bulgaria, Croatia, Serbia, Muntenegru, Bosnia, Romania".

Piata fondurilor mutuale s-a schimbat in ultimii ani. Multe fonduri au disparut si au aparut altele noi. In acest an, conform randamentului din luna august, fondul cu cel mai mare randament a fost KD Maximus.


UPDATE 1:


In anul 2009, Eureko Pensii, anterior Interamerican Pensii, a achizionat Fondul KD Pensii.


UPDATE 2:


In anul 2014, a inceput absorbtia EUREKO de catre AEGON PENSII.

Fuziunile si preluarile fondurilor de pensii private atat pentru Pilonul II, cat si pentru Pilonul III, le puteti consulta pe site-ul ASF Romania.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. nu trebuie sa contina expresii vulgare, discriminari, atacuri la adresa persoanelor.